Home PDC PDC WK: Brandon Dolan zorgt voor een senatie tegen Painter

PDC WK: Brandon Dolan zorgt voor een senatie tegen Painter

BrendanDolan2009

Kevin Painter begon deze avond aan zijn wedstrijd tegen Brandon Dolan, de persoon die vorig jaar een 9-darter om zijn oren kreeg van Raymond van Barneveld. Dit keer was het echter Brandon zelf die schitterde tijdens zijn partij op het PDC WK. Al in de eerste set maakte hij een goede indruk door met sterk spel en zonder een leg af te staan op 1-0 te komen.

Ook in de tweede set had Kevin Painter weinig te vertellen en hij moest een 156-finish gooien om zijn eerste leg binnen te slepen. Het antwoord van Dolan was een 108-finish via een shanghai op de 18 waarna hij ook de tweede set wist te pakken met 3-1 in legs.

Daarmee was hij slechts één leg verwijderd van de overwinning en van een verrassing. Kevin Painter moest alles uit de kast halen om te voorkomen dat kansloos ten onder ging, maar kon weinig meer inbrengen. Hij wist nog een leg te pakken en kam daarmee op twee gewonnen legs uit over de hele wedstrijd. Brandon Dolan won de derde set met 3-1 en pakte zeer overtuigend de winst op Kevin Painter met maar liefst 3-0 in sets.