Premier League "Simon Whitlock door dankzij masterclass Taylor" PDC
PDC

Premier League "Simon Whitlock door dankzij masterclass Taylor"

Premier League "Simon Whitlock door dankzij masterclass Taylor"

Vanavond was het tijd voor de 13e speelweek van de Premier League. De avond werd aangevangen door Simon Whitlock, die aan een gelijkspel genoeg had om zich te verzekeren van de play-offs, en Andy Hamilton. Aangezien Hamilton deze partij naar zich toe trok was Whitlock afhankelijk van Barney en Wade als hij zich vanavond wilt verzekeren van de play-offs, terwijl Hamilton nog hoop heeft op de play-offs. Whitlock wist aan het einde van de avond dat hij zich op mag gaan maken voor de play-offs, aangezien Wade verslagen werd door Taylor.

Raymond van Barneveld nam het in de tweede wedstrijd van de avond op tegen Gary Anderson. Raymond sleepte een gelijkspel uit het vuur, waardoor Anderson er definitief uit ligt en Raymond volgende week vol aan de bak zal moeten tegen Wade om zich te verzekeren van de play-offs. De derde wedstrijd van de avond ging tussen Adrian Lewis en Kevin Painter. Painter wist deze knap met 8-3 naar zich toe te trekken, waardoor ons volgende week een zeer spannende ontknoping staat te wachten met het oog op de play-offs. De avond werd afgesloten door James Wade en Phil Taylor, waarin Taylor oppermachtig was en de partij met 8-1 op zijn naam schreef.

Simon Whitlock - Andy Hamilton 4-8
Hamilton komt tegen de darts in op een 1-0 voorsprong. Whitlock breekt direct terug om de stand op 1-1 te brengen. Hamilton finisht 78 voor de derde break op rij. Ook de vierde en vijfde leg gaan tegen de darts in wat resulteert in een 3-2 voorsprong voor Hamilton. Whitlock brengt de stand op 3-3 via nog een break. Hamilton finisht 72 voor een 4-3 voorsprong. Hamilton loopt vervolgens uit tot 5-3 doordat hij er als eerste in slaagt zijn eigen leg te houden. Hamilton straft de gemiste kansen van Whitlock af door er 6-3 van te maken. Hamilton weet zich te verzekeren van een punt doordat hij ook de 10e leg wint. Whitlock gooit een 11-darter om terug te komen tot 7-4. Hamilton pakt met 8-4 de overwinning, waardoor Whitlock zich enkel vandaag weet te verzekeren van de play-offs als Wade of van Barneveld later vandaag verliest. Hamilton houdt de hoop op play-offs levend indien Wade of Hamilton verliest.

Gary Anderson - Raymond van Barneveld 7-7
Raymond gooit 138 uit om tegen de darts 1-0 voor te komen. Raymond mist de bull's eye op enkele millimeters voor een 161 finish en ziet vervolgens Anderson met een 11-darter de stand op 1-1 te brengen. Anderson staat ze goed te raken, terwijl ze bij Raymond nog niet echt vallen, waardoor Anderson uitloopt tot 3-1. Raymond weet terug te komen tot een 4-3 voorsprong. Raymond finisht 170 om uit te lopen tot 5-3. Anderson finisht 60 om weer een leg te pakken en de stand op 5-4 te brengen. Anderson brengt de stand op 5-5 via een 70 finish. Anderson neemt via een 64 finish weer de leiding met 6-5. Raymond finisht 120 om de stand op 6-6 te brengen. Anderson gooit na 3x 140 81 uit voor een 7-6 voorsprong. Raymond weet zich te verzekeren van een gelijkspel en hierdoor ligt Anderson eruit.

Kevin Painter - Adrian Lewis 8-3
Painter finisht 106 voor een 2-0 voorsprong. Painter maakt er ook 3-0 van via een 61 finish. Painter brengt de stand op 4-1 door 56 te finishen. Ook Lewis gooit 56 uit, waardoor de stand op 4-2 komt. Lewis mist de single 13 voor een 113 finish wat afgestraft wordt door Painter die uitloopt tot een 6-2 voorsprong. Painter finisht 150 om zich te verzekeren van een punt tegen Lewis. Painter boekt een knappe 8-3 overwinning op Lewis en zorgt ervoor dat het volgende week ongelooflijk spannend gaat worden in de strijd om de play-offs.

James Wade - Phil Taylor 1-8
Taylor finisht 93 om tegen de darts 1-0 voor te komen tegen Taylor. Taylor gooit 81 uit om uit te lopen tot 3-0. Taylor gaat de pauze in met een 6-0 voorsprong na drie 13-darters, twee 12-darters en een 11-darter. Wade finisht 100 om de stand op 6-1 te brengen. Taylor wint met 8-1, waardoor Whitlock zich ondanks zijn nederlaag toch heeft weten te plaatsen voor de play-offs.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws