Van Gerwen terug aan kop Premier League, voor Barney valt het doek PDC
PDC

Van Gerwen terug aan kop Premier League, voor Barney valt het doek

Van Gerwen terug aan kop Premier League, voor Barney valt het doek

Met een 7-1 overwinning op Peter Wright heeft Michael van Gerwen de koppositie terug overgenomen. Dit kwam omdat Rob Cross verrassend onderuit ging tegen Mensur Suljovic ondanks een comfortabele 5-1 voorsprong.

Voor Raymond van Barneveld viel het doek omdat hij na vanavond degradatie niet meer kan ontlopen. Hij verloor met 7-1 van Daryl Gurney en aangezien eerder op de avond Michael Smith met 7-5 won van Gerwyn Price is het Barney waar morgen afscheid van wordt genomen.

Verder zagen we ook Dimitri van den Bergh nog in actie komen tegen James Wade. Na een korte onderbreking vanwege tocht op het podium deelden de heren de punten, al betekende dat voor de Belg niet zozeer een punt maar meer een extra vergoeding vanwege het afgesnoepte punt.

Premier League Ahoy woensdag
Gerwyn Price (93,15) 5-7 Michael Smith (93,87)
De openingsavond in Ahoy is gewonnen door Michael Smith. Hij versloeg Gerwyn Price met 7-5 en dat is een slechte uitslag voor Van Barneveld. Voor degradatie strijd Barney namelijk tegen Smith. Price wist zich nog wel terug te vechten in deze partij en gooide onder andere een 141-finish uit, maar miste darts om er een gelijkspel uit te slepen.

James Wade (103,35) 6-6 Dimitri Van den Bergh (100,73)
De Belg begon de partij voortvarend en kwam op een 2-0 voorsprong. Maar toen was er een opmerkelijk moment omdat Wade koste wat kost het podium wou verlaten vanwege tocht op het podium. Na een korte onderbreking kwamen ze weer het podium op en bracht The Machine de stand naar 2-2. Met finishes van 140 en 121 nam de Belg toch weer het initiatief en hij verzekerde zich als eerste van een punt. Dubbel 7 werd gemist door Van den Bergh om de winst eruit te slepen waarna Wade toe sloeg voor 6-6 via dubbel 10.

Rob Cross (92,83) 5-7 Mensur Suljovic (88,71)
Lijstaanvoerder Rob Cross liep eenvoudig weg bij de Oostenrijker en even werd al zelfs gedacht aan een 7-0 walk over. Hij liep uit naar 5-1 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Hoe anders zou het uiteindelijk lopen. Suljovic kwam terug tot 5-5 en maakte de sensatie compleet door de winst op te strijken met een 136- en 120-finish.

Peter Wright (87,34) 1-7 Michael van Gerwen (100,74)
Van Gerwen maakte 2-0 tegen Wright met een 116-finish en stootte vervolgens door naar 5-0. De zesde leg werd gewonnen door Snakebite maar het zou de enige blijken in dit duel. Met 7-1 won de Nederlander het duel die daarmee weer aan kop van de Premier League gaat na de nederlaag van Rob Cross eerder vandaag.

Raymond van Barneveld (81,96) 1-7 Daryl Gurney (90,76)
Winst was cruciaal voor Van Barneveld maar ook in Ahoy lukte het niet voor de Nederlander. Nadat Gurney op een 2-0 voorsprong kwam maakte de Hagenaar nog wel 1-2 maar daar zou het bij blijven. Ondanks de volledige steun van de 10.000 supporters in de zaal slaagde Barney er niet in om zijn niveau te halen. Sterker nog, met 81,96 gooide hij zijn laagste gemiddelde van al zijn Premier League-optredens al ging hij vanavond wel Phil Taylor voorbij en is er niemand die meer partijen heeft gespeeld dan Van Barneveld op dit toernooi.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws