Home PDC PDC WK darts: Terry Jenkins een stapje dichter bij de titel

PDC WK darts: Terry Jenkins een stapje dichter bij de titel

terry_jenkins

The Young Pretender Joe Cullen treft the Bull Terry Jenkins, Cullen is de jongste deelnemer van het toernooi. Jenkins deed reeds 6x eerder mee aan het WK maar wist nooit erg ver te komen. De 47 jarige nummer 7 van de wereld Jenkins is de torenhoge favoriet tegen dit jonge talent uit Bradford Engeland. De 21 jarige Cullen begint de wedstrijd waarin de ervaren Jenkins de overhand pakt. Cullen komt niet in zijn spel, in de 2de leg van de eerste set mist Cullen 160 op tops. The Rockstar wist deze finish eerder dit jaar wel te raken tegen Mervyn King. De eerste set gaat met 3-0 naar Terry Jenkins, ook de Bull is niet constant en mist nog te veel dubbels. De jongste deelnemer van het toernooi kan niet laten zien waartoe hij wel in staat is. In de eerste leg van de derde set raakt Cullen zijn eerste maximale 180 score maar laat zijn leg toch liggen tegen Jenkins. The Rockstar gooit lekker met Jenkins mee en mist nipt dubbel 12 voor een 104 finish in de 2de leg van de derde set. Na enkele missers van Jenkins weet Cullen zijn eerste leg van de wedstrijd te pakken. Joe Cullen krijgt meer en meer vertrouwen en pakt ook zijn eigen leg via dubbel 20. (1-2) Met Jenkins op 28 krijgt Cullen kans op de set winst, The Rocker krijgt zijn pijl niet in de dubbel waardoor Jenkins via dubbel 7 de stand gelijk krijgt in de derde set. Joe Cullen mag de laatste leg beginnen en weet ook als eerste op een dubbel te komen, de eerste pijl raakt de dubbel 16 waarmee de 21 jarige Engelsman een set binnen sleept.

In de eerste leg van de 4de set noteert Terry Jenkins zijn 4de maximale 180 score. Via dubbel twintig pakt de Bull de eerste leg. Cullen geeft in de tweede leg antwoord door zijn 2de 180 score te noteren waarna hij dubbel 10 mist vanaf 120. Met Jenkins nog mijlen ver achter gooit de Rockstar zijn volgende beurt met de eerste pijl dubbel 5 uit waarmee hij weer naast Jenkins komt (1-1). Ook in de derde leg weet Cullen een maximale te noteren (3de) en Jenkins onder druk te zetten in de Jenkins leg. De 21 jarige Engelsman mist dubbel 5 om te breaken, the Bull mist tops om zijn eigen leg te behouden waarna Cullen met zijn eerste dart wederom dubbel 5 raakt. (1-2) In een super leg weet Terry Jenkins met Cullen nog op 188 tops te raken en daarmee Cullen te breaken. (2-2) The Bull begint met 140 in zijn eigen leg maar gooit daarna twee slechte beurten. Joe Cullen weet de triple wel te vinden en gooit 59 uit voor een 11 darter en pakt de vierde set.

Via triple 20 en dubbel 15 breakt Terry Jenkins The Rockstar in de eerste leg van de 5de set. Ook de tweede leg is Jenkins oppermachtig met Cullen op 262 mist Jenkins dubbel 18. In een tweede poging weet the Bull de dubbel wel te raken en komt 2-0 voor in de laatste set van de wedstrijd. Overtuigend wint Terry Jenkins de 5de leg met 3-0 waarmee The Bull een stap dichter bij de titel is.

Terry Jenkins v Joe Cullen 3-2 (3-0)(3-0)(2-3)(2-3)(3-0)