Home PDC Adrian Lewis maakt Peter Wright uit voor ‘schandalige valsspeler’

Adrian Lewis maakt Peter Wright uit voor ‘schandalige valsspeler’

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND1 ADRIAN LEWIS V TED EVETTS Adrian Lewis IN ACTION

Het moment van de dag is dit voorval tussen Peter Wright en Adrian Lewis die na afloop woorden kregen waarna Jackpot door een beveiliger van het podium werd gehaald. Inmiddels is duidelijk dat er tijdens de vijfde leg iets gebeurde wat frustratie veroorzaakte.

Maar wat er nu precies gebeurde wist niemand en dus werd Snakebite ernaar gevraagd na de partij. De Schot grapte dat ze overlegde over wie dit jaar de eerste kerstkaart zou sturen. Na nog een paar keer vragen herhaalde hij dit nogmaals en meer wou hij er niet over kwijt.

Inmiddels heeft ook Adrian Lewis van zich laten hoor middels een tweet op social media. 

“Vandaag een goede les geleerd over ‘vertrouwen’. Ik was verbijsterd over er gebeurde [Dit moment in de vijfde leg] en probeerde dit te verwerken terwijl ik mij moest concentreren op mijn spel. Dus na de partij wou ik weten wat zijn probleem was want ik had geen idee wat er nu aan de hand was,” aldus Adrian Lewis.

Hij vervolgt: “Hij zij dat er een plaat los zat op het podium en dat hij die had gevonden. Mijn reactie was dat hij mij uit mijn ritme probeerde te halen. Je had dat bedacht en om je zo als nummer 2 van de wereld te gedragen is schandalig en je bent een valsspeler. Hij wist waar hij mee bezig was en begon ermee toen ik op een 3-1 voorsprong kwam.”

Tot slot: “Hij schudde zijn hoofd en dat bracht mij in een oncomfortabele positie. Dit soort momenten lijk mij te achervolgen dat kan ik niet ontkennen. Maar dat komt omdat ik een eerlijk persoon ben en zeg wat ik denk. Alle spelers met wie ik opstootjes heb gead waren zij het die uiteindelijk aan mij hun excuses moesten aanbieden. Peter sprak in zijn interview ook weer mooie woorden over mij omdat hij weet dat hij fout zit.”