Home PDC PDC WK dag 9: Gemiste dubbels komen Hendriks duur te staan, Kleermaker...

PDC WK dag 9: Gemiste dubbels komen Hendriks duur te staan, Kleermaker verliest van Dobey

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND2 SIMON WHITLOCK VMARTIN KLEERMAKER MARTIN KLEERMAKER IN ACTION

Het is alweer de laatste dag van het PDC WK voordat de kerst begint. Maar ook vandaag zagen we weer veel Nederlanders in actie die streden voor een terugkeer na de kerst op het WK. In de middagsessie zagen we twee Nederlanders in actie. Jimmy Hendriks trapte de middag af tegen Brendan Dolan. Hendriks gooide scorend prima maar miste veel te veel dubbels. Hierdoor kon hij de wedstrijd niet winnen van Dolan.

Deze wedstrijd werd gevolgd door het duel tussen Martijn Kleermaker en Chris Dobey. Kleermaker deed niet veel onder voor Dobey, maar de Engelsman was meer beslissend op de belangrijke momenten. Hierdoor was het ook voor Kleermaker zijn laatste duel op dit WK.

De één na laatste wedstrijd ging tussen Ross Smith en Darius Labanauskas. Smith gooide een erg goede wedstrijd, maar Labanauskas bood goed tegenstand. Uiteindelijk bleek Smith toch echt wel sterker en hij is dus door naar de derde ronde.

Ook Cross had het niet makkelijk vandaag. Hij speelde tegen Scott Williams en het duel was erg gelijkopgaand. Iedere set in dit duel werd 3-2. Uiteindelijk won Cross de meeste sets met 3-2 en is hij dus door. 

Wedstrijden deze middag:
Jimmy Hendriks – Brendan Dolan 1-3
Martijn Kleermaker – Chris Dobey 0-3
Ross Smith – Darius Labanauskas 3-1
Rob Cross – Scott Williams 3-1

Jimmy Hendriks (83.36) 1-3 Brendan Dolan (87.85) 1-3, 0-3, 3-2, 0-3
In de eerste set kwam Hendriks met 2-0 achter. Maar toch was hij verre van kansloos. Hij kon Dolan breaken en op 2-1 komen en kreeg drie kansen vanaf dubbel 12 om gelijk te maken. Helaas gingen deze kansen er niet in en kon Dolan de eerste set winnen met 3-1. Ook na de pauze ging Hendriks verder met dubbels missen. Hij begon de eerste leg en miste hierin vijf dubbels, waardoor de leg opnieuw naar Dolan ging. Ook in de daaropvolgende leg gingen weer vijf dubbels mis, waardoor weer Dolan een leg in de schoot geworpen kreeg. De tweede set ging met 3-0 naar Dolan.

In de derde set ging het weer wat beter voor Hendriks. Het kwam tot 2-2 in legs en dus kwam er een hele belangrijke vijfde leg. En hier had Hendriks slechts één pijl nodig op tops om de set te pakken en er 2-1 van te maken in sets. Maar in de set hierna kwam Hendriks in de problemen, toen Dolan met 2-0 voor kwam. Hendriks kon geen vuist meer maken en verloor de laatste set en daarmee de wedstrijd. 

Chris Dobey (87.43) 3-0 Martijn Kleermaker (85.23) 3-2, 3-1, 3-2
De eerste set was direct een leuke. Het werd 2-2 en dus direct een beslissende leg. Deze set ging naar Dobey met 3-2. De tweede set was Dobey dodelijk op de dubbels en won hij met 3-1. De derde set begon voor Kleermaker voortvarend, hij stond goed te scoren waardoor Dobey minder grote kansen kreeg. Kleermaker kwam dan ook met 2-0 voor. Maar Dobey kwam toch terug tot 2-2 waardoor de Engelsman nog maar één leg nodig had voor de winst. Deze leg wist hij te winnen en dus was dit het laatste duel van Kleermaker dut WK. 

Darius Labanauskas (93.85) 1-3 Ross Smith (101.27) 2-3, 0-3, 3-2, 2-3
Direct een beslissende leg in de eerste set van dit duel. Deze wedstrijd was een goed niveau waarin beide heren in het begin aan elkaar gewaagd waren. De eerste set ging met een 10-darter met  3-2 naar Smith die de laatste leg begon met 6 perfecte pijlen. In de tweede set ging Smith op dezelfde voet verder en kwam hij op 2-0 voor mede dankzij een 11-darter. De set ging met 3-0 naar Smith. De derde leg was een stuk spannender. Beide heren gooide hierin erg goed en het kwam weer aan op 2-2. Smith kreeg één matchdart vanaf 149, maar deze ging mis. Labanauskas ging er met de set vandoor. Ook de vierde set was leuk. Een 136-finish van Labanauskas zorgde ervoor dat het weer 2-2 werd in legs in deze set. De beslissende leg ging naar Ross Smith, die het in de derde ronde zal opnemen tegen Van Duijvenbode.

Rob Cross (99.32) 3-1 Scott Williams (86.98) 2-3, 3-2, 3-2, 3-2
Ook hier was de eerste set direct spannend. Uiteindelijk wist Williams deze te winnen en dus goed te beginnen aan de wedstrijd. Ook in de tweede set was een vijfde leg nodig om de set te winnen. Deze werd gewonnen door Cross en zo werd het weer gelijk in sets. En het bleef zo spannend in iedere leg van de wedstrijd. Williams gooide erg goed, maar kon Cross niet in bedwang houden. De laatste twee sets gingen naar Cross die zo door is naar de derde ronde.