Home PDC PDC WK Kwartfinales: Co verliest in stijl, Whitlock en Van Barneveld winnen...

PDC WK Kwartfinales: Co verliest in stijl, Whitlock en Van Barneveld winnen en Taylor geeft Lewis geen kans

Middagsessie vanaf 15:10:

Co Stompe (94.86) – Mark Webster (98.54) 3-5 (0-3, 1-3, 1-3, 1-3, 3-1, 3-1, 3-2, 0-3)

Op voorhand had iedereen goede hoop dat Co Stompe van Mark Webster zou kunnen winnen. Helaas begon de Nederlander niet goed genoeg aan de partij. Mark Webster begon wel erg goed en wist daardoor de 1e set vrij gemakkelijk binnen te slepen. Stompe kon maar niet in zijn ritme van de laatste dagen komen en zag daardoor Webster snel uit lopen naar 2-0, 3-0 en 4-0 in sets. Het leek daarmee eigenlijk gedaan met de Nederlander, maar uit het niks begon het te lopen bij “The Matchstick”. Hij gooide een dertien darter voor de 1e leg van de 5e set. Moest daarna wel weer Webster langs zich dulden aangezien die er 1-1 van maakte, maar Co wist met een 81 finish weer de voorsprong te pakken en daarna ook de 5e set binne te slepen. Stompe zette zijn comeback hierna door en kwam op een 2-0 voorsprong in de 6e set, hij zag daarna nog wel Webster met een knappe 130 finish een leg terug pakken maar maakte zelf hierna geen fout en pakte de 6e set. In de 7e set werd het 2-2 gelijk, Stompe kreeg met dubbel zestien de kans om ook deze set te pakken. De Nederlander maakte geen fout en kwam terug tot 4-3 in de wedstrijd. Hierna leek het alsof Co dit enorm veel kracht en inspanning gekost had, aangezien hij in de 8e set eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Webster gooide 81 en 72 uit en had nog maar 1 leg nodig voor de overwinning. Mark maakte geen fouten en besliste de partij met tops in zijn voordeel. 

Simon Whitlock (105.37) – James Wade (97.29) 5-3 (3-0, 3-0, 1-3, 3-1, 2-3, 2-3, 3-0, 3-0)

Simon Whitlock heeft voor een sensatie gezorgt door James Wade te verslaan, dit kwam vooral door de manier waarop hij dit deed. Hij noteerde een gemiddelde van 105.37, gooide vijftien keer 180 en wist een 170 finish te noteren. Wade vocht goed terug maar kwam uiteindelijk te kort tegen het geweld van Whitlock. Whitlock pakte de 1e set doormiddel van twee keer een twaalf darter en één elf darter. Hij ging hierna vrolijk door en gaf Wade ook in de 2e set geen kans, James had op dit moment pas één kans op een dubbel gehad. In de 3e set kwam “The Machine” beter in de wedstrijd, hij wist op een 2-0 voorsprong te komen in set drie. Whitlock wist nog één leg af te pakken maar kon niet voorkomen dat de Engelsman terug kwam naar 2-1 in sets. De man uit Australië stelde in de volgende set weer orde op zaken, hij wist deze doormiddel van een o.a. een 87 en 70 finish binnen te slepen. Whitlock leek op dat moment hard op weg naar de eindoverwinning maar Wade gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht sterk terug. De Engelsman wist twee sets op rij met 3-2 binnen te slepen en wist daarmee de stand in sets weer gelijk te trekken. In de 7e set stond er geen maat op Simon Whitlock, hij gooide een 170 finish voor de 1e leg, een 150 finish voor de 2e en wist 50 uit te gooien om deze set binnen te slepen. Whitlock wist ook in de 8e set op 2-0 te komen, maar zag Wade als 1e aanleggen op de dubbel voor de 3e leg. Wade had echter eerst een singel vier nodig om tops over te laten, hij miste deze en hierna een elf nodig voor dubbel tien. Vreemd genoeg ging deze ook mis en gooide hij daarmee zijn kansen om in de wedstrijd te blijven volledig weg. Whitlock mocht aanleggen voor de wedstrijd en besliste de partij met tops in zijn voordeel.

Avondsessie vanaf 20:40:

Raymond van Barneveld (95.16) – Ronnie Baxter (90.46) 5-0 (3-0, 3-0, 3-1, 3-0, 3-2)

Raymond van Barneveld heeft vrij eenvoudig weten te winnen van Ronnie Baxter. De overwinning werd makkelijker binnen gehaald dan van tevoren gedacht werd, dit kwam mede door het matig spel van Baxter. Van Barneveld die best lekker gooide vandaag wist de 1e set al meteen met 3-0 te pakken, ook de 2e set ging met 3-0 naar de Nederlander. Pas in de 3e set wist de Engelsman een leg af te pakken maar verder dan dat kwam het in de 3e set ook niet. Van Barneveld ging lekker door en Baxter wist nog altijd niet in zijn ritme te komen. Raymond wist de 4e set te pakken doormiddel van o.a. een 93 finish. In de 5e set kreeg Baxter grote kansen om deze te pakken, de Engelsman faalde en gaf de Nederlander daarmee een kans om de wedstrijd nu al in het slot te gooien. “Barney” gooide 100 met twee pijlen uit en is daarmee door naar de halve finale waar hij Simon Whitlock zal ontmoeten. 

Phil Taylor (107.37) – Adrian Lewis (102.95) 5-0 (3-2, 3-0, 3-0, 3-0, 3-2)

De partij van de dag, misschien wel van het toernooi volgens vele. Helaas voor het publiek dacht één iemand hier anders over, Phil Taylor. “The Power” liet weinig over van “Jackpot” en liet zien wie de onbetwiste nummer één van de wereld is op dit moment. Lewis dacht een kans te maken en gooide ook niet slecht en wist een gemiddelde van 102.95 te noteren, helaas voor hem zette Phil hier tegenover 107.37. Daarnaast sloeg Taylor toe wanneer het echt moest, zoals meteen op het begin het werd 2-2 in de 1e set Lewis kreeg kansen om zijn set te behouden maar faalde en Taylor sloeg meteen genadeloos toe. De 3e sets hierna gingen allemaal met 3-0 naar Taylor waardoor de partij al gespeeld leek. Lewis probeerde in de laatste set nog de eer te redden maar zelfs dit lukte niet. Phil versloeg Adrian met duidelijke cijfers 5-0 en zal in de halve finale Mark Webster treffen.