Home PDC Peter Wright wordt nummer 1 van de wereld als darten stil blijft...

Peter Wright wordt nummer 1 van de wereld als darten stil blijft liggen

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG FINAL MICHAEL VAN GERWEN V PETER WRIGHT PETER WRIGHT WINS

Het darten bij de PDC ligt momenteel volledig stil met de PDC Home Tour als uitzondering. Ook al wordt er geen pijl gegooid, de PDC Order of Merit is wel volop in beweging omdat deze over een periode van 2 jaar wordt berekend.

Prijzengeld dat 2 jaar geleden bij elkaar is gespeeld komt nu met het verstrijken van tijd langzaam aan te vervallen en daar komt vooralsnog geen nieuw prijzengeld voor in de plaats. Spelers die 2 jaar geleden veel hebben hebben verdient raken dus relatief veel geld kwijt en kunnen worden ingehaald door spelers die met name hoge bedragen op een later tijdstip hebben bijgeschreven.

Glen Durrant is bijvoorbeeld een speler die hiervan profiteert omdat hij pas een jaar speelt bij de PDC en dus geen prijzengeld uit 2018 verliest. Doordat anderen dit wel doen klimt hij op de Order of Merit zolang het darten niet wordt opgepakt. Hiermee kan hij van de huidige plek 16 stijgen naar maar liefst de 6e positie zo blijkt uit dit overzicht.

Maar het kan nog gekker wanneer we kijken hoe de PDC Order of Merit eruit ziet als er tot en met februari niet gespeeld zal worden. We zullen dan namelijk een nieuwe nummer 1 van de wereld hebben in de vorm van Peter Wright.

Mocht het darten niet worden opgepakt voor februari dan zal Peter Wright de nieuwe nummer 1 van de wereld worden omdat de PDC Order of Merit er dan als volgt uitziet.

Of het realistisch is valt sterk te betwijfelen want vooralsnog gaat de World Matchplay dit jaar vooralsnog door van 18 tot en met 26 juli.