Home PDC PDC WK kwalificatie in Italie: Dick van Dijk: “Dit is de laatste...

PDC WK kwalificatie in Italie: Dick van Dijk: “Dit is de laatste kans”

Aanstaande zondag 10 november zal in het Italiaanse Verona de Western Europe Qualifier gespeeld worden. Inzet in dit toernooi is 1 ticket voor het aanstaande World Championship. Dit toernooi is niet alleen de laatste kans voor spelers uit Italie, Zwitserland, Liechtenstein, Luxemburg, Turkije en Griekenland om zich te plaatsen voor het WK,  maar ook voor spelers uit Belgie en Nederland. Zover bij ons bekend zullen namens Nederland Leon de Geus, Leo Hendriks, Richard Zijtveld , Gino Vos,  Jerry Hendriks, Dirk van Duijvenbode en Dick van Dijk zeker naar Verona afreizen.

We spraken Dick van Dijk vanmorgen kort voor zijn vertrek naar Italie.

Is de Kwalificatie in Italie een laatste strohalm voor jou?
Yep, ik heb niet veel kansen gehad of kunnen krijgen en dit is de laatste.

Hoe ga je deze laatste kans tegemoet? Hoe schat je je kansen in?
“Ik ga deze vol vertrouwen tegemoet. Ik heb deze week in plaats van de sportschool alleen maar getraind en dan ook elke morgen om 10 uur, omdat het tournooi dan ook begint, dus dan zit je in hetzelfde ritme. Normaal speel je pas in de middag of avond. Het is geen garantie natuurlijk, maar ik denk dat ik voor mezelf er wat aan heb.”

Mocht je je niet kwalificeren, ga je dan wel deelnemen aan de Q-school in januari?
“Ik zou graag willen deelnemen aan de Q- school , maar zonder sponsor is dat helaas voor mij niet mogelijk. En nu ze bij de PDC weer wat veranderingen gaan doorvoeren, zal het steeds moeilijker worden om er bij te komen vrees ik.”

Er is een tijdje terug een Fanpage van Dick van Dijk opgedoken op Facebook met inmiddels meer dan 200 leden. Hoe sta je hier tegenover?
“Ik vind het wel leuk die pagina. Normaal is het, uit beeld, en dan vergeten ze je snel, dus ik was toch nog verbaasd hoeveel het er zijn.”

Dick blijft, ondanks dat hij mede door het gebrek aan sponsoring weinig kansen kreeg afgelopen jaar, wel positief:

“Ik heb nu sinds april, het roer omgegooid ook… Ben anders gaan leven, gezonder. Ik ben ook gaan trainen in de sportschool, om fitter te worden. Ben nu 14 kg afgevallen en voel me stukken beter. Daarnaast heb ik een bord thuis opgehangen om te gaan trainen. Ik heb nu meer conditie, voel me beter en sterker, en dat gaat zich straks ook uitbetalen aan het dartbord. Ook ga ik binnenkort trainen met “The man” Raymond van Barneveld, om zodoende nog beter te worden.”

Een of meerdere passende sponsoren zouden dit plaatje voor “The Undertaker” uiteraard compleet maken. Wie Dick van Dijk op de voet wil blijven volgen kan geheel vrijblijvend lid worden van zijn fanclub op Facebook. Deze is hier te vinden.

Zodra wij meer info hebben over meer Nederlandse en Belgische deelnemers en uitslagen zullen wij dit uiteraard vermelden op onze website.