Home PDC Jonny Clayton verslaat De Sousa in finale en wint Premier League

Jonny Clayton verslaat De Sousa in finale en wint Premier League

BOYLE SPORTS GRAND SLAM OF DARTS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE1 JONNY CLAYTON V RYAN JOYCE JONNY CLAYTON IN ACTION

Jonny Clayton heeft de Premier League 2021 op zijn naam geschreven nadat hij Michael van Gerwen in de halve finale versloeg en Jose de Sousa in de finale.

Hiermee breidt hij zijn palmares uit waarbij hij vorig jaar al de World Cup of Darts wist te winnen met Gerwyn Price en eerder dit jaar won hij ook al The Masters.

Play-offs
Halve finale
Michael van Gerwen (101,97) 8-10 Jonny Clayton (103,25)
Van Gerwen opent de avond met een 108-finish maar Clayton antwoordt direct met een 127-finish op de bulls-eye. De heren blijven stuivertje wisselen waarna de Nederlander een 140-finish gooit via tweemaal dubbel 20. De echte klap wordt echter uitgedeeld door zijn opponent die met 6-4 voor komt.

Het werd weer 7-7 en 8-8 waarmee de partij weer in balans was. Bij 7-6 kwam Van Gerwen ook nog even op een voorsprong maar dit zou hem daarna niet meer lukken. Hij zag dan ook de wedstrijd door zijn vingers glippen en Clayton plaatste zich met 10-8 voor de finale.

Jose de Sousa (98,21) 10-9 Nathan Aspinall (95,93) 
Donderdagavond wist De Sousa nog iedereen op de banken te krijgen met deze bizarre 120-finish maar een dag later was de Portugees weer de man van het misrekenen. Hij ging deze keer tweemaal op rij in de mist en gooide zich dood vanaf 37 zoals te zien is op deze beelden.

De heren wisten er een waanzinnig mooi duel van te maken in de halve finale waarbij het uiteindelijk aankwam op een beslissende laatste leg. Ook deze werd uiterst spannend waarbij uiteindelijk De Sousa aan het langste eind trok.

Finale
Jonny Clayton (100,18) 11-5 Jose de Sousa (100,53)
In de finale liep Clayton al snel weg bij de man uit Portugal. Hij kwam op een 4-1 voorsprong en een 5-2 voorsprong. Deze achterstand wist The Special One niet meer te overbruggen en Clayton wist de titel binnen te halen met een 11-5 overwinning.