Home PDC PDC WK dag 2 “Voorbeschouwing met o.a Stompé en Van de Rijck”

PDC WK dag 2 “Voorbeschouwing met o.a Stompé en Van de Rijck”

pdcwklogo

We gaan vanavond fris alle wedstrijden in tijdens de 2 e dag van het PDC WK. Alleen tussen Co Stompé en Michael Smith ligt er geschiedenis, maar dat is een hele korte lijst. Beide mannen speelden slechts 1 keer eerder tegen elkaar en dat was in het thuisland van Stompé. In Nuland won onze lucifer met 6-3 van de jonge Smith en hiermee drong hij door tot de laatste 32 van het toernooi. Het enige wat goed terug te vinden is in de statistieken is dat Smith een beter gemiddelde heeft dan Stompé.

De jonge Smith heeft niet een hele lange lijst met prestaties, maar draagt zijn bijnaam Bully, als jonge variant op Terry ‘The Bull’ Jenkins niet voor niets. Deze jonge Engelse knaap gooide een 9-darter bij de jeugdtour van de PDC en won al eens een vloertoernooi bij de grote mannen. Stompé zal dit zeker door hebben en heeft ook een aardig voordeeltje aan zijn kant: podiumervaring. Dat heeft Smith namelijk helemaal niet en het zal niet voor het eerst zijn dat juist die ervaring de doorslag gaat geven.

Een wedstrijdje later krijgen we een debuut van een Belg op het programma. Kurt van de Rijck zal het in zijn 1 e ronde partij op gaan nemen tegen de nummer 7 van de wereld, Wes Newton. We mogen er na de stunt van Huybrechts toch wel vanuit gaan dat de echte Newton op zal staan. De Engelsman zal het absoluut willen voorkomen dat een Belg hem de 2 e keer de oren komt wassen op een groot podium. Huybrechts maakt overigens later ook zijn debuut bij dit PDC WK. Aan de andere kant is dit ook het WK van de verassingen en lijkt niet alles onmogelijk. Scholten schakelde als nummer 49 immers de nummer 18, Jamie Caven uit en Richie Burnett bleef de nummer 6 van de wereld, Mark Webster de baas. Kan Kurt ook voor een stunt zorgen?

Speelschema Ladbrokes Word Darts Championship 2012:

Vrijdag 16 december
20.10 uur Justin Pipe v Sean Reed
21.15 uur Haruki Muramatsu v Dennis Nilsson (V)
22.00 uur Co Stompé v Michael Smith
23.00 uur Wes Newton v Kurt van de Rijck
00.00 uur Phil Taylor v Muramatsu/Nilsson
.