Noppert en Van Gerwen door naar zondag tijdens de Players Championship Finals PDC
PDC

Noppert en Van Gerwen door naar zondag tijdens de Players Championship Finals

Noppert en Van Gerwen door naar zondag tijdens de Players Championship Finals

In het Butlin's Minehead Resort in het Engelse Somerset waren we aangekomen bij de laatste 16 van de Players Championship Finals. De Fries Danny Noppert en Michael van Gerwen wisten beide hun wedstrijd overtuigend te winnen.

Mighty Mike was tijdens de middagsessie oppermachtig met ondermeer een 143-finish versloeg de Brabander Keegan Brown die slechts een leg krijg. De Fries Noppert had het lastiger, Noppie moest in de beslissende leg The King van zich afschudden. Mervyn King mist de beslissende dubbel waarna Noppert met zijn allerlaatste pijl wel de beslissende dubbel tien wist te vinden.

Noppert trof vanavond op het tweede podium de Pool Krzysztof Ratajski die wat slordig was op de dubbel en Noppert zijn kansen wist te verzilveren. De Nederlander wist met ruime cijfers (4-10) te winnen. Ook MvG wist op het hoofdpodium met de zelfde cijfers te winnen van de 30-jarige glazenwasser Stephen Burton.

Hoofdpodium
James Wade (87.34) v Chris Dobey (87.34) 9-10
The Machine ligt eruit nadat hij verslagen is door Dobey, Hollywood kwam 6-3 achter maar kwam volledig terug. In leg tien gooide de 28-jarige Dobey een 148-finish om in de 14e leg weer naast Wade te staan. Tot 9-9 ging het gelijk op, in de beslissende leg kreeg Wade een kans op tops maar faalde waarna Dobey wel de finish gooide.

Gary Anderson (100.58) v Joe Cullen (91.78) 10-2
Met een 13-darter wist Joe Cullen 2-2 te maken, de Schot maakte in de vijfde leg nog gebruik van de missers van The Rockstar waarna Anderson de betere was en het verschil maakte. De 47-jarige The Flying Scotsman wist vervolgens leg na lag te pakken en met 10-2 te winnen. Met een finish percentage van 40% en vijf maximale 180-scores wist Anderson zonder energie te verspillen naar de kwartfinale te gaan.

Michael van Gerwen (103.85)v Stephen Burton (93.65) 10-4
De 30-jarige Burton opende het bal met de eerste leg, Van Gerwen wist te breaken in de eerste sessie maar net voor hij 3-1 kon maken gooide de Brit een 122-finish voor de vierde leg en de re-break. MvG wist de break weer ongedaan te maken door dubbel negen te landen en de vijfde leg te pakken. De Nederlander weet vervolgens weg te lopen naar 6-2 waarbij de achtste leg uitging in 12-darts. Burton maakt nog 6-3, de Engelsman komt echter niet verder dan vier legs. In de elfde leg weet Burton zijn laatste leg te pakken waarna Van Gerwen met een 11-darter laat zien dat het genoeg is. De Brabander gooit nog een paar sterke legs waarna de winst binnen is.

Peter Wright (98.35) v Stephen Bunting (98.25) 9-10
Dit duel was volledig in balans, vanaf de start houden beide spelers de eigen leg, Bunting gooit de hoogste finish een 126-finish in leg drie. Beide mannen gooien ook een 121-finish kort na elkaar, The Bullet is de eerste om 8-9 te maken. Wright gooit direct een 121-finish terug voor 9-9. Bunting mag de beslissende leg beginnen en gaat volledig uit zijn dak als hij Wright uit het toernooi gooit.

Tweede podium
Steve Lennon (92.6) v Gabriel Clemens (89.87) 10-7
De Ierse Steve Lennon kwam 5-0 achter maar wist de wedstrijd volledig te keren. De Ier gooide in de 13e leg 129 uit voor 7-6 waarna Clemens nog een leg wist te pakken. Een finish percentage van slechts 31.25% was genoeg voor de Ier om door te gaan naar de kwartfinale.

Brendan Dolan (94.39) v Daryl Gurney (101.79) 6-10
The History Maker wist in de eerste leg te breaken waardoor hij de eerste zeven legs op voorsprong bleef. Gurney maakte 4-4 en liep vervolgens uit naar 4-8. Het gat was geslagen en Gurney kon de wedstrijd relatief eenvoudig naar zich toe trekken.

Jonny Clayton (90.72) v Ricky Evans (90.9) 10-5
The Ferret weet 7-2 voor te komen tegen Rapid de snelst spelende darter van de wereld. Evans wist nog een 127-finish te landen in leg vier maar kon geen vuist maken tegen Clayton. De 44-jarige Welshman maakt het af met 10-5 in een matige wedstrijd waarin Clayton geen moment in gevaar is geweest.

Krzysztof Ratajski (92.8) v Danny Noppert (92.22) 4-10
Met een 102-finish weet The Polish Eagle 2-2 te maken waarna hij een 13-darter laat noteren voor de voorsprong. Noppie weet met ondermeer een 11-darter weg te lopen bij de Pool die in de negende leg een emmer dubbels mist. Noppert maakt dankbaar gebruik en komt 3-6 voor. De Fries maakt gebruik van enkele schoonheidsfoutjes van de Pool en loopt leg na leg uit. De 11de leg gaat nog naar Ratajski waarna Noppie de wedstrijd kan uitspelen voor een 4-10 overwinning en een plekje bij de laatste acht op zondag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws