Home PDC Phil Taylor “Ik zie het einde komen van wat ooit mijn generatie...

Phil Taylor “Ik zie het einde komen van wat ooit mijn generatie was”

Taylor beker wmp 2013

Een ongekende finale werd er gisteren door Phil Taylor en Adrian Lewis op de mat gelegd. The Power noteerde een gemiddelde van 111,23 en kwam gedurende de hele finale zelfs niet onder de 110,00. Lewis moest buigen voor de meester met een gemiddelde dat ook nog goed was voor 105,92. Het was ongekend voor het aanwezige publiek, de thuisbluivers voor de buis maar ook voor de grootmeester zelf. “Beter dan dit gaat het niet worden,” aldus The Power na afloop. “Dit was één van mijn beste finale ooit en met alle respect voor de overige winnaars van de World Matchplay was dit dé moeilijkste finale allertijden, met name vanwege mijn leeftijd. Er waren twee winnaars op het podium vandaag”.

In het interview gaf Taylor ook aan dat er een einde aan het komen is van zijn generatie. “We hebben afscheid moeten nemen van Sid Waddel en ik ben erg blij dat ik het afgelopen PDC WK heb gewonnen waarbij de troffee is vernoemd naar hem. Nu neemt ook PDC / Sky Sports commentator John Gwynne afscheid van de sport waarmee ik al 25 jaar meedraai in de dartsport en waarmee ik veel demo’s heb verzorgd. Ik ben ook nu heel erg blij dat ik ook dit toernooi met winst heb afgesloten. Dat zal samen met de laatste winst op het PDC WK altijd een belangrijke herrinering voor me blijven. Sid Waddel en John Gwynne waren mijn generatie. Ik ga John nu ook ontzettend missen. Voor mij gaat de tijd ook komen dat ik afscheid moet nemen van de dartsport,” aldus de 16-voudig wereldkampioen.

Foto: Lawrence Lustig
.