Home PDC PDC WK dag 4: Kim wint ondanks sterke Ronny Huybrechts

PDC WK dag 4: Kim wint ondanks sterke Ronny Huybrechts

Lawrence Lustig/PDC

Vanavond stond de vierde dag van het PDC WK op het programma. We zijn getrakteerd op enkele zeer boeiende wedstrijden. Allereerst een verrassende uitslag, de jonge Ricky Evans wist met 3-0 te winnen van de voormalig WK-finalist Ronnie Baxter. In de voorronde wist Devon Petersen met 4-1 te winnen van de man uit Maleisië, Sapup. Het onderonsje tussen de twee broers eindigde in een 3-1 overwinning voor Kim, waar hij toch in zijn handjes mag knijpen dat Ronny er geen 2-0 in sets van wist te maken. Steve Beaton ligt uit het toernooi na een mooie partij tegen de Zuid-Afrikaan Petersen. Met zijn mooie danspasjes en goede spel won hij met 3-1 van The Bronzed Adonis. Als laatste wist Mervyn King met 3-0 te winnen van Darin Young. King was zoals we hem uit zijn toptijd kennen, scorend zeer constant en messcherp op de dubbels. Het belooft weer een mooi WK te gaan worden, morgen gaan we verder met dag vijf!

Vanavond wordt het toernooi niet volledig live uitgezonden op RTL 7 maar het is wel live te bekijken via deze livestream. Het dartfreakz toernooicenter is hier te vinden.

Maandag 16 december:
Ronnie Baxter 0-3 Ricky Evans
Devon Petersen 4-1 Mohammed Latif Sapup
Kim Huybrechts 3-1 Ronny Huybrechts
Steve Beaton 1-3 Devon Petersen
Mervyn King 3-0 Darin Young

Ronnie Baxter 0-3 Ricky Evans
De jonge Ricky Evans gooit in de eerste leg een 180. Het is Evans die de eerste leg pakt, en hij gaat meteen lekker door en pakt de tweede leg. Evans begint de derde leg met een 180. De eerste set gaat naar een ontketende Ricky Evans, via dubbel 6 is het 3-0 voor de jonge Engelsman. In de tweede set krijgt Baxter twee pijlen maar deze worden gemist. Evans pakt zijn vierde leg maar mist in leg vijf de dubbel. Baxter krijgt de kans en hij pakt deze met beide handen aan. Wanneer beide mannen veel dubbels missen in leg drie van de tweede set is het Evans die profiteert. In zestien darts staat het 2-0 in sets. Evans pakt gewoon door en zet de eerste leg op zijn naam. Dan komt er een klein moment waarop de jonge Engelsman  wat minder gaat gooien, Baxter gooit daarentegen een sterke leg. Wanneer Baxter mist om er 2-2 van te maken, raakt Evans nog maar net zijn dubbel. Het lijkt er even op dat het 2-1 in sets gaat worden. Wanneer Evans in de laatste leg een 180 gooit en vervolgens een 121 krijgt hij drie matchdarts. Met een dubbel zes ligt Baxter uit het toernooi en gaat Evans door naar de volgende ronde.

Devon Petersen 4-1 Mohamed Latif Sapup
De man uit Maleisië begint goed aan de wedstrijd met 140, 125. Op de dubbels worden er echter erg veel gemist, en is het de meer ervaren Petersen die via tops de eerste leg binnensleept. Na twaalf darts staat Sapup op tops maar hij mist drie darts. Petersen mist 116, maar Sapup mist er weer drie. Devon Petersen komt op 2-0 terwijl hij beduidend minder staat te gooien. Petersen pakt ook de derde leg en lijkt een voorschot te nemen op de eerste ronde vanavond. Geheel onverwachts finisht Sapup een 141-finish! Uiteindelijk mocht het niet baten, en wint Devon Peterson zijn partij met 4-1. Hij speelt vanavond nog een keer.

Kim Huybrechts 3-1 Ronny Huybrechts
De broers gaan het vanavond tegen elkaar opnemen. Ronny pakt de eerste leg in vijftien darts, mede door twee missers van Kim op tops. Kim mist in de tweede leg weer enkele dubbels voor zijn eerste leg, Ronny mist op zijn beurt ook een finish van 80. De jongste broer mist weer een batterij aan dubbels, maar ook Ronny mist er nu drie. Kim pakt de tweede leg uiteindelijk via dubbel twee. De derde leg gaat naar een zeer sterk spelende Ronny. In leg vier lijkt Ronny zijn eerste set te gaan pakken. Dit laatste gaat ook daadwerkelijk gebeuren, The Rebel komt op 1-0 voor tegen Kim Huybrechts. Met een finish van 64 komt Ronny Huybrechts goed uit de startblokken in set 2. Hij finisht 80 met Kim op een dubbel en pakt zo ook de tweede leg. The Rebel mist 130 voor de set op dubbel 8. Ronny mist weer drie darts en er staat 72 voor Kim. Deze wordt gefinisht en het staat nu 2-1. Een 82-finish wordt gemist door Ronny voor de set, Kim deelt een tik uit door 88 uit te gooien voor de 2-2. In de beslissende leg staat Ronny op 24 terwijl Kim 73 finisht. Het staat 1-1 in sets door drie ongelofelijk sterke finishes van Kim. Ronny weet in set drie op 1-0 voor te komen. Kim staat op 32 wanneer Ronny met een 97-finish de 2-0 maakt. Een finish van 52 brengt Kim weer terug in de set en op 1-2. Het wordt zelfs 2-2 en er komt een hele belangrijke leg aan. Terwijl Ronny een enkele 18 mist om een kans te krijgen, gooit Kim dubbel 18 en komt op 2-1 in sets voor. De vierde set gaat gemakkelijk naar The Hurricane. Ronny is verslagen en komt niet meer terug in de partij. Met 3-1 wint Kim dit onderlinge duel!

Steve Beaton 1-3 Devon Petersen
De voormalig wereldkampioen wint de eerste leg, maar ziet de tweede aan zich voorbij gaan door een 141-finish van Devon Petersen. Beaton weet zich te herstellen en wint de 3e leg via dubbel zes. De eerste set van deze partij gaat naar een goed spelende Steve Beaton, The Bronzed Adonis wint hem met 3-1.  In de tweede set lijkt de situatie omgedraaid. Devon Petersen komt op 2-1 voor maar dan gooit Beaton ineens 106 uit en komt op 2-2. Petersen mag de vijfde leg beginnen. Hij mist twee dubbels maar ook Beaton maakt een grote fout.  Beide mannen zijn nerveus maar voor de spanning in de partij is het goed dat Peterson er 1-1 in sets van maakt. Beaton begint goed aan set drie en via dubbel twaalf staat het 1-0. Toch missen beide mannen enorm veel dubbels in deze partij. Petersen wint hem uiteindelijk en het staat weer gelijk. Met een finish van 106 komt de Zuid-Afrikaan op een 2-1 voorsprong! Devon Petersen pakt de derde set! Hij begint onmiddellijk met een 180er! The Spartan staat erg goed te gooien en komt ook nu op een 1-0 voorsprong. Hij won vier legs op rij. Beaton stopt wel even de flow van Petersen en maakt 1-1 gelijk. Via tops komt Petersen op 2-1. De mannen houden de spanning er in! 2-2 in de vierde set! Peterson komt uiteindelijk voor en krijgt de kans op 50. Hij weet met de laatste pijl zijn dubbel te vinden en met 3-1 te winnen! De Zuid-Afrikaan gaat door naar de tweede ronde.

Mervyn King 3-0 Darin Young
Een mooie partij om de avond af te sluiten, Mervyn King tegen Darin Young. Beide mannen kwamen elkaar al eens eerder tegen in Las Vegas, waar King vier keer achter elkaar 180 wist te gooien. Enkele technische problemen zorgen ervoor dat de scores lastig te volgen zijn. Wel weet King de eerste set te pakken met 3-0, inclusief 12-darter met 136-finish voor de set. The King staat ijzersterk te gooien, momenteel staat hij rond de 108 gemiddeld te darten. Darin Young komt er eigenlijk niet aan te pas, King gaat gewoon door en pakt ook set twee met 3-0. De eerste leg gaat naar Mervyn King, hij heeft inmiddels 7 legs op rij gepakt. In veertien darts pakt hij ook de achtste leg. Young komt nog even terug en pakt leg drie en lijkt ook leg vier te pakken. Dat gebeurt niet, omdat Young een stuk of 15 darts mist om de leg te pakken. King krijgt de leg cadeau maar heeft zeker erg sterk gespeeld. Met 3-0 staat hij in de volgende ronde.