Home PDC PDC WK darts: Whitewash door Vincent van der Voort

PDC WK darts: Whitewash door Vincent van der Voort

vincent_wm09

De boomlange super snelle 35 jarige van der Voort uit Purmerend neemt het op tegen Preston Ridd uit Nieuw Zeeland. vd Voort staat 20ste op wereld ranglijst en is daarmee de favoriet in deze wedstrijd tegen outsider Ridd. In de tweede beurt weet van der Voort zijn eerste maximale te noteren, met de zaal volledig op de hand van de Nederlander voelt de “snelste speler ter wereld” zich als een vis in het water. Met een 81 finish op dubbel 12 gaat de eerste leg makkelijk naar de Nederlander. Via dubbel 5 gaat ook de tweede leg naar vd Voort. De derde leg mag Greased Lightning beginnen, na enkele matige beurten weet de Nederlander zijn tweede maximale 180 te noteren en daarna via tops de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken.

Na de pauze breakt vd Voort de man uit Nieuw Zeeland, de zaal blijft op de hand van de Nederlander. Het wachten voor vd Voort lijkt eeuwen te duren, een man als vd Voort moet er inmiddels aan gewend zijn telkens te moeten wachten als snelste speler ter wereld. Ook de tweede leg gaat via tops naar vd Voort. (2-0) In de derde leg weet de Nederlander wederom eenvoudig Ridd te breaken en ook de tweede set met 3-0 te winnen. Vincent van der Voort is op weg Preston Ridd volledig van het bord te vegen.

Van der Voort begint aan de set die hem naar de tweede ronde moet brengen. Na heel veel missers op de dubbel krijgt Ridd één kans op dubbel 16 om een leg te pakken. De man uit Nieuw Zeeland laat ook deze kans onbenut en mist vele dubbels. Omdat ook de Nederlander geen zin had in zijn eigen leg mocht Ridd geschiedenis schrijven door zijn eerste leg via dubbel 2 op het PDC WK darts binnen te slepen. Leg 2 en 3 gaan zonder veel spektakel naar de Nederlander, het verschil tussen Preston Ridd en Vincent van der Voort is enorm. De man uit Nieuw Zeeland kan best een pijltje gooien maar is niet opgewassen tegen de man uit Purmerend. Via tops bereikt vd Voort de tweede ronde, slechts één leg ging er naar Ridd.

Op dinsdag 28 december komt de boomlange man uit Purmerend weer in actie tegen Wayne Jones in de tweede ronde.

Vincent van der Voort – Preston Ridd 3-0 (3-0)(3-0)(3-1)

Uitslagen dinsdag 21 december:

Michael van Gerwen v Mensur Suljovic 1-3
Michael Mansell v Preston Ridd (P) 0-4
Terry Jenkins v Joe Cullen 3-2
Jelle Klaasen v Steve Brown 1-3
Vincent van der Voort v Preston Ridd 3-0