Home PDC Players Championship Derby: Taylor wint en Pipe nu zeker van het WK

Players Championship Derby: Taylor wint en Pipe nu zeker van het WK

Phil Taylor heeft de 36e Players Championship die gehouden wordt in Derby op zijn naam geschreven. Taylor versloeg in de finale Mark Walsh met 6-3. Taylor moest het sinds zijn overwinning bij het PartyPoker.net European Championship in Dinslaken zonder toernooiwinst doen. De grootmeester greep naast de prijzen bij de Bodog.com World Grand Prix, Championship League Darts, het Players Championship in Killarney, en vorig week nog de Daily Mirror Grand Slam of Darts. Hij nam vandaag revanche voor de verloren wedstrijd in april tegen Mark Walsh die ook in Derby werd gespeeld. Op weg naar de finale versloeg Taylor Steve Beaton, Jimmy Mann, Paul Nicholson, Mark Webster en Dennis Priestley. Voor een aantal spelers telt er meer dan de dagwinst alleen omdat die zich nog kunnen plaatsen voor het WK in december via de Players Championship Order als niet bij de eerste 32 staan. Hieronder vallen bijvoorbeeld Steve Farmer, Mark Hylton, Nigel Heydon en de rijzende ster Justin Pipe. De laatste heeft zich verzekerd van het WK omdat Pipe vandaag de halve finale wist te bereiken. 

Er waren vandaag 6 Nederlanders aanwezig in Derby, waarbij Co Stompé als grote afwezige genoemd mag worden. In de 1e ronde moesten 2 deelnemers direct het veld ruimen. Michael van Gerwen werd met 6-3 verslagen door Dennis Smith, en Jimmy Mann was met 6-2 net een maatje te groot voor Chris Iedema. Van der Voort had deze keer een bye in de 1e ronde. Alle oranje heren kwamen netjes de 2e ronde door met een opvallende uitslag voor Mareno Michels die Andy Hamilton met 6-3 wist te verslaan, en Roland Scholten was vandaag met 6-5 net de in vorm stekende man uit Wales, Barrie Bates de baas. Wat al vaker gebeurde afgelopen jaar bij een Players Championship, was in Derby weer het geval want Vincent van der Voort en Jelle Klaasen moesten de strijd weer met elkaar aangaan. Deze keer was Vincent de sterkste van de 2, hij won met 6-3 van Klaasen. Met deze winst werd Van der Voort ook de beste Nederlander van de dag omdat Mareno Michels met 6-2 verloor van Terry Jenkins, en Denis Ovens was met 6-5 Roland Scholten de baas. In de 4e ronde had Van der Voort net de pech dat hij de latere finalist tegen moest komen. Mark Walsh wist met 6-4 te winnen van Van der Voort in de 4e ronde. 

Walshie kwam uiteindelijk in de finale tegenover Phil Taylor. Taylor was in het begin van de finale duidelijk een maatje te groot voor Walsh en pakte de eerste 3 legs op rij met finishes van 121, 97 en 96. Omdat Taylor 7 pijlen op een dubbel mistte kwam Walsh via 96 terug tot 3-1. Maar dan lijkt de finale te kantelen en komt Walsh op gelijke hoogte tot 3-3. Taylor beantwoorde deze legserie met een 13-darter voor 4-3 waarop een spannende 8e leg volgde waarin Walsh 4 kansen miste om terug te komen. Hij pakte de kansen niet en Taylor pakt de volgende leg met 14 pijlen om meteen de eerste titel sinds augustus op zijn naam te schrijven. 

“Ik ben erg blij, het is een hele tijd geleden dat ik het winnende gevoel heb gehad, maar dit voelt lekker”, aldus Taylor. “Mark heeft me veel tegenstand gegeven in de finale maar miste een kans om gelijk te komen op 4-4. Ik wist dat ik het toen moest afmaken en dat heb ik voor elkaar gekregen. De Players Championships zijn fantastische toernooien omdat ze een goede manier zijn om wedstrijdritme op te doen. Ik ben terug op zondag en het zou een mooie voorbereiding zijn voor het World Cup of Darts als ik nog een Players Championship kan winnen.”

De uitslagen vanaf de laatste 16 vind je hieronder en alle overige uitslagen kun je hier vinden.
{sheet 277}