PDC WK dag 11 avond: Van Gerwen en Van Barneveld bij laatste 8 PDC
PDC

PDC WK dag 11 avond: Van Gerwen en Van Barneveld bij laatste 8

PDC WK dag 11 avond: Van Gerwen en Van Barneveld bij laatste 8

Helaas kon Vincent van der Voort het vanmiddag niet waarmaken tegen James Wade maar de avond bracht wel oranje succes. Michael van Gerwen wist met 4-1 te winnen van Colin Lloyd en Raymond van Barneveld rekende af met Gary Anderson met de grote cijfers, 4-0. Adrian Lewis wist vervolgens in de laatste partij met 4-2 te winnen van Painter.

Voor de kwartfinale levert dit de partijen op tussen Simon Whitlock en Raymond van Barneveld en tussen Phil Taylor en Andy Hamilton welke vrijdagavond worden gespeeld. Op zaterdagavond staan Adrian Lewis tegen Michael van Gerwen en Wes Newton tegen James Wade op het programma.

Avondsessie 20:00 uur - 24:00 uur
Michael van Gerwen v Colin Lloyd 4-1 (3-2, 3-0, 1-3, 3-1, 3-0)
Gary Anderson v Raymond van Barneveld 0-4 (2-3, 1-3, 2-3, 0-3)
Adrian Lewis v Kevin Painter 4-2 (3-0, 3-2, 2-3, 2-3, 3-2, 3-1)

Michael van Gerwen v Colin Lloyd 4-1 (3-2, 3-0, 1-3, 3-1, 3-0)
Bij de opkomst van de heren valt direct op dat Michael van Gerwen alles behalve makkelijk kan lopen. De Nederlander blijkt te kampen met een overbelaste linker achillespees waarop hij te veel heeft geleund vanwege een sneetje in zijn rechtervoet die hij tijdens de kerstdagen heeft opgelopen. In de partij lijkt hij er tot op heden echter nog maar weinig last van te hebben. De eerste set mag Van Gerwen aanleggen voor een 146-finish en een vroege break. Na twee keer triple 20 wordt de dubbel 13 gemist maar in de herkansing is het raak. Jaws weet alleen terug te breken met een finish vanaf 132. De twee daaropvolgende legs gaan wel met de darts mee en in de vijfde set slaat Mighty Mike toe met een 116-finish.

In de tweede set opent de Nederlander weer magnifiek en noteert de eerste 180-er van de partij. Met een 78-finish behoudt hij de eerste leg en met een ongekende 121-finish wordt Jaws wederom gebroken. In de derde leg wordt de tweede set binnengehaald via dubbel 8 en hiermee lijkt het erop dat Lloyd nog weinig heeft in te brengen.

Van Gerwen weet in de derde set een break te pakken in de eerste leg maar evenals in de eerste set wordt deze ook weer ongedaan gemaakt door Jaws in de tweede leg. Michael mist een 112-finish in de derde leg en deze kans wordt door zijn opponent benut vanaf 50. Met 3-1 gaat vervolgens de derde set naar Lloyd.

In de vierde set start Mighty Mike weer subliem en met een 48-finish en wederom een break komt hij op een 2-0 voorsprong. Lloyd weet in de derde leg ook voor een break te zorgen en opent daarna de leg met zijn eerste 180-er van deze partij. Hij mag aanleggen voor een finish van 164 maar mist deze nipt op de bulls-eye. Ook in de herkansing wordt de dubbel niet gevonden en dus slaat Van Gerwen toe en via dubbel 20 komt hij op een 3-1 voorsprong in sets waarmee hij slechts 1 set verwijderd is van de kwartfinale.

In set 5 weet Van Gerwen de 180-ers weer te vinden welke hij laat aantekenen in de eerste en tweede leg. Na winst in de eerste leg ging de tweede leg in slechts 11 darts. De derde leg zou uiteindelijk ook de laatste worden van deze partij en bracht een plaats in de kwartfinale voor de Nederlander. Hiervoor had Michael nog wel enkele pijlen op de dubbels nodig maar de achtste matchdart was raak op dubbel 3.

Gary Anderson v Raymond van Barneveld 0-4 (2-3, 1-3, 2-3, 0-3)
In de tweede beurt van deze partij gooit Van Barneveld al de eerste 180-er van deze wedstrijd. De eerste leg gaat dan ook naar de man uit Den Haag. Ook in de tweede leg tekent hij een maximale score aan maar dit keer wordt de dubbel gemist vanaf 121 waarna Anderson toeslaat en 1-1 maakt. Op het scorebord wordt op dat moment een gemiddelde weergegeven van maar liefst 114 voor Barney. Drie darts op dubbel 12 worden gemist door de Nederlander maar via single 7 en dubbel 4 herstelt hij zich tijdig. Met een sterke leg maakt de Schot er weer 2-2 van en in de laatste leg kan Gary profiteren van lage scores van zijn opponent maar hij faalt. Met een belangrijke 171-score zet Barney hem op dubbel 18 weg welke met 1 pijl wordt gevonden.

De derde 180-er aan de zijde van onze landgenoot valt in het begin van de tweede set maar hij weet Anderson nog niet volledig af te schudden en de heren kom op 1-1 in deze set. In de derde leg noteert de Schot zijn tweede 180-er maar hij mist vervolgens 4 pijlen op dubbel 16 en dit wordt afgestraft door Barney. Om de tweede set binnen te halen mag Van Barneveld aanleggen vanaf 131 maar deze wil niet vallen. Toch gaat na de eerste set ook de tweede naar Nederland.

De vierde 180-er voor Barney wordt in de derde set gevonden en al snel loopt de Nederlander uit naar een 2-0 voorsprong. Anderson weer echter terug te komen tot 2-2 door o.a. zijn derde maximale score te gooien en een 124-finish die nipt werd gemist maar in de herkansing alsnog werd gepakt. In de beslissende leg was het toch weer Barney die via dubbel 8 de set binnen haalde.

De vierde set kan de beslissing al gaan brengen voor Raymond van Barneveld. Na een vroege 1-0 voorsprong mag hij aanleggen vanaf een 132-finish. Hij raakt met de eerste pijl de bulls-eye en ook de tweede pijl vind zijn doel in het rode middelste vlak van het bord, maar de daaropvolgende dubbel 16 wordt helaas gemist. Toch gaat ook deze leg naar Barney en dus is hij nog maar 1 leg verwijdert van de laatste 8. Evenals bij Van Gerwen gaat ook voor Van Barneveld de laatste pijl in het bord in de dubbel 3 en is de kwartfinale bereikt.

Adrian Lewis v Kevin Painter 4-2 (3-0, 3-2, 2-3, 2-3, 3-2, 3-1)
De eerste set gaat zonder problemen naar Adrian Lewis. De tweevoudig en huidige wereldkampioen gooide in de tweede leg zijn eerste 180-er en miste nog een 120-finish maar zonder legverlies en zonder problemen trekt hij de eerste naar zich toe.

In de tweede set weet Kevin Painter wel aan te zetten. The Artist pakt de eerste leg en mist daarna een 93-finish op de bulls-eye. Lewis pakt de leg maar Painter gooit alweer zijn tweede maximale score en loopt naar een 2-1 voorsprong. De huidige wereldkampioen maakt echter weer gelijk en in de vijfde en beslissende leg mist Lewis eerst nog een 121-finish op dubbel 14, maar The Artist profiteert niet vanaf 68 en in de herkansing is het raak voor The Jackpot.

Set 3 wordt eindelijk de set voor Painter. Hij gooit zijn derde 180-er en met een 70-finish komt hij op 1-0. Hij loopt vervolgens uit naar 2-0 en de derde leg is voor Lewis waarna er een opmerkelijke leg volgt. Adrian Lewis gooit 180, Painter volgt met 180 en The Jackpot gooit nog een 180-er en mag daarom vanaf 141 gaan aanleggen voor een 9-darter. De eerste dart mist echter doel en de perfecte leg kan worden doorgestreept. Met een 87-finish die bleef staan gooit Lewis alsnog als eerste de dubbel in deze leg maar in de vijfde leg slaat Painter toe.

Wederom opent Painter met een 180-er vroeg in de set en wederom loopt hij uit naar een 2-0 voorsprong in de set. Toch laat hij Lewis weer terugkomen die met een 109-finish en een 100-finish tot 2-2, maar toch slaat Painter in de beslissende leg weer toe en brengt de partij volledig in balans.

In de vijfde set mist Lewis een 170-finish door de bulls-eye te missen nadat de eerste twee darts in de triple 20 werden geprikt. Hij ziet de leg dan ook alsnog naar Painter gaan. De heren blijven elkaar in evenwicht houden en met 2-1 in legs op het scorebord in het voordeel van The Jackpot gooit Lewis de 12e maximale score die we hebben mogen aanschouwen. Painter mist een 121-finish op de bulls-eye en Lewis mist vervolgens een 116-finish op dubbel 18. The Artist faalt in de herkansing en Lewis slaat toe en pakt de vijfde set.

Lewis forceert direct een break en pakt ook de tweede leg waardoor hij slechts 1 leg verwijdert is van de kwartfinale. Painter stelt de partij nog even uit door de derde leg naar zich toe te trekken maar in de vierde leg, waarbij beide heren nog een 180-er aantekenen, valt de beslissing en bereikt The Jackpot de kwartfinale waar Michael van Gerwen hem opwacht.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws