Home PDC Paul Nicholson wint verrassend de Players Championship Finals

Paul Nicholson wint verrassend de Players Championship Finals

Publiek_1

Paul Nicholson heeft vandaag de Players Championships Finals op zijn naam weten te schrijven. Hij wist in de finale Mervyn King te verslaan, eerder op de avond had Nicholson al de absolute nummer één van de wereld Phil Taylor weten te verslaan. Daarnaast wist hij in de kwartfinales ook nog is van Adrian Lewis te winnen. Voor Nicholson is dit de 1e grote eindzege, hij mag hiermee 60.000 pond bijschrijven. Voor de runner-up Mervyn King is er 24.000 pond. King wist in de halve finale te winnen van Colin Osborne en kende in de kwartfinales weinig moeite met Wayne Jones.

 

Kwart Finales 14:10 (best of 17 legs)

Adrian Lewis (97.44 – Paul Nicholson (93.18) 7-9

Net als gisteren begon Adrian Lewis ook vandaag met een 180. Een 10-darter werd het dit keer niet aangezien Lewis een hoop dubbels miste en zijn tegenstander op 1-0 liet komen. Na deze break volgde een hoop legs met de darts mee tot een stand van 5-4. Met inmiddels zijn 5de 180 kon Adrian de break terug maken en stond de stand weer helemaal gelijk. Dit was het punt waar een aantal breaks tevoorschijn kwamen. De 180ers van Lewis vielen gemakkelijk en met onder andere zijn 7de 180 kwam Adrian voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong, namelijk 7-6. Hierna maakte Paul nauwelijks fouten en wist 3 legs achter elkaar te winnen om de winst naar zich toe te trekken.

Wes Newton (88.16) – Colin Osborne (88.68)   8-9

Beide heren wisten hun eigen legs te behouden toen ze de eerste pauze in gingen. Colin wist onderweg naar de pauze nog een mooie 141 finish neer te zetten. Pas in de 8ste leg van de wedstrijd kon Newton de break maken en hiermee een 5-3 voordprong te pakken. Colin was in de 10de leg dichtbij een 9-darter maar zag zijn 7e pijl niet in de triple belandden maar won de leg alsnog om met een 6-4 achterstand de tweede pauze in te gaan. Vanaf dit moment begon Osborne beter te gooien waar Newton het liet liggen. Colin wist 5 opeenvolgende legs te winnen om vervolgens 1 leg verwijderd te zijn voor de halve finale. Hiervoor had Colin 3 pijlen maar zag deze allemaal aan de verkeerde kant van het ijzer vallen. Wes gooide daarop een knappe 96 finish om nog enigszins in de wedstrijd te blijven. Beide heren stonden na 9 darts op een 124 finish. Osborne mocht als eerste maar wist deze score niet goed weg te zetten. Newton wist na de 96 finish de 124 finish mooi te raken om er een alles beslissende 17de leg uit te halen. Na een gemiste 122 finish had Wes 1 kans op 170 die hij niet wist te raken. Hierdoor kreeg “The Wizard” twee kansen op dubbel 8 en zag meteen zijn eerste pijl raak gaan zodat hij zich de tweede halve finalist mag noemen.

Phil Taylor (106.44) – Colin Lloyd (100.95) 9-7

Taylor begon erg sterk en kwam binnen no-time op 2-0 voorsprong. Lloyd bleef vechten en wist met een break en een goede eigen leg weer gelijk te maken. Toch ging “The Power” met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in. Dat Lloyd goed in vorm was was te zien aangezien hij de volgende 3 legs op rij wist te winnen. Taylor is niet zomaar de 15-voudig wereldkampioen en kwam dan ook, mede door een 112 finish, knap terug tot 5-5. Na de tweede pauze liep Taylor gemakkelijk richting winst maar het was “Jaws” die zich goed in de partij terug wist te knokken. Met een 130 en een 124 break mocht Colin zelf gaan gooien voor een 8-8 stand. Helaas voor hem was Taylor te sterk in de laatste leg en wist “The Power” zich met een 9-7 overwinning te plaatsen vor de halve finale.

Wayne Jones (95.60) – Mervyn King (96.13) 2-9

De gehele wedstrijd kwam Wayne Jones niet in het spel. King daarentegen zette zijn goede vorm voort en gaf ook in deze wedstrijd zijn tegenstander nauwelijks kansen. Alleen in de 3de en 8ste leg wist Wayne een leg te pakken. De 8ste leg pakte hij knap met 11 darts voor de break maar zag de volgende leg zijn tegenstander terug breaken met hetzelfde aantal darts. King plaatst zich hiermee sterk voor de halve finale en is zeker een favoriet voor de titel.

(verliezers 10.000 pond)

Halve Finales 20:10 (best of 19 legs)

Mervyn King (96.32) – Colin Osborne (94.22) 10-8

“The King” heeft als eerste de finale weten te bereiken van de Players Championships Finals, dit ging ten koste van Colin Osborne. King wist al verrassend snel op een comfortabele 4-1 voorsprong te komen en leek daarmee een makkelijk overwinning binnen te gaan slepen. Osborne begon op dat moment beter in zijn ritme te komen en wist al snel twee legs terug te pakken en was daarmee weer volledig terug in de partij. King wist de voorsprong weer uit te bouwen door twee legs op rij te pakken met o.a. een 101 check-out. Hij stoomde meteen naar een 8-3 voorsprong en het leek eigenlijk al gespeeld. Osborne wist een leg terug te pakken maar zag King hierna tot één leg van de overwinning komen. “The Wizard” wist dat hij nu aan de bak moest en zette een geweldig comeback in. Hij wist 4 legs op rij te pakken en kwam terug tot 9-8 en maakte er daarmee weer een echte wedstrijd van. King werd net op tijd wakker en wist de partij met tops in zijn voordeel te belissen

Phil Taylor (99.40) – Paul Nicholson (95.86) 9-10

In een partij die eigenlijk alles had heeft Paul Nicholson uiteindelijk verrassend aan het langste eind weten te trekken. Taylor mocht de partij beginnen en wist ook zijn eigen leg te behouden maar zag Nicholson gelijk weer op gelijke hoogte komen met een 104 check-out. Een 79 finish en een veertien darter brachten de wereldkampioen naar een 3-1 voorsprong. Maar Nicholson vocht terug en wist weer op gelijke hoogte te komen door middel van een 121 en 130 finish. “The Power” pakte met dubbel zestien wederom de voorsprong maar voor de 3e keer op rij kwam de Australier op gelijke hoogte. Taylor wist hem in de volgende leg comfortabel op dubbel zestien weg te zetten maar zag Nicholson uit het niks 170 checken voor de break. Met een dertien darter wist Paul een voorsprong van twee legs te pakken. Taylor vocht terug en wist de stand weer gelijk te trekken naar 6-6, hij kreeg ook meteen kansen om op voorsprong te komen maar pakte deze niet waardoor Nicholson wederom de leiding pakte. De Australier stoomde ook meteen door naar een 9-7 voorsprong en had er nog maar één nodig voor de overwinning. Bij een stand van 9-8 miste hij al een aantal match darts en zag hij Taylor naar 9-9 komen. Aangezien Taylor de beslissende mocht beginnen zag het er somber uit op dat moment voor Nicholson. Maar door twee mindere beurten van Taylor werd de deur wagen wijd open gezet voor Nicholson. Hij greep zijn kans vond zijn dubbel stuurde Taylor naar huis en plaatste zich daarmee voor de finale tegen Mervyn King.

(verliezers 15.000 pond)

Finale 22:30 (best of 25 legs)

Mervyn King (89.74)- Paul Nicholson (92.75) 11-13

Nicholson wist meteen met een 105 finish de break te pakken maar zag daarna een erg sterk spelende King met een 3-2 voorsprong de 1e pauze in gaan. Nicholson wist meteen weer terug te komen naar 3-3 en wist naar wat geklungel door beide spelers op de dubbels ook naar een 4-3 voorsprong te komen. “The King” wist dit meteen weer recht te zetten en pakte de break terug en behield hierna ook de voorsprong voor de 5-4 voorsprong. Met dubbel twaalf bracht Nicholson de stand weer in evenwicht. Na de break wist king meteen weer twee legs voorsprong te pakken maar hij zich Nicholson voor de zoveelste keer terug komen door o.a. een 108 check-out. De vijftiende leg ging wel weer naar Mervyn voor de 8-7 voorsprong en met een 61 finish weet hij ook meteen verder uit te lopen. Met een 76, 90 en 68 finish op rij weet Nicholson naar een 10-9 voorsprong te komen. King wist hierna de stand weer gelijk te trekken naar 10-10 maar zag Nicholson meteen weer een break pakken voor de 11-10 voorsprong. Met Triple negentien en dubbel 16 wist Nicholson ook zijn eigen leg te behouden en kwam hij tot één leg van de eindoverwinning. King weet een tachtig finish op bullseye te gooien om in de strijd te blijven. Nicholson weet hierna beter de zenuwen in bedwang te houden en krijgt één match dart op dubbel acht. Hij weet deze te pakken en sleept hiermee zijn 1e grote eindzege bij de PDC binnen.

(winnaar 60.000 pond)
(runner-up 24.000 pond)

Foto’s

Publiek_2
Publiek_3Colin_Osorne
Wes_NewtonNicholson_4
Nicholson_3Nicholson_2
NicholsonJones_en_King
Mervyn_King_1Mervyn_King_2
Wayne_JonesPubliek_4
Publiek_5Paul_Nicholson_2
Paul_Nicholson_3Paul_Nicholson_4
Paul_Nicholson_6