Home PDC PDC Worldcup teams zijn bekend

PDC Worldcup teams zijn bekend

WILSONCUP-ENGLANDWINNERS1

Vandaag zijn de teams bekend geworden die deelnemen aan het PDC World Cup toernooi. Dit toernooi zal van 3 tot en met 5 december gehouden worden in De Rainton Meadows Arena. De beste 24 landen in de Order of Merit zullen aan het PDC World Cup toernooi meedoen en voor het winnende team ligt er een cheque van £40,000 klaar. Het Engelse paar Phil Taylor en James Wade staat bovenaan de ranglijst. Hierna volgt het Hollandse duo dat gevormd wordt door Raymond van Barneveld en Co Stompé, op de voet gevolgd door het Australische paar dat bestaat uit Simon Whitlock en Paul Nicholson. De Schotse eer zal verdedigd worden door UK Open finalist Gary Anderson en zijn landgenoot Robert Thornton en Wales wordt vertegenwoordigd door voormalig wereldkampioen Mark Webster en Barie Bates.      
Vanuit Noord-Amerika doen Canada en de VS mee. Drievoudig wereldkampioen John Part zal samen met Ken MacNeil aan de bak gaan en vanuit de VS zullen Darin Young en Bill Davis de strijd aangaan. De top 8 is compleet met het Noord-Ierse team dat bestaat uit Brendan Dolan en John MaGowan. De teams uit de top 8 zullen op vrijdagavond in de 2e ronde instromen waar ze uit zullen komen tegen de winnaars van de 16 teams uit de eerste ronde.  

Aankomend jong talent William O’Connor zal naast Mick McGowan uitkomen voor Ierland en Jyhan Artut, de Duitse speler die bij het World Darts Championship Wayne Mardle in de eerste ronde uitschakelde, zal samen met Andree Welge, de halve finalist in Bad Nauheim afgelopen zaterdag, de eer van Duitsland hoog houden.
Anastasia Dobromyslova, de voormalig wereldkampioen bij de dames zal samen met Roman Konchikov uitkomen voor Rusland, en Carlos Rodriguez & Antonio Alcinas zullen de Spaanse vlag verdedigen. 

De overige teams komen uit onder meer Finland, Nieuw Zeeland, Oostenrijk, Zweden, Japan, België, Tsjechië, Slovenië, Denemarken, Polen en Gibraltar. Ieder land is geplaatst volgens de positie op de ranglijst van de deelnemende spelers. Binnenkort volgt er meer informatie of het te spelen format en de loting.

PDC World Cup – Deelnemende landen
Engeland (1) – Phil Taylor & James Wade
Nederland (2) – Raymond van Barneveld & Co Stompe
Australië (3) – Simon Whitlock & Paul Nicholson
Schotland (4) – Gary Anderson & Robert Thornton
Wales (5) – Mark Webster & Barrie Bates
Noord-Ierland (6) – Brendan Dolan & John MaGowan
Canada (7) – John Part & Ken MacNeil
VS (8) – Darin Young & Bill Davis
Ierland (9) – Mick McGowan & William O’Connor
Duitsland (10) – Jyhan Artut & Andree Welge
Spanje (11) – Carlos Rodriguez & Antonio Alcinas
Finland (12) – Jarkko Komula & Marko Kantele

Nieuw Zeeland (13) – Phillip Hazel & Warren Parry
Oostenrijk (14) – Mensur Suljovic & Maik Langendorf
Zweden (15) – Magnus Caris & Par Riihonen
Rusland (16) – Anastasia Dobromyslova & Roman Konchikov
Gibraltar (17) – Dylan Duo & Dyson Parody
Slovenië (18) – Osmann Kijamet & Sebastijan Pecjak
Denemarken (19) – Per Laursen & Vladimiar Andersen
Polen (20) – Krzystof Kciuk & Krzsystof Ratajski
België (21) – Patrick Bulen & Rocco Maes
Japan (22) – Haruki Muramatsu & Shintaro Hirai
Tsjechië (23) – Martin Kapucian & Pavel Drtil
Slovenië (24) – Peter Martin & Oto Z