PDC World Cup Van Gerwen en Noppert door naar de tweede ronde PDC
PDC

PDC World Cup Van Gerwen en Noppert door naar de tweede ronde

PDC World Cup Van Gerwen en Noppert door naar de tweede ronde

De tweede sessie van de PDC World Cup ging om 19 u van start en was live te zien op RTL7 TV. De Nederlandse tandem Van Gerwen/ Noppert versloegen de Brazilianen Diogo Portela & Bruno Rangel. Van Gerwen wist nog een 134-finish te gooien en Noppie miste 136, Nederland zal het morgen opnemen tegen Spanje.

Schotland is titel verdediger, vorig jaar wisten voor de Schotse vlag Gary Anderson en Peter Wright te winnen. Beide hebben besloten niet naar Oostenrijk af te reizen waardoor John Henderson & Robert Thornton met trots de Schotse vlag zullen dragen. De Schotten zijn door naar ronde twee door Seigo Asada & Yuki Yamada uit Japan te verslaan met 5-3.

Vier keer wist Nederland de World Cup te winnen, Van Barneveld en Stompe wonnen in 2010, Van Gerwen en Van Barneveld in 2014, 2017 en 2018. Vorig jaar nam Van Gerwen deel samen met Jermaine Wattimena, voor de Nederlandse formatie viel in 2019 het doek in de halve finale.

De wedstrijden
Sweden (82.92) v Greece (91.65) 0-5
De Zweden Daniel Larsson & Dennis Nilsson hebben geen leg op het bord gekregen, slechts één pijltje kregen de Zweden op de dubbel maar miste doel. John Michael & Veniamin Symeonidis voor Griekenland wisten met 62.5% de dubbel wel goed te raken, de Grieken wonnen met 0-5 met een 110-finish in de openingsleg.

Japan (75.08) v Scotland (80.45) 3-5
De Schotten hebben een lastige wedstrijd overleefd. Stoïcijns bleven de Japanners en met name Asada in het zwarte vlak teruglopen. Russ Bray heeft meerdere waarschuwingen gegeven die de Japanners niet begrepen. John Henderson & Robert Thornton wisten met drie maximale 180-scores met 3-5 het Japanse duo Seigo Asada & Yuki Yamada te verslaan.

Poland (90.54) v South Africa (82.73) 5-0
Devon Petersen kon de kar niet trekken voor South Africa, samen met Carl Gabriel kregen ze geen pijl in de buitenste ring. De Polen Krzysztof Ratajski & Krzysztof Kciuk daarentegen stonden stabiel te spelen en goed te finishen. Met als hoogste finish 92 in leg vier wist de Poolse formatie met 5-0 te winnen.

Republic of Ireland (93.12) v Australia (92.52) 2-5
Zowel William O'Connor als Simon Whitlock verschelen ten tonele tijdens alle World Cup edities. O'Connor vormt samen met Steve Lennon de Ierse die vanavond tekort schoot tegen het duo uit Australie. Whitlock wist samen met zijn koppelmaat Damon Heta de eerste ronde te overleven. Vorig jaar waren de Ieren runner-up tijdens de World Cup.

Wales (93.94) v Russia (73.60) 5-0
Met een 12- en een 14-darter maken de mannen uit Wales indruk. Met vijf maximale 180-scores domineren Gerwyn Price & Jonny Clayton de wedstrijd. De Russen Boris Koltsov & Aleksei Kadochnikov krijgen zes pijltjes op de dubbel maar missen waardoor Wales geen leg afstaat deze eerste ronde van de World Cup in Oostenrijk.

Germany (96.35) v Finland (81.77) 5-0
De Duitsers Max Hopp & Gabriel Clemens maakte indruk, ze opende met een 11- en 14-darter en gunde de Finnen geen enkele leg. De Finnen kregen vier pijltjes op de dubbel welke allemaal doel miste.

Netherlands (94) v Brazil (76.42) 5-1
In de derde leg weten Diogo Portela & Bruno Rangel de enige leg te pakken via een 70-finish. Van Gerwen op scherp gezet gooit vervolgens 134 uit waarna de Nederlandse formatie geen leg meer afstaat. Noppert miste nog 136 in leg vijf waarna Mighty Mike het alsnog in 13-darts afmaakte.

Hong Kong (82.45) v Latvia (78.88) 4-5
Madars Razma & Janis Mustafejevs kropen door het oog van de naald, de mannen uit Latvia zagen de formatie uit Hong Kong wedstrijdpijlen missen waardoor Latvia dubbel 12 raakt voor de wedstrijd.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws