Home PDC PDC WK darts: voorbeschouwing met o.a. Raymond van Barneveld

PDC WK darts: voorbeschouwing met o.a. Raymond van Barneveld

RaymondMetLogo

We zitten vandaag alweer op dag 7 van het PDC WK 2011. Vandaag en morgen worden de laatste wedstrijden van de 1e ronde gespeeld, en zullen we weten hoe het schema er vanaf maandag 27 december voor de 2e ronde zal uitzien. Het was niet een al te beste week voor de Nederlanders, Vincent van der Voort was de 1e Nederlander die zich voor de 2 ronde plaatste van de in totaal 5 Nederlanders die tot nu toe in actie kwamen. De laatste Nederlander komt vandaag in actie, en dat is meteen het vlaggenschip van de Nederlandse vloot. Raymond van Barneveld is de naam van de leider van de oranje vloot, en die zal vandaag in actie komen tegen Steve Hine. Dit wordt een wedstrijd tussen de als 3e geplaatste op de Order of Merit, en de als 9e geplaatste op de Players Championship Order of Merit. Beide heren stonden 2 keer eerder tegenover elkaar en beide keren won Van Barneveld met ruime cijfers. Beide mannen kwamen elkaar voor het laatst tegen bij de US Open van 2007 en toen won Van Barneveld nog met 3-1 bij de laatste 32. Met een gemiddelde dat ruim tien punten hoger ligt, en een hoger scorend vermogen en winstpercentage, zou het op papier toch een gemakkelijk pot moeten worden voor ´The Man´. De Hagenees heeft sinds kort ook een nieuw logo dat vanaf vandaag voor het eerst bij Dartfreakz te zien is.

Maar we beginnen de avond natuurlijk met de wedstrijd tussen Colin Osborne en Chris Thompson. Beide Engelsmannen stonden 2 keer eerder tegenover elkaar in wedstrijdverband en beide wedstrijden werden een prooi voor Osborne. In juni van dit jaar stonden de heren voor het laatst tegenover elkaar tijdens een Players Championship in de UK en toen won Osborne met 6-3. We moeten maar afwachten of ´The Wizard´ ook vandaag een overwinning uit de hoge hoed kan toveren. De voorronde kan zomaar erg spannend worden. Devon Petersen en Norman Badhoo speelden nog nooit eerder een wedstrijd tegen elkaar, maar gaan qua winstpercentage mooi gelijk op. De winnaar van deze voorronde mag het tijdens de laatste wedstrijd van de avond opnemen tegen Jamie ´Jabba´ Caven. Het geduld van de Nederlandse dartliefhebber wordt nog even op de proef gesteld, want voordat Raymond aan de oche verschijnt om de Nederlandse eer hoog te houden wordt er eerst nog een wedstrijd gespeeld tussen Barrie Bates en Kevin McDine. De wedstrijd Wales – Engeland stond in de geschiedenis al wat vaker op de agenda, en dat is tussen beide heren niet anders. De mannen stonden 6 keer eerder tegenover elkaar en het is 4-2 in het voordeel van Bates. McDine en Bates kwamen elkaar in mei dit jaar voor het laatst tegen bij de laatste 32 bij het Players Championship in Salzburg en ook toen won de kleine man uit Wales met 6-2. Maar de wedstrijd is nog niet gewonnen door Bates, want het scorend vermogen en gemiddelde van McDine ligt een stukje hoger en dat brengt zomaar wat spanning in de wedstrijd. 

Raymond van Barneveld mag het tijdens de 4e wedstrijd van de avond op gaan nemen tegen Steve Hine. Laten we hopen dat de muffins van Hine licht verteerbaar zijn vanavond en dat de Nederlandse vlag weer mag zegevieren na een teleurstellende dinsdag.