PDC WK dag 12 middag: Huybrechts spectaculair voorbij Nicholson PDC
PDC

PDC WK dag 12 middag: Huybrechts spectaculair voorbij Nicholson

Vanmiddag werden er drie partijen gespeeld bij de laatste 16 van het PDC WK. De eerste wedstrijd ging gaan tussen Kevin Painter, die onlangs verrassend de Players Championships Finals op zijn naam schreef en 3-voudig wereldkampioen John Part. Het was een zeer spannende partij, waar de kansen over en weer gingen en uiteindelijk trok de Canadees met 4-2 aan het langste eind.

Vervolgens nam Steve Farmer, die dit jaar een van zijn betere jaren kent met onder andere een halve finale plaats in de Players Championships Finals het op tegen de nummer drie van de wereld James Wade, die eerder dit jaar de sterkste was op het UK Open. Deze wedstrijd werd gekenmerkd door het missen van dubbels. Wade won uiteindelijk, op papier eenvoudig, met 4-0, maar het ging zeker niet van een leien dakje.

De middagsessie werd afgesloten door de talentvolle Kim Huybrechts, die ook al tijdens het European Championship indruk maakte met een kwartfinale plaats, en Paul Nicholson, die dit jaar driemaal de kwartfinale van een televisie-toernooi wist te bereiken. Nicholson bereikte eerder dit jaar al de kwartfinales van het UK Open, Grand Slam of Darts, European Championship. En in een zeer smaakmakende partij won Huybrechts knap met 4-1. Waardoor we ons natuurlijk afvragen of hij er ook in slaagt om de halve finales te bereiken, wat dan ten koste van Andy Hamilton of Dave Chisnall zal moeten gebeuren.
c
Speelschema donderdag 29 december
John Part 4-2 Kevin Painter (gem. 92,32 - 93,13)
James Wade 4-0 Steve Farmer (gem. 91,30 - 89,40)
Kim Huybrechts 4-1 Paul Nicholson (gem. 94,59 - 92,47)
.
20.10 u. Simon Whitlock v Michael van Gerwen
21.30 u. Dave Chisnall v Andy Hamilton
22.50 u. Gary Anderson v Colin Lloyd
.
John Part - Kevin Painter 4-2 (2-3, 3-2, 3-1, 2-3, 3-2, 3-2)
Painter begint direct goed aan de wedstrijd met een 180’er en beëindigt de eerste leg met een 100-finish. In de tweede leg mist Painter de bull’s eye voor een 170 finish om te breken en ziet Part er 1-1 in legs van maken. Na een matige derde leg van Painter komt Part 2-1 voor. Part gooit dubbel 16 waar hij dubbel 8 nodig had voor een 70 finish om de eerste set te pakken en Painter finisht 63 met twee pijlen om er in de eerste set een beslissende leg uit te slepen. Uiteindelijk pakt Painter dan toch de eerste set met 3-2. Part finisht 81 voor een 1-0 voorsprong in de tweede set. Painter weet met wat geluk terug te komen tot 1-1. Ook in de tweede set moet er een beslissende leg aan te pas komen. Part pakt de tweede set met 3-2 in deze vooralsnog spannende, hoogstaande partij.
.
Part weet in de derde set meteen een break te forceren om 1-0 voor te komen via een 161-finish. Painter weet er nog 1-2 van te maken in de derde set, maar Part weet de set alsnog met 3-1 binnen te slepen. Part finisht 127 om 1-0 voor te komen in de vierde set, terwijl Painter nog niet op een finish stond. Maar Painter weet terug te komen komen tot een 2-1 voorsprong. Part breekt echter direct terug en daardoor moet voor de derde keer deze partij de vijfde leg de beslissing brengen. Deze vijfde leg, en dus de set, gaat naar Painter, wat de stand op 2-2 brengt.
.
Part weet met het nodige geluk 1-0 voor te komen in de vijfde set, die door Painter is begonnen. Painter mist drie legdarts om er 1-1 van te maken, maar ook Part mist drie legdarts voor 2-0. De zesde legdart gaat er dan toch in voor Painter, wat de stand in de vijfde set op 1-1 brengt in deze ongelooflijk spannende wedstrijd. Deze spanning is ook duidelijk aan beide spelers te merken. Ook deze vijfde set kent een beslissende leg. Part finisht 104 om wederom een set tegen de darts in te pakken. Painter finisht 126 om er 1-1 van te maken in de zesde set, die hij moet winnen om in het toernooi te blijven. De derde leg gaat overtuigend naar Part, waardoor Painter met de rug tegen de muur komt te staan. Painter gooit Tops zonder dat er al te veel druk op staat om er wederom 2-2 van te maken. Part pakt de set met 3-2 en boekt daardoor een 4-2 overwinning wat resulteert in een flinke ontlading bij de Canadees.
.
James Wade - Steve Farmer 4-0 (3-0, 3-1, 3-2, 3-2)
Wade pakt na de nodige gemiste dubbels de eerste leg. Farmer gooit in de tweede leg een 180 score, maar hij heeft er niets aan aangezien hij 176 over had. Wade profiteert hier optimaal van door 176 met vier pijlen te finishen en 2-0 voor te komen in de eerste set om vervolgens de eerste set met 3-0 binnen te slepen. Wade finisht 96 om op 1-1 te komen in de tweede set. Via een 70-finish komt Wade op een 2-1 voorsprong in de set die door Farmer is begonnen en pakt de set vervolgens met 3-1.

Farmer weet meteen een break te pakken in de derde set en loopt uit tot 2-0, maar ziet Wade terugkomen tot 2-2. Wade pakt alsnog de set met 3-2 en staat met een been in de kwartfinale. Farmer pakt ook in de vierde set de openingsleg, maar in de laatste drie sets was dat geen garantie voor de setwinst. Na wat gemiste legdarts van Wade komt Farmer ook op 2-0 in deze vierde set. Pakt Farmer dan in ieder geval een set. Farmer mist een 142 finish om de set met 3-0 te winnen en Wade blijft via een 32-finish in de set. Wade finisht 54 om er 2-2 van te maken in de vierde set, die hem een 4-0 overwinning kan opleveren. Zodoende zet Wade de maximale druk op Farmer, die zijn eigen leg moet houden om in ieder geval een set te pakken. Farmer mist een 132 finish op de bull’s eye voor de set winst en ziet Wade 116 finishen doordat hij nu wel zijn favoriete dubbel 20 weet te vinden.

Kim Huybrechts - Paul Nicholson 4-1 (1-3, 3-1, 3-0, 3-1, 3-1)
Nicholson finisht 48 om de eerste leg te winnen. Huybrechts finisht 110 om op 1-1 te komen. Nicholson gooit 112 uit om een 2-1 voorsprong te nemen, terwijl Huybrechts wachtte op 26, om vervolgens met 3-1 de set naar zich toe te trekken. Nicholson finisht 74 om Huybrechts aan het begin van de tweede set te breken. Huybrechts lijkt hier echter totaal niet van onder de indruk, aangezien hij de volgende leg via 180, 180, 105 en dubbel 18 in 10 pijlen binnen haalt. Huybrechts pakt, nadat beide heren de nodige dubbels hebben gemist, de derde leg en komt dus 2-1 voor in de tweede set. Huybrechts maakt er 1-1 in sets van via een 69-finish.

Huybrechts staat op 125, maar de single bull blijkt erg lastig voor de Belg, aangezien hij twee maal de bull’s eye gooit, maar via dubbel 8 pakt hij alsnog de break. Huybrechts pakt de derde set, die door Nicholson is begonnen, met 3-0 via een 67 finish in de derde leg. Nicholson finisht 170 om er 1-1 van te maken in de vierde set en viert dit uitbundig mede door zich op zijn manier af te reageren op het publiek, wat hem enigszins lijkt te ergeren. Huybrechts mist twee setdarts, maar Nicholson mist de grote 1 om er 2-2 van te maken in de vierde set. Huybrechts pakt in de herkansing alsnog de set met 3-1.

Huybrechts gooit een 12-darter om er 1-1 van te maken in de vijfde set. Nicholson gaat op verzoek van het publiek voor de bull’s eye vanaf 170, hoewel Huybrechts nog niet op een finish staat, maar lijkt hierdoor afgeleid en mist de bull’s eye erg ruim. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Nicholson, maar hij kan na het verzoek van het publiek de leg niet finishen en ziet Huybrechts 80 finishen voor een 2-1 voorsprong die hem een verrassende 4-1 overwinning kan opleveren. Huybrechts mist dubbel 8 voor een 137-finish om de vijfde set met 4-1 binnen te slepen, maar Nicholson mist 70 om in de set, en de wedstrijd te blijven. Huybrechts maakt in de herkansing geen fout en bereikt de kwartfinale.

Hij gooit een 12-darter om er 1-1 van te maken in de vijfde set. Nicholson gaat op verzoek van het publiek voor de bull’s eye vanaf 170, hoewel Huybrechts nog niet op een finish staat, maar lijkt hierdoor afgeleid en mist de bull’s eye erg ruim. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Nicholson, maar hij kan na het verzoek van het publiek de leg niet finishen en ziet Huybrechts 80 finishen voor een 2-1 voorsprong die hem een verrassende 4-1 overwinning kan opleveren. Huybrechts mist dubbel 8 voor een 137-finish om de vijfde set met 4-1 binnen te slepen, maar Nicholson mist 70 om in de set, en de wedstrijd te blijven. Huybrechts maakt in de herkansing geen fout en bereikt de kwartfinale.Huybrechts gooit een 12-darter om er 1-1 van te maken in de vijfde set. Nicholson gaat op verzoek van het publiek voor de bull’s eye vanaf 170, hoewel Huybrechts nog niet op een finish staat, maar lijkt hierdoor afgeleid en mist de bull’s eye erg ruim.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Nicholson, maar hij kan na het verzoek van het publiek de leg niet finishen en ziet Huybrechts 80 finishen voor een 2-1 voorsprong die hem een verrassende 4-1 overwinning kan opleveren. Huybrechts mist dubbel 8 voor een 137-finish om de vijfde set met 4-1 binnen te slepen, maar Nicholson mist 70 om in de set, en de wedstrijd te blijven. Huybrechts maakt in de herkansing geen fout en bereikt de kwartfinale..Huybrechts staat op 125, maar de single bull blijkt erg lastig voor de Belg, aangezien hij twee maal de bull’s eye gooit, maar via dubbel 8 pakt hij alsnog de break. Huybrechts pakt de derde set, die door Nicholson is begonnen, met 3-0 via een 67 finish in de derde leg.Nicholson finisht 170 om er 1-1 van te maken in de vierde set en viert dit uitbundig mede door zich op zijn manier af te reageren op het publiek, wat hem enigszins lijkt te ergeren. Huybrechts mist twee setdarts, maar Nicholson mist de grote 1 om er 2-2 van te maken in de vierde set. Huybrechts pakt in de herkansing alsnog de set met 3-1.