Home Interviews Phil Taylor “Dimitri van den Bergh zou ik graag aan top zien...

Phil Taylor “Dimitri van den Bergh zou ik graag aan top zien komen”

Aan Live Darts gaf de legendarische Phil Taylor een openhartig interview. Onderaan is het video interview met The Power helemaal te zien. De 57-jarige Brit geeft toe dat hij de deelname aan grote toernooien absoluut niet mist en heeft een eventuele terugkeer op professionele niveau in de nabije toekomst uitgesloten.

De 16-voudig wereldkampioen hing zijn pijlen aan de wilgen na de wereldkampioenschap finale van januari, na meer dan drie decennia aan de top gestaan te hebben is Taylor met ‘pensioen’ maar nog zeer actief in het demo circuit.

Met de allerlaatste professionele competitie wedstrijd verdiende Taylor 170.000 pond, The Power verloor de finale van het PDC World Championship in Ally Pally van Rob Cross. In het Londense Alexandra Palace kon Taylor zijn carrière afsluiten op sprookjesachtige wijze met zijn 17e-wereldtitel maar verloor dus van Cross.

Live darts sprak Taylor tijdens een drie weken durende tournee door Australië maar de Brit blijft zijn fans ook in de UK en Europa vermaken, Taylor houdt vol dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing om zijn illustere prof carrière te beëindigen. “Ik mis het helemaal niet”, zei Taylor “Ik deed het al zoveel jaren en ik moest zo toegewijd zijn aan de sport, ik ben nu niet toegewijd meer. heb geen druk meer en kan daardoor meer van darts genieten. Ben zeker nog niet met pensioen en werk nog veel”. Trainen doet de Brit bijna niet meer, ik zie de demo’s nu echt als hobby, thuis pak ik de pijlen maximaal 10 minuten per week op.. Ik geniet echt van mijn vrije tijd waarin ik lekker kan gaan fietsen, met regelmaat trap ik 30 tot 40 kilometer weg in de omgeving van Stoke on trent.

Voor de eerste keer een Unibet Premier League zonder Taylor in de line-up “ook de premier league heb ik niet gemist, ik geniet echt van een dartleven zonder de druk van reizen en presteren”. “Ik reis nog steeds veel, maar ook zonder druk, ik kan gewoon komen en gaan wanneer ik wil”. Toevallig keek ik vanuit huis naar de Premier League-avond in Liverpool hij herinnert zich het verwoestende moment waarop hij het nieuws ontving dat zijn voormalige mentor en goede vriend Eric Bristow was overleden. “Ik lag in bed en de Premier League stond aan en ik hoorde iemand zingen ’there’s only one Eric Bristow’ en ik denk: ‘wat heeft hij gedaan?’ “Mijn huistelefoon rinkelde en ik wist toen dat er iets vreselijk mis was, zo kreeg ik toen het nieuws dat Bristow was overleden”.

Taylor vervolgde “Ik mis Bristow wel, we sms’ten elkaar, we zagen elkaar niet zo vaak, we waren als broers, zoals iedereen hadden ook wij onze tegenstrijdigheden. Ik hield van die man!”

The Power zal dit jaar in Augustus 58 worden, en heeft net een van zijn beste vrienden verloren Taylor wil dat pad niet gaan volgen. “ik wil nu voor mezelf gaan zorgen en genieten van wat ik over heb van mijn leven.”

In januari van dit jaar was het de Jonge Belg Dimitri van den Bergh die Taylor versloeg in een Australische finale met een afsluitende 10-darter, Taylor heeft een zwak voor de Belg die hij graag zou zien doordringen tot de professionele top. “Echt een aardige jongen die darts goed beheerst, het is zwaar aan de top in deze tijd. Het niveau is ongelofelijk hoog, Dimitri zou ik graag door zien dringen in de top van het PDC circuit”.

Bron: live-darts.com