Home PDC ‘Judgement Night’ MvG verliest en Vd Bergh geeft ruime voorsprong uit handen

‘Judgement Night’ MvG verliest en Vd Bergh geeft ruime voorsprong uit handen

UNIBET PREMIER LEAGUE 2021 NIGHT2 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG DIMITRI VAN DEN BERGH V NATHAN ASPINALL DIMITRI VAN DEN BERGH IN ACTION

Judgement Night zo noemen we speelavond negen van de PDC Premier League. Er vallen twee spelers af welke inmiddels al bekend zijn, de Premier League gaat na vanavond verder zonder Glen Durrant en Rob Cross. 

“Ik stond als een pepernoot te gooien, Clayton begon ook niet goed maar vanavond lukte niets. Ik probeerde van alles maar niets viel er. Je wil zo graag maar het lukt enet niet, alles erboven en eronder. Ik neem het mezelf kwalijk” verklaarde Van Gerwen aan Arjan van der Giesen voor de camera van RTL7. Van Gerwen kwam in actie tijdens wedstrijd twee maar was ten opzichte van gisteren niet scherp. Clayton gooide met ruim 100 gemiddeld bijna 10 punten meer dan Van Gerwen die met 7-3 verloor van de Welshman.

Net als Van Gerwen kwam Anderson ook niet opdagen, de Schot speelden slechts 88.34 gemiddeld en verloor totaal kansloos van een sterk spelende Aspinall. De Sousa en Wright deelden samen een punt, beide speelden een goede wedstrijd waarbij tweemaal de Sousa terug wist te komen van een twee legs achterstand.

The dreammaker Van den Bergh komt met onder andere een 160-finish op 6-3 voorsprong maar moet toch genoegen nemen met één punt gezien James Wade drie legs op rij weet te winnen.

Eindstand na de eerste negen speelweken:
1. Nathan Aspinall
2. Dimitri van den Bergh
3. Jonny Clayton
4. Jose de Sousa
5. Michael van Gerwen
6. James Wade
7. Peter Wright
8. Gary Anderson
9. Rob Cross
10. Glen Durrant

Op 5 mei zal in Milton Keynes de Premier league verder gaan waarna uiteindelijk op 28 mei de Play-Offs avond zal zijn en de winnaar van de League 250.000 Britse ponden mag bijschrijven. 

Hieronder de uitgebreide verslagen per wedstrijd. 

Het programma van vanavond:
Glen Durrant (85.63) v Rob Cross (91.6) 5-7
Duzza gooit in de openingsfase de hoogste finish, 110 brengt Durrant de 1-1. Beide uitgeschakelde spelers houden elkaar in evenwicht tot leg zeven die Durrant begon en Cross wint. Voltage verzuimd echter de break te verzilveren waardoor hij in de negende leg met een 77-finish opnieuw weet te breaken. Ditmaal weet Cross de break wel te verzilveren, Durrant maakt nog 5-6 waarna Cross dit matige duel winnend weet af te sluiten.

Jonny Clayton (100.25) v Michael van Gerwen (91.01) 7-3
In de openingsfase weet Clayton mede geholpen door wat missers op de dubbel en een 11-darter in leg drie 3-0 voor te komen. Mighty Mike weet zijn leg te behouden en ook de zesde leg die hij begon en met een 129-finish eindigde. Clayton ook niet vies van een lekkere finish gooit een 104 terug voor 5-2. The Ferret weet ook nog de achtste leg te breaken voor 6-2 waardoor het doek valt voor de Brabander die nog wel met een 74-finish een break gooit voor 6-3 waarna Clayton het afmaakt. 

Nathan Aspinall (102.45) v Gary Anderson (88.34) 7-2
Alleen leg twee en leg acht wist de Schot te pakken. Anderson gaf niet thuis vandaag en bleef steken op slechts 88 gemiddeld. Daarentegen gooide Aspinall een puike wedstrijd waarmee de Brit voorlopig de koppositie van de league pakt. Aspinall gooide een 12-darts 102-finish voor de wedstrijd.

Jose de Sousa (101.23) v Peter Wright (97.08) 6-6
Tijdens deze ontmoeting tussen beide vielen er 14 maximale 180-scores, beide stonden bijna de gehele wedstrijd ruim boven de 100 gemiddeld. The Special one had weer last van zijn brein wat grapjes met hem maakt op het moment dat hij naar een finish werkt, meestal komt de Portugees weg met zijn speciale reken vaardigheden. De hoogste finish van de wedstrijd kwam op naam van Wright die 139 uitgooide in leg zeven. Tot tweemaal komt de Schot op twee legs voorsprong die de Sousa telkens weer goed wist te maken en de mannen uiteindelijk punten delen.

Dimitri Van den Bergh (97.96) v James Wade (103.06) 6-6
De eerste zes legs wisselen beide mannen legs uit met elkaar, vervolgens weet de Belg zich los te maken van de Brit. Met een 12- en een 10-darter komt Van den Bergh op 5-3. In de negende leg weet de Dreammaker ook nog 160 uit te gooien als hoogste finish en één punt. 6-3 Met een 15- en een 11-darter kruipt the machine weer in het zadel om vervolgens te mogen beginnen aan de laatste leg van de wedstrijd die de Engelsman stabiel in 14-darts uitgooit.

Voor de Premier League organiseren we een Dartpoule waarbij je gratis kans maakt op leuke prijzen. Deelnemen kan via poules.com/dartfreakz of the Poules.com app.