Home PDC Phil Taylor verslaat Raymond van Barneveld wederom

Phil Taylor verslaat Raymond van Barneveld wederom

Taylor_Barneveld

Phil Taylor wist Raymond van Barneveld wederom met 8-2 te verslaan. De Nederlander kende genoeg kansen maar liet ze onbenut. Mervyn King heeft zijn tweede positie versterkt door Terry Jenkins te verslaan met 8-2. King bewijst hiermee na Phil Taylor momenteel de “Best of the Rest” te zijn. Ronnie Baxter versloeg Simon Whitlock met 8-5 en behoudt daarmee zijn derde positie. Adrian Lewis is door een 8-5 overwinning op James Wade opgeklommen naar de vierde positie.

Terry Jenkins – Mervyn King 2-8
Voorafgaand aan de wedstrijd liet Terry Jenkins weten dat hij al vroeg op een voorsprong wou komen tegen King. Het omgekeerde gebeurde echter doordat Jenkins pijlen liet liggen om de eerste leg te pakken. Mervyn profiteerde en nam een 2-0 voorsprong, waarna Jenkins er 2-1 van maakte. King pakte vervolgens de resterende 3 legs voor de pauze en ging met een gerust hart de pauze in. Na de pauze bouwde King zijn 5-1 voorsprong verder uit naar 7-1. Hierbij miste hij nog een 121-finish op D14 waarna Jenkins een 100-finish miste op D10. `The Bull` wist nog één leg te pakken en mocht in de laatste leg nog aanleggen voor een 164-finish om in de wedstrijd te blijven. Dit lukte echter niet en daarmee was de overwinning voor Mervyn King met 8-2.

Simon Whitlock – Ronnie Baxter 5-8
Simon Whitlock startte sterk aan de wedstrijd en noteerde zijn eerste 180-er al in de eerste leg die hij overigens ook won. De tweede leg was voor `The Rocket` die een schitterende 124-finish wist te gooien. Whitlock mistte in de derde leg een 94-finish op dubbel 6 waarna Baxter de break forceerde. Opmerkelijk genoeg zouden de daaropvolgende drie legs eveneens allen tegen de darts ingaan. De tussenstand voor de pauze kwam daarmee op een terechte 3-3. Na de pauze miste Whitlock een 90-finish waarna Baxter de 4-3 voorsprong pakte om vervolgens voor nog een break te zorgen, 5-3. Met een strakke 80-finish kwam Baxter op een comfortabele 6-3 voorsprong. Whitlock zette vervolgens een comeback in en kwam terug tot 6-5, maar liet het daarna afweten. The Rocket besloot de wedstrijd en pakte een verdiende 8-5 overwinning.

Adrian Lewis – James Wade 8-5
Adrian Lewis begon voortvarend aan het duel en miste een 121-finish in de openingsleg waarna hij alsnog op een 1-0 voorsprong kwam. De tweede leg ging met een 72-finish naar Wade om vervolgens te moeten toekijken hoe Lewis de derde leg behield met een 12-darter. Wade behield zijn rust en pakte de volgende twee legs om zo de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Om de tussenstand weer gelijk te trekken brak Lewis terug en stond er 3-3 op het scoreboard waarbij Adrian Lewis een gemiddelde had staan van 102 en James Wade een gemiddelde noteerde van 104. Na de pauze ging Wade als een raket uit de startblokken en kon met een 10-darter een break forceren. Echter liet hij het liggen op de dubbels en pakte Lewis alsnog zijn eigen leg. Wade wist zijn eigen leg daarna wel te behouden en terug te komen tot 4-4. Met een 75-finish pakte James Wade de break en zo kwam hij voor de tweede keer in de wedstrijd op een voorsprong. Lewis vocht terug en forceerde meteen een break om daarna ook zijn leg te behouden, 6-5. Wade miste maar liefst vijf pijlen op de dubbels om de score weer in evenwicht te brengen waardoor Lewis de leg pakte en daarna de overwinning binnenhaalde in 8-5.

Phil Taylor – Raymond van Barneveld 8-2
Raymond van Barneveld noteerde in de eerste leg al een 180-er maar desondanks behield Taylor zijn leg. De tweede leg ging wel naar de Nederlander waarna hij in de volgende leg twee pijlen miste voor de break. Phil Taylor nam daarna de 2-1 voorsprong. Van Barneveld miste in zijn eigen leg een 96-finish op dubbel 8 waarna Taylor er wel in slaagde om een break te forceren, 3-1. Raymond kreeg vanaf 130 de kans om meteen terug te breaken maar miste nipt de dubbel 5, waardoor de leg naar `The Power`ging. De volgende leg lukte het Phil niet om een 122-finish uit te gooien en miste de bullseye. Raymond liet echter wederom kansen liggen door een 82-finish op dubbel 20 te missen, waarna Taylor wederom toesloeg en er 5-1 van maakte. De Nederlander deed nog iets terug en maakte er 5-2 van, maar liet daarna zijn kansen weer liggen. Drie pijlen miste hij op dubbel 20 nadat Taylor eerder 121 miste voor de leg. Deze tik werd hem fataal en Phil Taylor zou de wedstrijd vervolgens afmaken in 8-2.