Home PDC Plaisier en drie Belgen pakken laatste plekken voor het Belgian Darts Championship

Plaisier en drie Belgen pakken laatste plekken voor het Belgian Darts Championship

2018-12-16 NK Darts 2018 Barneveld

Donderdagavond werden in het Belgische Hasselt de laatste kwalificatietoernooien voor het Belgian Darts Championship gespeeld. Het Belgian Darts Championship is de eerste European Tour van 2020. De meeste deelnemers waren al bekend, maar donderdagavond waren er nog drie startbewijzen te verkrijgen via de Host Nation Qualifier voor Belgen zonder PDC tourkaart. Tevens was er een kwalificatietoernooi voor Associate Members (= spelers die Q-School 2020 hebben gegooid maar geen PDC tourkaart hebben) waar nog eens twee plekken te verdienen waren.

Ronny Huybrechts, die zijn tourkaart na het WK verloor en op Q-School 2020 hem niet wist terug te verdienen, maakt zijn rentree op het PDC-circuit. The Rebel won de finalewedstrijd met 6-4 van Brian Raman. Ook Geert de Vos liet weer eens van zich horen door een plek te bemachtigen. Geert, die lange tijd in de top van de BDO stond en in 2019 nog een 9-darter liet noteren op de Challenge Tour, won de beslissende wedstrijd met 6-4 van Martin Kersbeeck. Jeffrey van Egdom, die zich wist te kwalificeren voor het BDO WK van 2019, pakte eveneens een ticket. Jeffrey had een elfde leg nodig om Patrick Bulen van het podium te houden.

Wesley Plaisier liet weer eens zien een speler te zijn om rekening mee te houden door zich via het Associate Member kwalificatietoernooi te plaatsen voor het toernooi in Hasselt. Wesley zette zijn landgenoten Levy Frauenfelder, Alexander Merkx en Jimmy Hendriks opzij voordat hij in de finalewedstrijd Scott Marsh de baas was. Ryan Harrington, de zoon van Rod Harrington, pakte het andere ticket door Chris Landman in de beslissende wedstrijd opzij te zetten nadat hij ook de Nederlanders Jarno Braamskamp, Jerry Hendriks en Ryan de Vreede opzij had gezet.

Belgian Darts Championship/European Tour 1
Host nation kwalificatietoernooi 
Finalewedstrijden
Jeffrey van Egdom – Patrick Bulen 6-5
Ronny Huybrechts – Brian Raman 6-4
Geert de Vos – Martin Kersbeeck 6-4

Associate Member kwalificatietoernooi
Finalewedstrijden
Wesley Plaisier – Scott Marsh 6-3
Ryan Harrington – Chris Landman 6-3