Home PDC Crawley Zaterdag: Bates pakt verrassend de dagzege, Negendarter Hamilton

Crawley Zaterdag: Bates pakt verrassend de dagzege, Negendarter Hamilton

Barrie_Bates_PDC_WK

Barrie Bates heeft vandaag voor een verrassing gezorgd door de dagzege te pakken in Crawley. In een spannende finale was hij op het nippertje (6-5) te sterk voor de altijd lastige Denis Ovens. In de halve finale wist hij met 6-4 van Steve Maish te winnen en een ronde daarvoor wist ‘Batesy’ ook vloer specialist Mark Walsh uit te schakelen, Walsh moest er met 6-2 aan geloven. Verder won Bates vandaag van Richie Burnett, Jamie Caven, Taro Yachi en de Nederlander Co Stompe. Met de dagzege mag de man uit Wales 6.000 pond mee naar huis nemen.

Denis Ovens deed ook goede zaken vandaag. Zo wist hij in de halve finale nog de nummer drie van de Order of Merit James Wade uit te schakelen, ‘The Heat’ ging er met een 6-5 overwinning vandoor. Ook landgenoot Vincent van der Voort moest er op het nippertje aan geloven, Ovens versloeg de Nederlander met 6-5. Daarnaast won Ovens nog van: Rick Lowther, Mervyn King, Simon Whitlock en Peter Hudson. Door het bereiken van de finale mag Ovens 3.000 pond bijschrijven.

Andy Hamilton wist vandaag een negen darter te noteren, hij deed dit in zijn partij tegen Alan Tabern. Door deze prestatie krijgt ‘The Hammer’ een bonus van 3.600 pond. Hij wist de partij tegen Tabern nog wel te winnen maar kwam een ronde later te kort tegen Steve Maish.

Beste Nederlander was Vincent van der Voort, hij wist de kwartfinales te bereiken en mag daarmee weer 1.000 pond bijschrijven. In de kwartfinale kwam hij met 6-5 net te kort tegen Denis Ovens, eerder wist ‘Greased Lightning’ nog wel te winnen van o.a. Kevin Painter, John Part en landgenoot Jelle Klaasen. Voor Klaasen was het daardoor over in de 4e ronde.

Raymond van Barneveld zijn comeback op de vloertoernooien bracht nog niet meteen het succes waarop gehoopt was. Hij wist zijn 1e ronde partij nog overtuigend te winnen van Chris Loudon maar kon in de 2e ronde Adrian Lewis niet van zich afschudden. Ook voor Michael van Gerwen en Mareno Michels zat het erop in de 2e ronde. Van Gerwen verloor van Wayne Mardle en James Wade schakelde Michels uit. Toon Greebe en Co Stompe hebben beide geen ponden overgehouden aan deze dag beide verloren in de 1e ronde.

3e Ronde
Mark Walsh 6-2 Andy Hutchings
Aodhagan O’Neill 6-4 Wayne Mardle
Richie Burnett 6-3 Martyn Turner
Barrie Bates 6-4 Jamie Caven
Mark Webster 6-4 Adrian Lewis
Mark Dudbridge 6-5 Wayne Jones
Steve Maish 6-5 Steve Hine”
Andy Hamilton 6-4 Alan Tabern (Negendarter Hamilton)
Tony Eccles 6-0 Dennis Smith
Lee Williams 6-4 Paul Nicholson
James Wade 6-3 Steve Brown
Chris Mason 6-3 Anthony Urmston-Toft
Jelle Klaasen 6-4 John Quantock
Vincent van der Voort 6-4 Kevin Painter
Rick Lowther 6-3 Jason Clark
Denis Ovens 6-2 Mervyn King
(Verliezers £300)

 4e Ronde
Mark Walsh 6-1 Aodhagan O’Neill
Barrie Bates 6-3 Richie Burnett
Mark Dudbridge 6-5 Mark Webster
Steve Maish 6-3 Andy Hamilton
Tony Eccles 6-5 Lee Williams
James Wade 6-5 Chris Mason
Vincent van der Voort 6-4 Jelle Klaasen
Denis Ovens 6-5 Rick Lowther
(Verliezers £500)

 Kwartfinales
Barrie Bates 6-2 Mark Walsh
Steve Maish 6-5 Mark Dudbridge
James Wade 6-3 Tony Eccles
Denis Ovens 6-5 Vincent van der Voort
(Verliezers £1,000)

 Halve Finale
Barrie Bates 6-4 Steve Maish
Denis Ovens 6-5 James Wade
(Verliezers £1,500)

 Finale
Barrie Bates 6-5 Denis Ovens
Winner (£6,000)
Runner-Up (£3,000)

Verslag Finale
Ovens wist al snel op een 3-0 voorsprong te komen door 2 breaks te pakken en o.a een 11 darter te gooien. Bates wist daarna twee legs terug te pakken om zo weer terug in de wedstrijd te komen. Ovens wist hierna twee van de drie daaropvolgende legs te pakken en kwam zo op een 5-3 voorsprong. In de 9e leg miste ‘The Heat’ twee pijlen voor de wedstrijd en ook in de 10e leg wilde de beslissende dubbel niet vallen voor Ovens. Bates profiteerde hiervan met drie 100+ Check-outs en met een 14 darter besliste hij de partij in zijn voordeel.