Home PDC PDC WK dag 5: De voorbeschouwing met o.a. Mervyn King

PDC WK dag 5: De voorbeschouwing met o.a. Mervyn King

pdcwklogo

We gaan vandaag om 20.00 uur verder met de 5e dag van het PDC WK. Het gaat een avondje worden zonder Nederlanders, maar er staan wel absolute toppers op het programma. Hoogtepunt zal waarschijnlijk de wedstrijd tussen Kevin Painter en Arron Monk zijn. Zal de Players Championship Finals zijn goede vorm meenemen? Of toont Arron Monk de vorm waarmee hij wereldkampioen jeugd werd?

Alle uitslagen en gemiddelden zijn terug te vinden in het Ladbrokes World Darts Championship 2012 Toernooicenter.

Maandag 19 december
20.10 uur Andy Hamilton v Antonio Alcinas
21.15 uur Per Laursen v Petri Korte (V)
22.00 uur Mervyn King v Geoff Kime
23.00 uur Kevin Painter v Arron Monk
00.00 uur James Wade v Laursen/Korte

Andy Hamilton v Antonio Alcinas
Deze mannen stonden nog niet eerder tegenover elkaar in wedstrijdverband. Hamilton plaatste zich als nummer 17 van de wereld voor het PDC WK en Alcinas als nummer 1 van Europa. Dit zou op het eerste gezicht dus zomaar een spannende wedstrijd kunnen worden. Hamilton is iets constanter op de vloer, maar die heeft daar ook wat meer wedstrijdritme vanwege zijn Tourcard. Alcinas deed het niet slecht dit jaar. Hij haalde de finale in Halle en drong bij een UK Open qualifier door tot de kwartfinale. De Spanjaard kreeg wat meer bekendheid samen met zijn koppelmaat Carlos Rodriguez toen zij tijdens de PDC World Cup de grote favorieten Phil Taylor en James Wade uit het toernooi gooiden en pas in de halve finale gestopt werden door Van Barneveld en Stompé. Beide heren hebben ook wat ervaring op het WK. Hamilton draait al wat jaartjes mee en Alcinas maakte vorig jaar zijn debuut. Hamilton lijkt weer wat beter in vorm te komen en stond dit jaar nog in de halve finale van de World Matchplay. Alcinas is al een keer wereldkampioen geweest, maar dat was met softtip. In 2010 won de Spanjaard die wereldtitel. Uit de statistieken is ook geen echte winnaarslijn te trekken tussen beide mannen. Het winstpercentage van Hamilton is beter en de Engelsman is ook een stuk handiger in het gooien van 180’ers. Alcinas heeft op zijn beurt een beter gemiddelde en is een stuk scherper op het finishwerk.

Per Laursen v Petri Korte (V)
Een oude rot en een debutant nemen het in deze voorronde tegen elkaar op. En dat zijn de 2 koele kikkers uit het Noorden van Europa. De Deen Per Laursen speelt alweer zijn 4e  PDC WK op rij en wist alleen in 2007 en vorig jaar door te dringen tot de laatste 32. Laursen stond ook al eens in de WDF World Cup finale en speelde op Lakeside. De lijst van de Fin Petri Korte is een stuk minder indrukwekkend. De Fin maakt dit jaar zijn debuut op het podium van Ally Pally maar is dit jaar absoluut in vorm. Hij won niet alleen het Finse kwalificatietoernooi voor het PDC WK, maar stond dit jaar ook in de halve finale van Open Finland. Beide mannen speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Mervyn King v Geoff Kime
Een reus tegen een dwerg, het is net alsof het grote land Frankrijk tegen het ministaatje Monaco staat. King heeft bakken aan ervaring op zowel Lakeside als het PDC WK en speelde al aardig wat grote finales. Kime maakt zijn debuut bij het PDC WK. Er is ook niet veel bekend over deze Australiër, maar vast staat dat deze man zeker kan darten. Hij kwalificeerde zich via de Oceanic Masters en dat kwam in de plaats voor de AGP, de Australische Order of Merit. Via die weg wist Paul Nicholson in het verleden ook al eens door te dringen om daarna te klimmen tot de PDC top. Kime werd al eens winnaar van de WDF World Cup koppels samen met een andere PDC WK deelnemer uit het verleden, Anthony Fleet. King was in 2002 en 2004 Lakeside finalist en wist in 2009 bij het PDC WK een halve finale te halen. In 2009 stond hij in de finale van de Premier League en in 2010 stond hij in de finale van de Players Championship Finals. Ervaring genoeg dus. Kan de Australiër tegen King ook voor een superstunt zorgen?

Kevin Painter v Arron Monk
Eindelijk weer eens een wedstrijdje tussen twee titelhouders op het programma. De kampioen van de Players Championship Finals van dit jaar en de regerend wereldkampioen jeugd. Painter zal zijn titel volgend jaar waarschijnlijk wel verdedigen, maar Monk niet. De PDC jeugdfinale is al lang en breed bekend en gaat gespeeld worden door Michael van Gerwen en James Hubbard. Painter plaatste zich als nummer 22 van de wereld voor het ODC WK (inmiddels staat hij 9e) en Monk wist zich als winnaar van het PDPA kwalificatietoernooi te plaatsen voor het WK. De statistieken zijn in het voordeel van The Artist die tot nu toe 3 van de 3 onderlinge wedstrijden won. Deze wedstrijd werd nog niet eerder op een tv toernooi gespeeld. Painter heeft een beter winstpercentage en is veel sterker op het finishwerk, maar Mad Monk heeft een beter gemiddelde en heeft het 180-trucje beter onder de knie. Wie zal er met het meeste zelfvertrouwen het podium opstappen? Painter won onlangs de Players Championship Finals, maar Monk heeft dit jaar ook al 3 titels binnen. De jonge Engelsman won dit jaar de Colin Monk Classic, Het PDC WK onder 21 en het PDPA kwalificatietoernooi. Gaat het de jonge garde worden, of blijven de oude helden aan de top?
.