Nederlanders plaatsen zich niet voor het WK via PDPA toernooi PDC
PDC

Nederlanders plaatsen zich niet voor het WK via PDPA toernooi

Vandaag waren de laatste twee plekken te verdienen voor het Ladbrokes wereldkampioenschap dat van 14 december 2012 tot en met 1 januari 2013 wordt gehouden. Via het PDPA kwalificatietoernooi konden de winnaar en runner-up nog naar het wereldkampioenschap. De winnaar stroomt meteen de eerste ronde in, de runner-up vangt in de voorronde aan. De strijd bij de laatste twee ging tussen Stuart Kellett en John Bowles. Winmau 2010 finalist Kellett won met 5-1 en mag in de eerste ronde aanvangen, Bowles voegt zich in de voorronde bij de overige internationale qualifiers.

Ook Roland Scholten, Toon Greebe en de gebroeders Tony en Steve West hebben een poging gedaan om zich via dit toernooi voor het wereldkampioenschap te kunnen plaatsen. Roland Scholten en Tony West konden zich via de Pro Tour Order of Merit plaatsen, maar dat is niet via die ranglijst gelukt. Voor Toon Greebe en Steve West was het in de eerste ronde al voorbij, Tony West kwam tot de derde ronde. Roland Scholten was goed op weg om zich voor het wereldkampioenschap te plaatsen, helaas maakte Terry Temple in de kwartfinale een eind aan de droom van de Nederlander. The Tripod werd met 5-3 uit het toernooi gezet. Vanaf Scholten in 2000 zijn overstap naar de PDC maakte, zal hij voor de eerste keer ontbreken op het wereldkampioenschap.

Ook spelers zoals Barrie Bates, Mark Dudbridge, Peter Manley, Colin Monk, Les Wallace en Alan Tabern gingen onderuit op dit toernooi.

De partijen werden gespeeld over best of 9 legs. De verliezende kwartfinalisten verdienen £250,-, de verliezende halve finalisten £1,000,-. Het gewonnen prijzengeld telt niet mee voor de diverse ranglijsten.

Updates:

Eerste ronde
Toon Greebe en Steve West hebben het niet gered. Greebe verloor in de eerste ronde nipt van Steve Grubb met 5-4. Steve West won in de eerste ronde met 5-0 van Richie Howson, maar verloor in de tweede ronde met 5-2 van Keith Stephen. Roland Scholten begint met een bye. Tony West wint met een whitewash van Hans Hagley.

Tweede ronde
Roland Scholten wint met 5-1 van Tony Littleton. Hemeco speler Tony West wint met dezelfde cijfers van Barrie Bates.

Derde ronde
Roland Scholten dendert verder met een 5-3 overwinning op Andrew Hibbert. Voor Tony West is deze ronde het hoogst haalbare. Hij verliest met 5-3 van Jamie Atkins. Atkins komt in de volgende ronde tegen Roland Scholten uit.