Home PDC Premier League week 2: Sherrock snoept punt af, Van Gerwen ijzersterk

Premier League week 2: Sherrock snoept punt af, Van Gerwen ijzersterk

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE, LONDON Round 1 TED EVETTS v FALLON SHERROCK Pic: Christopher Dean / Scantech Media 07930 364436 chris@scantechmedia.com www.scantechmedia.com

Donderdagavond stond de tweede speelweek van de Premier League op het programma. Op één partij na werden alle wedstrijden gespeeld over het maximum aantal van 12 legs. Eenmaal kwam er een 7-5 overwinning uit en driemaal was er een gelijkspel.

Tijdens de Premier League wordt er een weer een veiling georganiseerd op www.dartfreakz.nl/veiling en vergeet ook niet om tijdig je voorspellingen in te vullen of aan te passen op poules.com/dartfreakz.

Premier League speelweek 2
Rob Cross (94,71) 7-5 Nathan Aspinall (95,48)
In deze partij wisten de heren elkaar keer op keer in evenwicht te houden waarbij de scores 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 en 5-5 op de borden verschenen. Het lag dan ook volledig in de lijn van de verwachting dat de partij in 6-6 zou eindigen. Er gebeurde echter iets opmerkelijks. Cross wist de voorsprong te pakken al was het met de nodige moeite waarbij. Met een opmerkelijk shot, waarbij hij voorbij de oche leek te staan, pakte hij het eerste punt van de avond waarna hij degene was die er met de volle winst vandoor ging.

Gerwyn Price (98,25) 6-6 Michael Smith (102,00)
Bij een stand van 1-1 legt BullyBoy aan voor een 9-darter poging. Bij pijl 8 gaat het mis maar met een 10-darter haalt hij alsnog de leg binnen waarna hij een leg daarna overtuigend binnenhaalt met een 140-finish. Gerwyn Price snoept een leg af waarna Smith wederom een 10-darter produceert.

Even later gooit hij tweemaal triple 20 waarna de derde eruit viel en met die score daalde zijn gemiddelde licht omdat hij op dat moment boven de 120,00 gemiddeld stond te gooien. Hij liep uit naar 6-2 maar kreeg de partij niet over de finishlijn. Het leek onwaarschijnlijk maar The Iceman wist zich terug te vechten en haalde er alsnog een gelijkspel uit, 6-6.

Gary Anderson (95,58) 6-6 Peter Wright (88,72)
Nog voor de partij was begonnen was er een opmerkelijk moment bij de regerend wereldkampioen. Hij verstapte zich namelijk tijdens zijn dansje op het podium en had hier de hele wedstrijd last van. Het leek ook Gary Anderson te beïnvloeden die zich hier op momenten aan leek te storen.

Peter Wright kwam op een 4-2 voorsprong maar dit werd niet veel later met 5-4 weer overgenomen door Gary Anderson. Uiteindelijk zouden de heren de punten delen waar met name de geblesseerde Peter Wright niet over zal klagen.

Glen Durrant (90,73) 6-6 Fallon Sherrock (84,46)
Fallon Sherrock heeft Glen Durrant vanavond een punt afgesnoept in de Premier League. Als Challenger kwam ze in actie en bij een stand van 3-3 wist ze met een 12-darter een break te forceren waarna ze uitliep naar 5-3. Twee legs later wist ze zich te verzekeren van het eerste punt en Duzza zag de bui al hangen. Maar de drievoudig BDO kampioen wist zich te herpakken en herstelde de achterstand. Hij wist het alsnog naar 6-6 te brengen en voorkwam zo om ook door Sherrock te worden verslagen.

Daryl Gurney (93,92) 1-7 Michael van Gerwen (105,05)
Alle wedstrijden werden over het maximaal aantal van 12 legs gespeeld maar daar leek Michael van Gerwen geen zin in te hebben. Hij sprintte naar een 6-0 voorsprong en even leek er een white wash in te zitten waarbij Gurney niet op het scorebord zou verschijnen. Dit gebeurde niet want via dubbel 6 wist SuperChin die vernedering te voorkomen. Wel zou het bij die ene leg blijven want met 7-1 won de Nederlander die daarmee aan de leiding gaat in de rankingstand.