Home PDC PDC WK dag 14: Hoog bezoek van prins Harry en Lewis in...

PDC WK dag 14: Hoog bezoek van prins Harry en Lewis in de finale

pdc_wk_2011_prins_harry

De één na laatste dag van het PDC WK 2011 was een heel bijzondere. Er was erg veel beveiliging bij toen de reporter bij Ally Pally aankwam en er was een enorme onrust in de persruimte. En al snel bleek wat er voor bijzonders aan de hand was er was namelijk hoog bezoek in Alexandra Palace aanwezig. Zijne Koninklijke Hoogheid, Prins Harry was aanwezig om de halve finales met eigen ogen te aanschouwen en dat is zeer ongebruikelijk in Engeland. Het Koninklijk Huis aldaar gaat net even naar een sportevenement zoals het darten en dit wordt gezien als een grote doorbraak voor de sport en het begin van een andere mentaliteit binnen de nieuwe generatie van het Koninklijk Huis. De avond is goed verlopen, en vanwege het bijzondere bezoek zijn wij van Dartfreakz erg trots dat we jullie in samenwerking met de PDC een foto kunnen tonen van de prins die op zijn gemak van het darten geniet.

En dan natuurlijk de tweede halve finale zelf tussen Adrian Lewis en Mark Webster. Beide jongelingen begonnen goed aan de wedstrijd en gooiden een hoog niveau. Uiteindelijk bleek de jongste man van het stel ook de sterkste te zijn, Lewis won met 6-4 van Mark Webster, die zaterdag nog de titelverdediger en 15-voudig wereldkampioen Phil Taylor uitschakelde. De mannen waren in de eerste set goed aan elkaar gewaagd. Lewis pakte de eerste 2 legs met een 13-darter, maar Webster kwam goed terug en pakte de 3e en de 4e leg. In de beslissende leg wist Lewis alsnog via dubbel 8 de set te pakken. 

De openingsleg van de 2e set toonde aan dat het een zware wedstrijd zou worden voor beide mannen. Er werden diverse kansen gemist, maar het was Lewis die uiteindelijk via dubbel 1 de leg pakte. Webster pakte vervolgens 2 legs op rij om met 2-1 aan de leiding te gaan in de 2e set. Lewis won daarna de 4e leg en weer moest er een beslissende leg gespeeld worden. Deze keer was het Webster die de zenuwen in bedwang wist te houden en de wedstrijd gelijk trok tot 1-1 in sets. 

In de 3e set gaan Lewis en Webster gelijk op. Lewis pakt de eerste leg en krijgt kansen om de 2e leg van de 3e set te pakken, maar hij mist dubbel 11 voor een 124 finish met Webster op tops. Die laat de kans niet liggen en komt op gelijke hoogte. De volgende leg ging weer naar Lewis, maar de 4e leg was een prooi voor Webster die hier 14 pijlen voor nodig had. Beide heren gingen weer goed op in de beslissende leg. Webster scoort 177 en Lewis stelt hier 180 tegenover. Uiteindelijk gaat de leg en hiermee de set en de voorsprong van 2-1 in sets naar Lewis. De eerste leg van de 4e set is een prooi voor Webster en de 2e gaat ook naar de man uit Wales, nadat Lewis 4 pijlen had gemist op tops. Via een 77 finish komt Webster terug tot 2-2 in sets. 

In het vervolg loopt Lewis uit naar 4-2 in sets tot er nog meer tegengas komt van Webster. De 7e set loopt weer uit op een beslissende leg, en Webster gooit hier zijn achtste 180 van de wedstrijd. Hij pakt de beslissende leg met een 14-darter en brengt de achterstand terug tot 3-4 in sets. Maar dan begint Lewis zeer indrukwekkend aan de 8e set met een 127 finish. Webster komt terug en pakt de volgende leg tegen de darts in voor 1-1 om vervolgens de eigen leg te houden via dubbel 16 voor een 2-1 voorsprong. Webster mist dan 1 pijl op tops maar omdat Lewis nog niet op een dubbel staat mag ´Webby´ terugkomen voor 4-4 in sets. 

De man uit Wales pakt dan na de pauze de 1e leg met een 103 finish nadat Lewis 4 pijlen heeft gemist op de dubbels. Dan pakt Lewis de volgende leg tegen de darts in en ook de 3e leg komt op zijn naam door een 13-darter. Ondanks een 180 van Lewis krijgt Webster toch de eerste kans op dubbel 12 en sleept hij er weer een beslissende leg uit. De beslissende leg is fantastisch van beide heren. Webster had 57 over na 12 pijlen, maar Lewis pakt de leg alsnog via een 64 finish op dubbel 8. Hiermee pakt hij de leiding op 5-4 in sets. De eerste leg van de 10e set komt op naam van Webster ondanks een 180 van Lewis. Via dubbel 10 komt Lewis terug tot 1-1 en de derde leg bleek cruciaal voor Webster die hier 3 pijlen mist op de dubbels waardoor Lewis via 2 pijlen op 76 de leiding pakt met 2-1. Met nog 1 leg te gaan voor een finaleplaats begint Lewis met 180. Uiteindelijk pakt Lewis de set en de wedstrijd met een 12-darter en staat hij in de finale met een 6-4 overwinning op Mark Webster.