Home PDC Premierleague: Taylor, Baxter en King boeken zeges

Premierleague: Taylor, Baxter en King boeken zeges

Phil Taylor boekte een ruime zege op Raymond van Barneveld door na een 0-2 achterstand maar liefst 8 legs op rij te winnen. Adrian Lewis wist bij een 4-7 achterstand toch nog een punt te pakken door er 7-7 van te maken tegen James Wade. Ronnie Baxter boekte een mooie overwinning tegen Simon Whitlock met 8-6. Mervyn King heeft Terry Jenkins zijn eerste nederlaag bezorgd door 8-5 te winnen. 

James Wade – Adrian Lewis 7-7
Aangezien “The Machine” nog geen punten had behaald in de eerste drie speelweken werd het hoog tijd. Hij leek dit ook te beseffen en pakte al meteen een 3-0 voorsprong in de partij doormiddel van o.a. een 148 en 104 check-out. Wade leek hiermee op een comfortabele voorsprong te staan. Lewis dacht hier anders over en zette een comeback in, hij kwam terug naar 3-1. Na het missen van vele dubbels in de 5e leg was Lewis als eerste bij de les om terug te komen naar 3-2. “Jackpot” noteerde hierna een vijftien-darter om de stand weer gelijk te trekken. Na de pauze miste Lewis een 164-finish op bullseye waardoor Wade alsnog de leg naar zich toe wist te trekken. Lewis zette hier de leg erop een 134 check-out tegenover via triple 20, triple 14 en dubbel 16. Wade deed er hierna een schepje boven op en liep uit naar 7-4. Hij noteerde o.a. ook een schitterende 132-finish (bull, bull en dubbel 16). “The Machine” had nu nog één leg nodig voor de partij maar wist de klus niet af te maken waardoor Lewis zijn tweede comeback van de avond kon maken en alsnog een punt kon stelen van Wade.  

Ronnie Baxter – Simon Whitlock 8-6
“The Rocket’ kende een vliegende start vandaag. Hij begon met een 180 score en finishte de eerste leg in elf darts voor de 1-0 voorsprong. Hij forceerde ook meteen een break om zo naar 2-0 uit te lopen. Whitlock zette hierna ook zijn eerste leg op het bord door 48 uit te gooien. De Engelsman wist hierna twee legs op rij op dubbel tien te finishen en liep zo weer uit naar een 4-1 voorsprong. “The Wizard” wist met een 74 check-out terug te komen tot 4-2 en hield de partij zo spannend. Na de pauze weet Whitlock meteen terug te komen tot 4-3 en lijkt hij helemaal terug in de wedstrijd. Maar Baxter dacht hier anders over en pakte drie legs op rij en stelde hiermee al één punt veilig en leek ook hard op weg naar de eindoverwinning. Die eindoverwinning kwam er dan ook voor Baxter al moest hij zich hiervoor nog wel flink in het zweet werken. Dit kwam voornamelijk omdat Baxter vele Matchdarts miste. “The Rocket” won uiteindelijk verdient met 8-6 en deed daarmee uitermate goede zaken.

Mervyn King – Terry Jenkins 8-5
Mervyn King liep al snel uit naar een 2-0 voorsprong maar Jenkins wist terug te komen tot 2-2 door o.a. een 116-finish in de vierde leg. De twee daaropvolgende legs gingen  met de darts mee waardoor er 3-3 op het scoreboard stond toen de heren het podium verlieten voor de pauze.  Na de pauze ging het tot 5-4 gelijk op waarna King een break forceerde en er 6-4 van maakte. King miste daarna een 160-finish waardoor Jenkins terug kwam tot 6-5. Daarna waren de rollen omgedraaid en profiteerde King doordat Jenkins een 101-finish miste, 7-5. King maakte het vervolgens af door in de laatste leg te eindigen met 180, 180 gevolgd door een 60-finish.

Raymond van Barneveld – Phil Taylor 2-8
De opening van de wedstrijd was niet erg spectaculair. De eerste leg ging zonder enige druk van Taylor naar van Barneveld. Taylor miste in de tweede leg een 135-finish waarna van Barneveld op een 2-0 voorsprong nam. Phil Taylor wist vervolgens de vier daaropvolgende legs binnen te slepen en de pauze in te gaan met een 4-2 voorsprong. Nadat Taylor voor de pauze vier legs op rij won, voegde hij er na de pauze nog eens vier achteraan en besloot de wedstrijd in 8-2. Bij een 6-2 tussenstand werd het spel nog even kort onderbroken doordat er een toeschouwer het podium op stapte.