Home PDC PDC WK: Mighty Mike laat het liggen op de dubbels

PDC WK: Mighty Mike laat het liggen op de dubbels

michaelvangerwen_pdc

Dag 6 in Alexandra Palace van het PDC World Darts Championship. Maarliefst 3 Nederlanders komen in actie, Masterdarts spelers Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Vincent van der Voort komen in actie. Mighty Mike gaat het opnemen tegen Oostenrijker Mensur Suljovic in de openingswedstrijd van de avond. El Matador komt in actie in de voorlaatste wedstrijd tegen Steve Brown en Vincent van der Voort is de afsluiter tegen de winnaar uit de wedstrijd Michael Mansell tegen Preston Ridd.

Mensur Suljovic – Michael van Gerwen 3-1 (3-0) (0-3) (3-2) (3-1)

Suljovic trapt af in ally pally met een 140, 135 en een maximale 180 score waarmee hij van Gerwen laat weten er te staan. De Brabander moet duidelijk wennen aan de langzame speelstijl van de Oostenrijker. Direct de 2de leg weet Suljovic van Mighty Mike af te snoepen. van Gerwen en de Oostenrijker troffen elkaar een keer eerder tijdens een vloer toernooi, toen kon de man uit Boxtel geen vuist maken. Suljovic staat een goede set te spelen en sleept ook de derde leg binnen via tops. Na de korte pauze mag van Gerwen beginnen aan zijn set, de eerste leg gaat via dubbel 10 naar de Brabander. In de tweede leg staat Mighty Mike op tops na 12 pijlen, na enkele missers gaat uiteindelijk pijl 8 in dubbel 5 waarmee hij Suljovic breakt. Ook de 3de leg van de tweede set staat Mighty heel goed te scoren, via zijn tweede maximale 180 van de wedstrijd staat van Gerwen er zeer comfortabel voor. Wederom is de Brabander dramatisch op de dubbel waardoor de Oostenrijker gevaarlijk dichtbij komt. Evenals in de tweede leg valt de 8ste pijl uiteindelijk in de dubbel 5 welke de set winst brengt.

De Oostenrijker laat zijn sterke spel uit de eerste set niet meer zien, de man uit Boxtel komt meer en meer in de wedstrijd. In de eerste leg van de Suljovic set breakt van Gerwen na zijn 3e maximale 180 via de 3e pijl die de dubbel 8 raakt. De Brabander mist 164 op de bull maar weet wel 0-2 voor te komen. Na 4 gemiste pijlen om de derde set met 0-3 af te sluiten weet de Oostenrijker dubbel 8 te raken om 1-2 te maken. Suljovic weet weer een maximale 180 te noteren welke hij na de eerste set niet meer gevonden had. Mighty Mike staat als eerste op een dubbel maar mag hier niet meer voor gooien. De Oostenrijker finisht 136 op dubbel 8 voor 2-2. Mensur Suljovic mag de 5de leg beginnen, het talent uit Boxtel weet lekker mee te gooien maar kan niet voorkomen dat de Oostenrijker 80 met twee pijlen raakt en de derde set naar zich toe trekt. De missers van van Gerwen in de derde leg gaven Suljovic vleugels, deze set had van Gerwen niet af mogen geven.

De 21 jarige van Gerwen mag de vierde set beginnen, hij raakt echter te weinig triples waardoor de Oostenrijker via dubbel 14 de eerste leg afsnoept. Suljovic bepaald het tempo van de wedstrijd, de Nederlander heeft moeite met het langzame tempo. De derde pijl valt in de dubbel 18 waarmee de Oostenrijker met een been in de volgende rond komt te staan. Mighty Mike kijkt tegen een 2-0 achterstand aan in de vierde set. Met twee pijlen weet de Brabander 82 te finishen waarmee hij in de wedstrijd blijft. (2-1) In de vierde leg weet van Gerwen te weinig te scoren, Suljovic blijft constant scoren. De Oostenrijker maakt het af via dubbel 5 waarna hij al 2 matchdarts gemist had. De Nederlander stond nog op 204 waardoor Suljovic geen enkel druk had om de wedstrijd winnend af te sluiten. De dubbels lieten van Gerwen in de steek, bij een beter finish percentage had de wedstrijd er heel anders uit gezien.

We zien de 21 jarige Michael van Gerwen op 3 januari terug in de finale ‘PDC WK under 21’ helaas zal er niet meer in voor van Gerwen die zijn 4de PDC WK speelde.