Home PDC PDC WK dag 3: Barney simpel door, Klaasen onderuit tegen Caven

PDC WK dag 3: Barney simpel door, Klaasen onderuit tegen Caven

De derde dag van het PDC WK is aangebroken. Er was vandaag geen middagsessie en dus zijn alle ogen gericht op vanavond. Hierbij zullen we twee Nederlanders in actie zien gaan komen. In de derde partij van de avond speelt Raymond van Barneveld tegen Jamie Lewis. Jelle Klaasen speelt in de laatste partij van de avond tegen Jamie Caven.

Vanaf 20:00 uur zendt RTL7 het toernooi weer live uit op televisie. Voor degenen die niet thuis zijn kan worden uitgeweken naar dit live scorecenter.

Zondag 15 december, vanaf 20:00 uur
Dave Chisnall 2-3 John Henderson 
Dennis Lindskjold 1-4 Colin Osborne (voorronde)
Raymond van Barneveld 3-0 Jamie Lewis
Brendan Dolan 3-0 Colin Osborne*
Jamie Caven v Jelle Klaasen

* Colin Osborne vervangt Edward Santos die op 8 december uit het toernooi is teruggetrokken in verband met reisproblemen.

Dave Chisnall(98,43) 2-3 (91,62)John Henderson

In set 1 die Chisnall mag beginnen is het Henderson die uit de startblokken schiet met meteen een 180 score. Hierdoor weet hij Chisnall meteen te breken. Door zijn eigen leg te houden verzilvert Henderson deze break ook en komt 2-0 voor in deze set. Chizzy, als 7e geplaatst op dit WK knokt zich terug naar 2-2 maar moet uiteindelijk toch de set aan Henderson laten die deze met een 122 finish besluit. 0-1

Henderson begint ook set 2 goed mede doordat Chisnall zijn dubbels mist. Hij breekt Chizzy door in de 2e leg op spectaculaire 132 weg te poetsen via 2x dubbel bull en dubbel 16. In leg 3 mist Chisnall wederom 2 pijlen op tops waardoor zijn check out gemiddelde inmiddels op slechts 13% is beland. Henderson zegt via dubbel 9 dank u wel en gaat met een comfortabele 0-2 voorsprong de break in.

Met enige moeite maar toch opgelucht pakt Chisnall via dubbel 4 de 1e leg in de 3e set. een set die hij MOET winnen. Henderson komt vervolgens met 1-2 voor en kan aan gaan leggen voor een daverende verrassing. Het is echter Chisnall die hier een stokje voor steekt en zelfs met 121 finish toch nog de 3e set naar zich toetrekt.

Chizzy brandt in  set 4 helemaal los nu en pakt via zijn 4e leg op rij een 2-0 voorsprong in deze set. Het gemiddelde van Chisnall gaat zienderogen omhoog terwijl dat van Henderson toch langzaam omlaag gaat. Ook leg 3 is een prooi voor Chisnall en zo gaan de mannen zich opmaken voor een 5e en beslissende set.

De wedstrijd lijkt zich volledig gedraaid te hebben en Chizzy start deze laatste set met zijn 6e leg op rij. Eindelijk weer een leg voor Henderson brengt de stand weer volledig in evenwicht. Henderson ver achter zich latend in leg 3 komt Chisnall op een 2-1 voorsprong en is nog maar 1 leg verwijderd van de 2e ronde. Met zijn 11e 180 in de wedstrijd kan Chizzy via dubbel 18 de wedstrijd binnenhalen. Maar hij mist 3 matchdarts en ook de leg. Bij 2-2 begint Henderson in de leg van Chisnall met 180. Hij is het vervolgens ook die 3 pijlen mist op de dubbel en Chisnall de kans biedt op een 3-2 voorsprong. een zenuwachtige 6e volgt waar Chizzy als eerst op een finish komt maar matchdart nummer 4 op de bull word ook gemist. Henderson pakt vervlogens via een 113 finish alsnog de leg. Henderson mist vervolgens 96 in de leg van Chisnall maar ook Chisnall verzuimt deze leg te pakken. Via dubbel 9 gaat deze dus naar Henderson die met een 3-4 voorsprong de 8e leg mag aanvangen en middels een 180 lijkt nu hij weer goed op weg naar de 2e ronde. Henderson mag dan ook als 1e aanleggen op een dubbel en meteen de 1e matchdart is raak en zo zien we Hendo terug in de 2e ronde.

Dennis Lindskjold(75,77) 1-4 (89,82)Colin Osborne (voorronde)

Geen hoogstaand begin van beide mannen in de 1e leg. Deze ging uiteindelijk na 22 darts naar Lindskjold. De 2e leg gaat naar Osborne via een mooie 122 finish. In de 3e leg weet Osborne via een break de voorsprong te pakken wat in dit korte format zomaar al eens beslissend kan zijn. De dubbel 10 brengt Osborne ook op een 1-3 voorsprong. Ook de 5e leg is een prooi voor Osborne en met een 1-4 zege kan hij zich klaar gaan maken voor een confrontatie met Brendan Dolan later vanavond.

 Raymond van Barneveld(98,56) 3-0 (91,02)Jamie Lewis

Jamie Lewis mag de 1e set aanvangen en pakt de 1e leg mede omdat Barney 101 mist op tops. Via zijn eigen leg de de break in de 3e leg weet de goed scorende Hagenaar de voorsprong te pakken. Via tops en gemiddelde van ruim 106 weet Barney de 1e set naar zich toe te trekken.

Bij een 1-0 voorsprong in set mist Barney 141 voor de break maar als Lewis vervolgens ook de dubbel niet vind gaat de break alsnog naar van Barneveld. Via een prima leg in 11 darts weet Lewis wel meteen weer terug te breken om nog enig uitzicht op winst in deze set te houden. Het is toch Barney die wederom via een break ook de 2e set pakt en zodoende met 2-0 de break ingaat. 

Doordat Lewis wederom dubbels mist is er in set 3 meteen de break voor van Barneveld die in zijn leg vervolgens  156 nog mist maar in de beurt erna de 2-0 voorsprong pakt. Lewis pakt nog wel zijn eigen leg voor 2-1 maar met een 141 finish maakt Barney aan alle illusies van de jonge Welshman een einde en gaat zonder al teveel moeite door naar de 2e ronde.

Brendan Dolan(96,11) 3-0 (82,64)Colin Osborne    

Het word al snel duidelijk dat deze partij niet de snelste van de avond zal worden. Dolan mocht deze match aanvangen en doet dit naar behoren door meteen een 118 finish te noteren. In leg 4 de 1e break van de wedstrijd. Deze komt op naam van Dolan die daardoor meteen de 1e set pakt. 

In set 2 weet Dolan in leg 2 een 120 finish te gooien in deze verder weinig hoogstaande wedstrijd. En als iedereen dreigt in te dutten schudt Dolan de zaal effe wakker met een 167 finish voor de 2-2 om meteen erop met 180 te beginnen in de leg van Osborne. Dit is genoeg om ook de 2e set naar zich toe te trekken en de 2e ronde lijkt binnen handbereik. Zeker gezien de gemiddeldes; net geen 100 voor Dolan en slechts 80 voor Osborne.

Osborne pakt in set 3 de 1e leg van Dolan af. Toch lukt het Dolan deze break weer ongedaan te maken en als hij ook de 3e leg pakt is hij nog maar 1 leg verwijderd van de 2e ronde. Dolan pakt die leg en ook hem zien we terug in ronde 2 van dit WK.

Jamie Caven(87,03) 3-1 (89,56)Jelle Klaasen

Slordig op de dubbels maar wel in een razend tempo beginnen beiden mannen deze wedstrijd. Caven meteen met de 1e break en een 74 finish in zijn eigen leg naar een 2-0 voorsprong. Jelle nog niet echt overtuigend tot nu toe verliest ook de 3e leg en Caven wint de 1e set met 3-0. Caven lijkt goed in zijn vel te zitten. Jelle heeft in de break genoeg stof tot nadenken.

Caven doet wat die moet doen en pakt dus de 1e leg in set 2. Er zal een tandje bij moeten bij Klaasen. Dat doet hij in zijn eigen dan wel goed maar faalt op de dubbels. Het is Caven die hier via een mooie 158 finish knap van profiteert. Als de dubbels Jelle ook in leg 3 in de steek laten gaat wederom de set met 3-0 naar Caven en dreigt er een zware domper voor Klaasen.

In set 3 dan eindelijk de 1e leg voor Klaasen. Leg 2 lijkt niemand te willen maar uiteindelijk moet toch iemand die leg winnen. Jelle doet dit dan ook via dubbel 1. Het vuistje laat zien dat hij er toch nog wel in gelooft. Dat is ook aan zijn spel terug te zien en met 3-0 pakt hij set 3.

In set 4 zal Klaasen Caven zeker 1 keer moeten breken. Dat lukt de 1e leg nog niet want Caven gooit zonder al teveel na te denken 115 eraf. En dankzij zijn 1e 180 van de partij weet Caven ook nog eens Klaasen te breken en heeft hij nog maar 1 leg nodig. Toch is het weer Klaasen die veerkracht toont en terug breekt. Maar Caven weet toch weer zijn kans te pakken en gaat met een 3-1 overwinning naar de 2e ronde.