Home PDC Premier League: Van Barneveld kan comeback niet waarmaken

Premier League: Van Barneveld kan comeback niet waarmaken

Taylor_Barneveld

De verwachte kraker van de avond begon niet voortvarend voor Raymond van Barneveld. Hij miste in de openingsleg een 120-finish en werd daardoor direct gebroken door Phil Taylor die vervolgens ook zijn eigen leg pakte. In de derde leg wist onze landgenoot wederom de dubbel niet te vinden, dit keer vanaf 56. Taylor stond op dat moment op 147 en strafde de gemiste dubbels af door deze finish te gooien en daarmee de hoogste finish van de avond op zijn naam te schrijven. De 15-voudig wereldkampioen liep uit naar 5-0 voorsprong door ondermeer een 10-darter te noteren.

Wederom stond Van Barneveld op 56 met zijn tegenstander wachtend voor een 100+ finish en waarvoor werd gevreesd werd werkelijkheid. Twee pijlen op dubbel 20 waren niet aan Raymond besteed en Phil Taylor deelde nog een klap uit door dit te bestraffen met een 106-finish. Dit betekende een ongekende 6-0 voorsprong voor de man uit Stroke-On-Trent.

Toch was de strijd nog niet gestreden en vocht Raymond terug voordat Taylor de kans kreeg om de eerste punt binnen te halen. Barney kwam terug tot 3-6 door onder andere een 111-finish en een 76-finish waarbij hij deze keer naar de dubbel 18 werkte. Het geloof kwam terug en hij kreeg kansen om 4-6 te maken waarna een comeback voor het grijpen lag. Ondanks de kansen was het Phil Taylor die de 10e leg pakte en daarmee één punt veilig stelde. De daaropvolgende leg bleek de laatste van de wedstrijd want wederom waren er kansen voor de Nederlander maar deze wist hij niet te verzilveren en dus ging de winst met 8-3 naar Phil Taylor.