Home PDC Phil Taylor wordt 2e bij verkiezing Sportpersoonlijkheid van het jaar

Phil Taylor wordt 2e bij verkiezing Sportpersoonlijkheid van het jaar

taylor_phil_award2010

Phil Taylor is zondagavond runner up geworden bij het BBC gala “Sportpersoonlijkheid van het jaar”, dat live werd uitgezonden. De 15-voudig wereldkampioen was in de categorie met 9 anderen genomineerd. Het publiek stemde in de 1e plaats voor de jockey AP McCoy, Taylor werd 2e en de atleet Jessica Ennis eindigde op de 3e plaats. Taylor werd genomineerd voor het winnen van zijn 15e wereldtitel en voor zijn de twee 9-darters tijdens de Premier League finale van 2010. Op maandag 27 december mag Phil Taylor weer aan de oche verschijnen voor zijn 2e ronde wedstrijd tegen Per Laursen.  

“Dit is het einde”, zei Taylor na afloop. “Het was een droom om in de top 3 te eindigen en 2e worden is een fantastisch resultaat voor mij en voor het darten in het algemeen. Het is een shock dat sportpersoonlijkheden weten wie je bent. David Beckham kwam naar me toe en vroeg ‘Hoe gaat het met jou en de kinderen? Ik heb gehoord dat je een kleinzoon hebt gekregen afgelopen week.’

PDC voorzitter Barry Hearn zei: “Ik ben heel erg blij voor Phil en het is ongelofelijk dat hij tussen al die bekende namen runner up is geworden als BBC Sportpersoonlijkheid van het jaar. Het is een heel groot compliment voor de sport dat we op deze wijze erkend worden door het Engelse sportpubliek.” Sky Sports commentator Sid Waddell zei: “Dit is de belangrijkste dag ooit in de geschiedenis van darts. In 1977 heeft een BBC leidinggevende gezegd dat darten over zijn lijk op televisie zou komen, en ik ben sindsdien als Moses in de woestijn aan het roepen hoe groot onze sport is geworden sinds 1978.