Phil Taylor verslaat 13-jarige wereldkampioen en wint 'Power at the Tower' PDC
PDC

Phil Taylor verslaat 13-jarige wereldkampioen en wint 'Power at the Tower'

Phil Taylor verslaat 13-jarige wereldkampioen en wint 'Power at the Tower'

Dinsdagavond werd een uniek toernooi gespeeld tussen de 59-jarige Phil Taylor en de 13-jarige Leighton Bennett. In deze clash tussen twee generaties bleek The Power uiteindelijke de sterkste.

Bennett is de jongste wereldkampioen ooit door de 2019-editie van de Lakeside jeugd te winnen ondanks zijn pas 13 lentes jong en is tegenwoordig actief bij de JDC. Desondanks ging hij een duel met de 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor niet uit de weg.

Het werd echter een kraker van een partij welke nek-aan-nek ging voor een hele lange tijd. Hierin deed de pas 13-jarige Bennett weinig onder voor de levende legende.

Taylor kwam op een 4-1 voorsprong met o.a. een 121-finish maar Bennett vocht zich met o.a. een 101-finish en een 124-finish terug naar 4-4 en kwam zelfs op een 5-4 voorsprong. Voordat de heren voor een korte onderbreking het podium mochten verlaten maakte The Power er nog 5-5 van.

Na de pauze liet de gepensioneerde uit naar 7-5 met o.a. een 122-finish maar wederom kwam de jeugdspeler terug tot 7-7 met o.a. een 105-finish. Uiteindelijk sloeg de 16-voudig wereldkampioen toe en die won het duel met 10-7 met een gemiddelde van 96,70 tegen 92,00 voor Bennett.

Beelden van dit uniek duel zijn hier te bekijken.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws