Home PDC PDC WK dag 4: Voorbeschouwing met o.a. Raymond van Barneveld

PDC WK dag 4: Voorbeschouwing met o.a. Raymond van Barneveld

RayVanBarneveld_PDCWK2011

We gaan vandaag om 20.00 uur verder met de 4e dag van het PDC WK. Met 1 Nederlander en een Belg op het programma is het tijd om weer even vooruit te blikken. Kim Huybrechts mag om 20.10 uur het spits afbijten tegen de Noord-Ierse finalist van de World Grand Prix van dit jaar, Brendan Dolan. Raymond van Barneveld staat als 4e wedstrijd van de avond gepland tegen James Richardson. Die wedstrijd zal rond 23.00 uur gespeeld worden. Huybrechts heeft niets te verdedigen en wilde al bij plaatsing voor het PDC EK een definitieve overstap naar de PDC maken. De Tourcard die hiervoor nodig is, ligt met het behalen van de 1e ronde van het WK zeker in het zicht. Van Barneveld heeft een halve finale te verdedigen van de editie van 2010. 

Alle uitslagen en gemiddelden zijn terug te vinden in het Ladbrokes World Darts Championship 2012 Toernooicenter.

Zondag 18 december
20.10 uur Brendan DolanKim Huybrechts
21.15 uur Connie Finnan v Warren French (V)
22.00 uur Mark DudbridgeDave Chisnall
23.00 uur Raymond van Barneveld v James Richardson
00.00 uur Mark Walsh v Finnan/French

Brendan Dolan v Kim Huybrechts

Deze wedstrijd stond nog niet eerder op het programma tijdens een tv toernooi of een vloertoernooi. Dat is niet zo vreemd, aangezien Huybrechts tot dit jaar nog niet alle vloertoernooien van de PDC mocht gooien wegens het gebrek aan een Tourcard en Dolan liep wel het hele circuit af. Toch mag er veel van deze wedstrijd verwacht worden. Dolan was dit jaar finalist bij de World Grand Prix en behaalde op de vloer meerdere kwartfinales en een halve finale. Huybrechts haalde bij zijn debuut bij een tv toernooi meteen de kwartfinales en stond in een kwartfinale en een halve finales bij de PDC vloertoernooien. Daarnaast bood Huybrechts prima tegengas in de finale van het Hemeco Open tegen Phil Taylor. Uit de statistieken komt ook duidelijk naar voren dat Huybrechts de betere speler is van de twee. Alleen op het finishwerk is Dolan een heel klein beetje scherper. Leuk detail, met het startgeld van het WK erbij staat Huybrechts wel binnen de beste 64 die automatisch een Tourcard krijgen en kan hij de stijgende lijn binnen de PDC doorzetten.

Connie Finnan v Warren French (V)

Een debutant tegen een oude rot, en Ierland vs Nieuw-Zeeland. Wie mag het in de 1e  ronde op gaan nemen tegen Mark Walsh? Finnan is de debutant die al sinds 2005 pogingen doet om de World Grand Prix, het PDC WK, Winmau en Lakeside te halen en dit jaar is het hem eindelijk gelukt om op het grootste podium te spelen. In september dit jaar drong Finnan nog door tot de laatste 16 van de WDF World Cup. French stond al vaker op het podium van Ally pally. Zowel in 2007 als in 2009 eindigde dit avontuur bij de laatste 64. Nu moet hij eerst langs Finnan en daarna ligt de zware opdracht om Mark Walsh te verslaan om eindelijk een ronde verder te komen.

Mark Dudbridge v Dave Chisnall

Er zijn in de 1e ronde van het PDC WK zelden makkelijke wedstrijden te vinden, maar het kon niet dichter bij elkaar liggen dan deze wedstrijd. Dudbridge kwam als nummer 32 van de reguliere Order of Merit het WK binnen en Chisnall als nummer 1 van de Players Championship Order of Merit. Ligt het ook echt zo dicht bij elkaar? Nadere inspectie van de statistieken geeft een iets ander beeld, en dat heeft er ook alles mee te maken dat Chisnall pas aan zijn 1e jaar bij de PDC bezig is. Chizzy had simpelweg geen mogelijkheid om nog verder te stijgen en staat op dit moment 38e op de Order of Merit. Beide mannen speelden nog niet eerder tegen elkaar, en dat is opmerkelijk aangezien beide het gehele PDC circuit aflopen. In iedere categorie is Chisnall overduidelijk de beste speler van de 2 en statistieken liegen meestal niet. De resultaten van de afgelopen tijd spreken ook duidelijk in het voordeel van Chisnall. Voor de laatste vloerfinale van Dudbridge moeten we terug naar maart 2010 de finale daarvoor speelde hij in 2009. Chisnall speelde dit jaar alleen al 4 finales en daar won hij er 1 van. Een grote tv prestatie aan de zijde van Dudbridge is ook lang geleden, waar Chisnall dit jaar nog de kwartfinales van het UK wist te bereiken. Het lijkt er dus op dat Chisnall op papier duidelijk de betere speler is. Het is aan Dudbridge om het tegendeel te bewijzen.

Raymond van Barneveld v James Richardson

Dan kom je als nummer 11 van de Players Championship Order of Merit het PDC WK en dan loot je de nummer 8 van de wereld. Dat zal even slikken zijn geweest aangezien die nummer 8 alleen dit jaar al goed was voor een finale, 2 halve finales en een kwartfinale op een tv toernooi. Tel daar nog eens 3 finales bij vloertoernooien bij op, waarvan 1 gewonnen finale, en je weet zeker dat de zware loting een feit is. Toch mag Van Barneveld deze Engelsman niet onderschatten. Richardson haalde al 1 PDC vloerfinale en stond ook in de halve finale van de Irish Masters. Deze Engelsman draait met steun van een sponsordeal van een Engels dartsforum pas een jaartje mee en wist op te klimmen naar de 85e plaats en klimt met het startgeld van dit WK door naar de top 70. De mannen stonden nog niet eerder tegenover elkaar in wedstrijdverband. Zal Raymond van Barneveld zijn favorietenrol waarmaken?