Home PDC PC Finals dag 1, middag: Jenkins wipt K.Huybrechts eruit, Wade exit

PC Finals dag 1, middag: Jenkins wipt K.Huybrechts eruit, Wade exit

Beaton

Vandaag beginnen de Players Championship Finals in het Butlins Minehead Resort. Vanmiddag zullen de eerste partijen van de laatste 32 plaatsvinden en de andere eerste ronde partijen zullen vanavond gespeeld worden. Dartfreakz.nl zal jullie ook dit toernooi weer voorzien van updates. Vanmiddag zal Kim Huybrechts aantreden tegen Terry Jenkins. Het volledige speelschema van vanmiddag staat hieronder.

Speelschema
Ian White 6-3 Ronnie Baxter
Baxter begint met een break, maar ziet White meteen terug breken. In de derde leg is White zeven pijlen op weg naar zijn eerste 9-darter op TV, maar zijn achtste pijl gaat mis. Na vijf gemiste legdarts pakt hij alsnog de 2-1 voorsprong en komt via een 83-finish ook op 3-2. Vervolgens loopt White uit tot 5-2. Baxter weet er nog wel 5-3 van te maken, maar ziet White nadat White een 126-finish op de bull miste er met de 6-3 winst vandoor gaan.

Kim Huybrechts 2-6 Terry Jenkins
Huybrechts weet Jenkins direct te breken, maar kan niet lang van zijn voorsprong genieten, want Jenkins breekt hem direct terug. Jenkins komt daarna via een 84 finish zelfs op een 4-1 voorsprong. Huybrechts maakt er nog wel 5-2 van en krijgt vanaf 127 ook nog een pijl op dubbel 8 voor 5-3 maar mist deze kans en ziet hoe Jenkins de 6-2 overwinning veilig stelt.

Wes Newton 6-2 Andy Smith
Smith weet via een 80 finish in de tweede leg Newton te breken voor een 2-0 voorsprong. Smith mist Tops om 3-0 voor te komen en ziet Newton er via een 106-finish 2-1 van maken. Newton komt vervolgens ook op 2-2. Smith krijgt kansen op 3-2, maar mist de dubbel en ziet Newton hier met een 63-finish van profiteren. Daarna krijgt Smith nog wat kleine kansjes, die hij niet pakt, waardoor Newton met 6-2 weet te winnen.

Gary Anderson 6-5 Stuart Kellett
Kellett komt door missers van Anderson op een 2-0 voorsprong. Anderson komt nog op 2-1, maar ziet daarna Kellett een 4-1 voorsprong nemen doordat Anderson de nodige problemen heeft met het raken van de dubbels. Maar Anderson geeft wat gas bij en door een 101-finish komt hij terug tot 4-3. Kellett komt vervolgens op 5-3, maar Anderson zet door en weet een 6-5 overwinning uit het vuur te slepen.

Brendan Dolan 6-5 Wayne Jones
Dolan gooit 74 uit voor een 1-0 voorsprong. Jones neemt het initiatief over en mede door een 80-finish in de vierde leg komt hij op een 3-1 voorsprong. Daarna gaat het momentum over naar Dolan die via een 106-finish met 4-3 de leiding weer overneemt. Jones komt vervolgens op 4-4, maar ziet Dolan via een 76-finish op 5-4 komen. Jones sleept er vervolgens een beslissende leg uit. Jones zet hem via een 180 weg op 36 voor de wedstrijd, maar Dolan toont zijn klasse door 126 via bull’s eye uit te gooien voor de wedstrijd.

Jamie Caven 6-3 Colin Lloyd
Caven komt via 64 op 1-0. Vervolgens houden Caven en Lloyd hun legs tot de 2-2. In de vijfde leg mist Lloyd 110 om te breken, maar mag terugkomen en weet in de herkansing de dubbel wel te vinden. Caven breekt direct terug. Caven komt vervolgens via een 63-finish op 5-3 voor om vervolgens met 6-3 te winnen.

Peter Wright 6-2 Michael Smith
Met een rose coupe in het haar wist Peter Wright een 6-2 overwinning te boeken op Michael Smith. Smith wist de partij nog wel te openen met een 180-er maar kon enkel in de derde en zevende leg de dubbel als eerste vinden.

Steve Beaton 6-5 James
The Machine loopt uit naar een 4-2 voorsprong en daar waar hij nog slechts 2 legs verwijderd was van de volgende ronde sloeg Beaton toe. Hij vocht zich terug tot 5-5 en met een 13-darter via dubbel 18 besluit Steve Beaton een succesvolle comeback.