Home PDC Premier League: Van Gerwen wint bloedstollende finale in beslissende leg

Premier League: Van Gerwen wint bloedstollende finale in beslissende leg

2019 Unibet Premier League: Night Two-Thursday February 14 SSE Hydro, Glasgow, Mensur Suljovic v Michael van Gerwen pic shows: Michael van Gerwen wins his match

Vandaag stond na al die weken dan eindelijk de finale-avond op het programma van de Premier League. Na de uitslagen in de afgelopen weken, waren er nog vier heren over die mochten gaan uitmaken wie de titel van 2022 kreeg. Vandaag openden Joe Cullen en Jonny Clayton de avond in een wedstrijd tegen elkaar. Na deze halve finale kwam Van Gerwen in actie. Hij nam het op tegen James Wade. Na deze twee halve finales werd de finale gespeeld, tussen Cullen en Van Gerwen.

De finale leek de kant van Van Gerwen op te gaan. Met een 6-4 voorsprong en goed spel was er geen vuiltje aan de lucht. Maar Cullen kwam terug tot 6-6 en kwam zelfs op voorsprong. Vanaf dat moment bleef het initiatief bij Cullen, die steeds weer op voorsprong kwam. Totdat Van Gerwen vanaf een 9-9 stand op 10-9 voor wist te komen. Echter gaf hij zijn eigen leg weer weg waardoor een beslissende leg nodig was. Deze super spannende laatste leg werd gewonnen door Mighty Mike, die daarmee zijn zesde Premier League titel wist te winnen.

Op deze pagina zijn de wedstrijden met live updates te volgen:

Finale:

Michael van Gerwen (99.10) 11-10 Joe Cullen (99.36)
Net zoals in de halve finale, begon Cullen weer erg goed aan de wedstrijd door de eerste leg te pakken en goed te gooien in de tweede leg. Maar in de tweede leg kwam Van Gerwen met de schrik vrij en wist hij toch de 1-1 te maken. De eerste break van de wedstrijd was voor MvG die daarmee op een 2-1 voorsprong kwam. Dit zette zich een beetje voort en met de pauze stond een prima gooiende Van Gerwen met 6-4 voor. Met een 114-finish kwam Cullen dichterbij Van Gerwen direct na de pauze. Hij kwam zelfs op gelijk hoogte: 6-6. 

Cullen werkte zich zelfs naar een voorsprong en nam zo het initiatief in de wedstrijd over door 7-6 te maken. Het was echt een nek-aan-nek race want Van Gerwen maakte direct weer gelijk. Het was steeds weer Cullen die op voorsprong kwam, in zijn eigen legs. Dit ging maar zo door, 7-6, 8-7 en 9-8. Totdat Van Gerwen 92 uit wist te gooien bij een stand van 9-9. Hiermee maakte hij er 10-9 van. Maar op één leg van de overwinning raakte de Nederlander ineens geen triple meer, waardoor hij Cullen zo terug liet komen tot 10-10. De beslissende leg werd begonnen door Cullen. De eerste matchdart was voor Cullen, die miste op dubbel 16. De eerste matchdart voor Van Gerwen werd wel geraakt op dubbel 14. Wat een ongelooflijk spannende wedstrijd was het in de finale, die weer gewonnen werd door Van Gerwen.

Halve finales:

Joe Cullen (100.76) 10-4 Jonny Clayton (93.59)
Cullen begon echt goed aan dit duel, in de eerste leg kon hij Clayton direct breaken en door 101 uit te gooien, kwam hij op 2-0 voor. De kansjes die Clayton kreeg, wist hij niet te verzilveren en zo kwam hij al erg snel zelfs met 4-0 achter. Cullen stond scorend uitstekend te gooien en pakte zijn kansen wel. Bij deze stand gooide Clayton rond de 86 gemiddeld, vooral door gemiste dubbels. Het spel van de Welshman was een wereld van verschil met dat van Cullen die met gemak met 6-0 voor kwam.

Hierna kwam eindelijk ook Clayton op het bord, hij maakte er 1-6 van. Het leek een keerpuntje te zijn toen Cullen een pijl miste vanaf 130 en Clayton er 2-6 van kon maken. Maar hierna was Cullen weer helemaal ‘on fire’ met zes perfecte darts, stond hij ver voor op Clayton. Hij kwam dan ook met 7-2 voor. Voor de eerste pauze werd het nog 8-2 voor Cullen. Na rust verbrak Cullen het record van meeste 180’ers in een halve finale van de Premier League: 11. En hij ging verder op weg naar de winst. Deze winst kwam er dan ook: 10-4.

James Wade (93.48) 4-10 Michael van Gerwen (99.76)
De eerste leg van de wedstrijd was voor Wade, die ook aan de wedstrijd was begonnen. Maar daarna was het de beurt aan Van Gerwen die gelijk maakte en de voorsprong pakte door 110 uit te gooien. In het begin was het al spannender dan de eerste halve finale, want dit duel ging echt op en neer. Van Gerwen was de eerste die afstand nam van zijn tegenstander, hij kwam met 5-3 voor. De Nederlander begon steeds beter te gooien. Deze voorsprong wist hij uit te bouwen naar 6-3. Voor de pauze kon Wade er nog 6-4 van maken.

Na de pauze wist Van Gerwen zijn goede niveau vast te houden en pakte hij direct twee legs om zo op 8-4 te komen. Hij kwam ook helemaal niet meer in de problemen en won uiteindelijk met 10-4.