Premierleague: Taylor, Baxter en King boeken zeges PDC
PDC

Premierleague: Taylor, Baxter en King boeken zeges

Premierleague: Taylor, Baxter en King boeken zeges

Phil Taylor boekte een ruime zege op Raymond van Barneveld door na een 0-2 achterstand maar liefst 8 legs op rij te winnen. Adrian Lewis wist bij een 4-7 achterstand toch nog een punt te pakken door er 7-7 van te maken tegen James Wade. Ronnie Baxter boekte een mooie overwinning tegen Simon Whitlock met 8-6. Mervyn King heeft Terry Jenkins zijn eerste nederlaag bezorgd door 8-5 te winnen.

Ronnie Baxter - Simon Whitlock 8-6
"The Rocket' kende een vliegende start vandaag. Hij begon met een 180 score en finishte de eerste leg in elf darts voor de 1-0 voorsprong. Hij forceerde ook meteen een break om zo naar 2-0 uit te lopen. Whitlock zette hierna ook zijn eerste leg op het bord door 48 uit te gooien. De Engelsman wist hierna twee legs op rij op dubbel tien te finishen en liep zo weer uit naar een 4-1 voorsprong. "The Wizard" wist met een 74 check-out terug te komen tot 4-2 en hield de partij zo spannend. Na de pauze weet Whitlock meteen terug te komen tot 4-3 en lijkt hij helemaal terug in de wedstrijd. Maar Baxter dacht hier anders over en pakte drie legs op rij en stelde hiermee al één punt veilig en leek ook hard op weg naar de eindoverwinning. Die eindoverwinning kwam er dan ook voor Baxter al moest hij zich hiervoor nog wel flink in het zweet werken. Dit kwam voornamelijk omdat Baxter vele Matchdarts miste. "The Rocket" won uiteindelijk verdient met 8-6 en deed daarmee uitermate goede zaken.

Mervyn King - Terry Jenkins 8-5
Mervyn King liep al snel uit naar een 2-0 voorsprong maar Jenkins wist terug te komen tot 2-2 door o.a. een 116-finish in de vierde leg. De twee daaropvolgende legs gingen met de darts mee waardoor er 3-3 op het scoreboard stond toen de heren het podium verlieten voor de pauze. Na de pauze ging het tot 5-4 gelijk op waarna King een break forceerde en er 6-4 van maakte. King miste daarna een 160-finish waardoor Jenkins terug kwam tot 6-5. Daarna waren de rollen omgedraaid en profiteerde King doordat Jenkins een 101-finish miste, 7-5. King maakte het vervolgens af door in de laatste leg te eindigen met 180, 180 gevolgd door een 60-finish.

Raymond van Barneveld - Phil Taylor 2-8
De opening van de wedstrijd was niet erg spectaculair. De eerste leg ging zonder enige druk van Taylor naar van Barneveld. Taylor miste in de tweede leg een 135-finish waarna van Barneveld op een 2-0 voorsprong nam. Phil Taylor wist vervolgens de vier daaropvolgende legs binnen te slepen en de pauze in te gaan met een 4-2 voorsprong. Nadat Taylor voor de pauze vier legs op rij won, voegde hij er na de pauze nog eens vier achteraan en besloot de wedstrijd in 8-2. Bij een 6-2 tussenstand werd het spel nog even kort onderbroken doordat er een toeschouwer het podium op stapte.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws