Home PDC Players Championship Finals middag: Nederlanders gaan onderuit

Players Championship Finals middag: Nederlanders gaan onderuit

20 Nov 2021:CAZOO GRAND SLAM OF DARTS ALDERSLEY LEISURE VILLAGE WOLVERHAMPTON PIC: STEVE WELSH-PDC QUARTER FINAL MICHAEL VAN GERWEN V MICHAEL SMITH MICHAEL VAN GERWEN NOT ON FORM

Vanmiddag werden de kwartfinales van de Players Championship Finals gespeeld. Michael van Gerwen kwam hierbij in actie tegen Peter Wright. De partij werd iets later dan verwacht door een brandalarm maar uiteindelijk was het Wright die met 10-6 won.

Een duel later was alle Nederlandse hoop gevestigd op Vincent van der Voort en die pakte een 3-1 voorsprong maar zag daarna alles mis gaan. Met 10-3 won Clayton de partij.

Zondag 28 november
Middagsessie (vanaf 13:45 uur)
Hoofdpodium
Jose de Sousa (94,04) 4-10 Brendan Dolan (94,75) (komisch moment)
The Special One gaf deze partij niet thuis en Brendan Dolan profiteerde daar van. The History Maker liep uit naar een voorsprong van maar liefst 7-1 en dit kon de Portugees niet meer ombuigen. Een laatste sarcastische imitatie was het laatste wat we van hem zagen dit toernooi.

Daryl Gurney (101,71) 9-10 Ryan Searle (101,26) 
Het was in deze partij stuivertje wisselen waarbij ze allebei een paar keer op voorsprong kwamen. Searle miste al een matchdart alvorens de heren het bij 9-9 lieten aankomen op een beslissende laatste leg. Met een 140-er liet Gurney dubbel 20 over maar via een 104-finish wist Searle zijn tweede matchdart wel te benutten en zo plaatst hij zich voor de halve finale.

Peter Wright (98,80) 10-6 Michael van Gerwen (101,64) (brandalarm verstoord duel + beelden samenvatting)
Van Gerwen gooide een gemiddelde van maar liefst 111 maar keek desondanks tegen een 3-2 achterstand aan tijdens de eerste onderbreking. In de tweede fase van deze partij is hij degene die meer legs wint en met een 5-5 gelijke stand gaan de heren nogmaals rusten. In het laatste deel van de partij sloeg Wright echter toe met zeer sterk spel. Hij gooide bijna 120 gemiddeld tijdens een reeks van 5 legs en daar had de Nederlander geen antwoord op. Met 10-6 ging de winst naar Snakebite.

Jonny Clayton (89,60) 10-3 Vincent van der Voort (82,81)
Van der Voort kwam op een 3-1 voorsprong en kreeg kansen om de pauze in te gaan met een een 4-1 voorsprong. Deze kans werd niet benut en dat bleek cruciaal te zijn. De Nederlander pakte daarna namelijk geen leg meer winnen en Clayton pakte 9 legs op rij. Met een 10-3 overwinning gaat Clayton door naar de halve finale.