Home PDC Plaisier en Van Trijp pakken de startbewijzen voor de Euro-tour 9 en...

Plaisier en Van Trijp pakken de startbewijzen voor de Euro-tour 9 en 11

2019-6-16 Nationale beker kampioenschappen 2018/2019Danny van Trijp

Ook op zaterdag twee qualifiers voor de Euro-tour, deelname is mogelijk aan de qualifiers als je aan q-school hebt deelgenomen maar geen tour-kaart hebt gewonnen. De kwalificatie toernooien op zaterdag waren voor de Interwetten European Darts Matchplay (ET9) die gehouden zal worden van 1 tot en met 3 July in Trier. Het tweede kwalificatie toernooi is voor het Interwetten German Darts Open (ET11) welke in de nazomer de Sparkassen-Arena te Jena. Dit kwalificatie weekend wordt gehouden in het Duitse Hildesheim.

Limburger Davy Proosten greep evenals op vrijdag net naast een startbewijs, de kwalificatie wedstrijd verloor Proosten met 5-2 van de Brit Scott Williams. Wesley Plaisier wist zich wel te plaatsen voor de European Darts Matchplay, Plaisier won van de Zwitser Stefan Bellmont.

Voor het elfde toernooi in de Euro-tour het German Darts Open wist Danny van Trijp zich te plaatsen. Van Trijp wist 86 te finishen onder druk omdat Christian Kist op tops stond te wachten in de alles beslissende negende leg. Patrick Peters greep net naast een ticket, de Nederlander kreeg een 5-0 om de oren van de Brit Scott Williams die dit weekend in een uitstekende vorm steekt.

Ook de hostnation qualifiers is op zaterdag gespeeld voor Euro-tour 9  en 11, voor Euro-tour 9 de European Darts Matchplay wisten de Duisters Lukas Wenig en Dragutin Horvat zich te plaatsen. Voor het German Darts Open wisten ook Lukas Wenig en Dragutin Horvat zich te verzekeren van een startbewijs.