PDC WK 1/4 finales: Emotionele overwinning voor Van Barneveld PDC
PDC

PDC WK 1/4 finales: Emotionele overwinning voor Van Barneveld

PDC WK 1/4 finales: Emotionele overwinning voor Van Barneveld

Raymond van Barneveld wist in de eerste kwartfinale met ruim 5-1 te winnen van de Australiër Simon Whitlock. Op het moment dat hij op een 4-1 voorsprong kwam, uitte Raymond wat emotie. Deze emotie zou verklaard kunnen worden doordat hij het gevoel had dat hij de partij niet meer weg zou geven en zodoende een stap dichterbij de zo gewenste wereldtitel was. Zelf gaf Barney aan dat hij na een mindere periode weer helemaal op de weg terug is. In de afgelopen jaren wilde het maar niet lukken bij The Man. Momenteel gaat het lekker, Raymond heeft zijn oude vorm weer te pakken en dan komen de nodige emoties los.

Raymond van Barneveld zal het in de halve finale opnemen tegen Phil Taylor, die in het 'Stoke on Trent' onderonsje tegen Andy Hamilton oppermachtig was en met 5-0 won van de finalist van vorig jaar. Taylor had geen kind aan Hamilton die in de partij slechts twee legs pakte. Zaterdagavond komt Mighty Mike in actie tegen de regerend wereldkampioen Adrian Lewis. Zij zullen de avond afsluiten. Wes Newton en James Wade zullen als eerste aan de oche verschijnen.

De partijen in de kwartfinales worden gespeeld over best of 9 sets. Het toernooi is in zijn geheel te zien via RTL7 en via de livestream van rtl7darts.nl. Klik hier voor het uitzendschema. Voor alle uitslagen zie het Ladbrokes wereldkampioenschap toernooicenter.

Simon Whitlock (97.36) 1-5 Raymond van Barneveld (102.32) (1-3, 0-3, 3-2, 2-3, 2-3, 0-3)
Raymond pakt de eerste leg tegen de darts in. Whitlock breekt direct terug via een 116 finish. Raymond zorgt vervolgens voor de derde break op rij. Hoewel Whitlock twee keer 180 gooit in de vierde leg pakt Raymond de eerste set met 3-1. Raymond finisht 86 voor een 1-0 voorsprong in de tweede set. Raymond finisht 135 om Whitlock wederom te breken. Raymond pakt de tweede set met 3-0. Whitlock finisht 100 met twee pijlen om een 1-0 voorsprong te bemachtigen in de derde set. Raymond maakt er 1-1 van via een 76 finish. Whitlock pakt, ondanks wat gemiste setdarts, de derde set met 3-2. Mede dankzij twee keer 180 breekt Whitlock Raymond in de eerste leg van de vierde set. Raymond breekt direct terug met een 112 finish. Raymond pakt uiteindelijk de set met 3-2 via een 86 finish. Raymond gooit een 11-darter via een 86-finish om de stand in de vijfde set op 1-1 te brengen. Raymond finisht 70 voor een 2-2 stand in de vijfde set. Raymond pakt de vijfde leg tegen de darts in en komt zo 4-1 voor in sets. Dit resulteert in enige emotie bij Raymond. Raymond finisht 74 met twee pijlen om 1-0 voor te komen in de set, die hem de wedstrijd kan opleveren. Raymond komt op een 2-0 voorsprong in de zesde set via een 91-finish. Raymond pakt de zesde set met 3-0 en plaatst zich zodoende voor de halve finale, waarin hij zal spelen tegen Phil Taylor of Andy Hamilton.

Phil Taylor (101.38) 5-0 Andy Hamilton (96.38) (3-0, 3-0, 3-1, 3-0, 3-1)
Taylor pakt de eerste leg van de wedstrijd tegen de darts in. Taylor finisht 52 om de eerste set met 3-0 binnen te slepen.
Hamilton mist een kans op Taylor te breken, waarop Taylor 118 finisht voor een 1-0 voorsprong in de tweede set. Ook de tweede set gaat met 3-0 naar Taylor. Taylor finisht 78 om er 1-1 van te maken in de derde set. Hamilton mist een 146 op het ijzer van de dubbel 13 en ziet Taylor tegen de darts in op 2-1 komen. Taylor pakt de derde set met 3-1. Taylor komt op 1-0 in de vierde set via een 70 finish. Ook de vierde set gaat met 3-0 naar Taylor. Taylor finisht 91 om er 1-1 van te maken in de set die hem de wedstrijd op kan leveren. Hamilton laat een kans liggen om 2-1 voor te komen in de vijfde set, doordat hij dubbel 16 mist en Taylor profiteert hiervan. Taylor finisht 65 om de vijfde set met 3-1 te pakken en mag zich opmaken voor een halve finale tegen Raymond van Barneveld.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws