Phil 'The Power' Taylor aast op zijn 5e European Championship titel PDC
PDC

Phil 'The Power' Taylor aast op zijn 5e European Championship titel

Phil 'The Power' Taylor aast op zijn 5e European Championship titel

Phil Taylor is vastbesloten zijn vijfde European Championship titel te winnen. The Power is tot nu toe ongeslagen geweest op dit evenement doordat hij alle vier eerdere edities op zijn naam wist te schrijven.

Regerend wereldkampioen Adrian Lewis werd in twee finales verslagen. Dat gebeurde eerst in de finale van 2008, het jaar van de eerste editie van de European Championship. Ook in de finale van 2011 kon The Jackpot niet van zijn voormalig leermeester winnen. Steve Beaton en Wayne Jones moesten in de finales van 2009 en 2010 hun meerdere erkennen in de titelhouder.

De nummer één van de wereld speelt in zijn openingspartij op donderdagavond 20 september tegen de Zweed Magnus Caris. 'Het is een geweldig toernooi en ik kijk er naar uit om op de donderdagavond te starten', geeft Taylor aan. 'De fans in Duitsland zijn geweldig en ze creëren een briljante sfeer. Ik heb van de voorgaande European Championship genoten'.

'Ik hen een goede rustpauze gehad afgelopen zomer en ik ben gretig om het podium op de European Championship weer te betreden. Ik weet dat het een taaie partij zal zijn tegen Magnus Caris want hij is een al jaren een kwalitatief goede speler. Ik kan mij herinneren dat ik 20 jaar geleden tegen hem heb gespeeld op het wereldkampioenschap en het is geweldig om hem de afgelopen jaren "terug te zien komen" in het circuit. Het feit dat hij één van de top drie geplaatste qualifiers is voor dit evenement, laat zien dat hij het goed doet'.

De European Championship begint op donderdag 20 september te Mulheim, Duitsland en duurt tot en met zondag 23 september. Het totale prijzengeld bedraagt £200.000,-. Het speelschema is hier terug te zien.

Zoals gebruikelijk zal Dartfreakz.nl dit toernooi op de voet volgen en dagelijks live updates verzorgen.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws