Home PDC Premier League Darts: Simon Whitlock stijgt naar tweede plaats

Premier League Darts: Simon Whitlock stijgt naar tweede plaats

Simon Whitlock boekte een 8-4 overwinning op James Wade en door het puntenverlies van Ronnie Baxter en Mervyn King bezet hij daarmee nu de tweede plaats. Raymond van Barneveld wist een 8-5 overwinning te boeken op Mervyn King. Phil Taylor wist zijn ongeslagen reeks voort te zetten door een 8-5 overwinning op Terry Jenkins. Adrian Lewis en Ronnie Baxter hebben de punten gedeeld door een 7-7 gelijkspel. 

Adrian Lewis – Ronnie Baxter 7-7
In een spannende partij hebben beide spelers uiteindelijk één punt overgehouden aan dit duel. Lewis wist al snel op een 3-1 voorsprong te komen. Baxter had dit vooral aan zichzelf te danken. ‘The Rocket’ wist zijn dubbels niet te pakken wanneer het echt moest op dat moment. Hierna wist Baxter alsnog de break te pakken om daarna via een 88 check-out de stand weer gelijk te trekken. Lewis wist 86 te finishen om op een 5-4 voorsprong te komen maar zag Baxter met diezelfde 86 finish weer op gelijke hoogte komen. ‘The Rocket’ noteerde hierna ook een 100 check-out om zo voor het eerst de voorsprong te pakken. Met dubbel 7 wist Baxter zelfs al een punt veilig te stellen. Baxter kreeg in de twee legs hierna maar liefst 8 wedstrijdpijlen maar wist de beslissende dubbel niet te vinden waardoor Lewis alsnog een punt wist af te pakken.

Raymond van Barneveld – Mervyn King 8-5
Voor de Nederlander stond er niks meer op het spel maar hij wist zich toch nog te motiveren voor deze partij en kwam als een speer uit de startblokken. ‘Barney’ wist al snel op een 4-0 voorsprong te komen doormiddel van een 82-finish in de eerste leg en een 76-finish in leg twee. Daarna wist hij de break te forceren voor de 3-0 en behield hij zijn eigen leg om zo op een 4-0 voorsprong te komen. King had op dat moment erg veel last van het publiek wat zich volledig tegen hem keerde. Maar ‘The King’ gaf niet op en vocht terug naar 4-2, noteerde hierna een 130 check-out en via tops in de 6e leg wist hij de stand weer gelijk te trekken. ‘Barney’ gooide wederom 76 uit en wist hierna met dubbel achtien de 6-4 voorsprong te pakken. De Nederlander kwam hierna niet echt meer in de problemen. King pakte nog een leg terug maar kon niet meer voorkomen dat Van Barneveld er met de zege vandoor ging.  

Simon Whitlock – James Wade 8-4
Whitlock wist in de eerste leg voor een break te zorgen en op een 1-0 voorsprong te komen. In de tweede leg was het Wade die terugbrak voor 1-1. Met een 124-finish pakte Simon Whitlock wederom de leg tegen de darts in, waarna James Wade de stand weer gelijk trok. Met de vijfde break op rij nam Simon Whitlock de 3-2 voorsprong waarna hij voor het eerst een leg wist te behouden en voor de pauze uitliep naar 4-2. Na de pauze kwam Wade terug tot 4-3 waarna Simon Whitlock er een tandje bijzette en uitliep naar een 7-3 voorsprong door o.a. een 104-finish te noteren via triple 16, triple 16 en dubbel 4. James Wade deed vervolgens nog iets terug in de vorm van een 127-finish, maar Whitlock besloot de wedstrijd met een 100-finish via single 20, triple 16 en dubbel 16. Met deze 8-4 overwinning bezet `The Wizard of Oz` momenteel de tweede plaats.

Phil Taylor – Terry Jenkins 8-5
Terry Jenkins wist de eerste leg van de wedstrijd binnen te slepen, waarna Phil Taylor van zich liet spreken in de vorm van een 123-finish. De vier daaropvolgende legs ging eveneens met de darts mee waarbij `The Power` nog een 104-finish noteerde voor een 3-3 tussenstand. Na de pauze liep Taylor uit naar een 5-3 voorsprong door o.a. een 11-darter te noteren in de achtste leg. Terry Jenkins wist de negende leg van de wedstrijd te pakken, waarna Taylor doorzette en uitliep naar een 7-4 voorsprong. Daarbij miste hij nog een 158-finish op dubbel 19. `The Bull` pakte nog een leg om terug te komen tot 7-5, maar vervolgens was het Taylor die de wedstrijd besloot met een 11-darter. Door de 8-5 overwinning zet Phil Taylor zijn ongeslagen reeks voort.