Home PDC Programma World Matchplay donderdag met Van Gerwen en Van den Bergh

Programma World Matchplay donderdag met Van Gerwen en Van den Bergh

Op donderdagavond zullen de eerste twee kwartfinales worden gespeeld vanaf 21:00 uur Nederlandse tijd. Ook deze speeldag wordt live uitgezonden op Viaplay. Voor uitzendtijden, alle uitslagen, speelschema, prijzengeld en weetjes kun je ons World Matchplay toernooicenter bezoeken.

Bij de laatste acht in Blackpool hebben we drie Nederlanders en één Belg, op woensdagavond wisten Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zich te plaatsen voor de laatste 8. Beide mannen treffen elkaar vrijdagavond in een direct duel voor een plek in de halve finale. Op donderdagavond gaat Dimitri van den Bergh spelen tegen Peter Wright. De Engelsman heeft een hoger toernooi gemiddelde maar scoort lager op zijn finishpercentage dan de Belg, het beloofd op voorhand een mooi duel te worden. 

Michael van Gerwen zal Nathan Aspinall spelen, op basis van statistieken gaat het voordeel naar de Engelsman die zowel een hoger toernooi gemiddelde als finishpercentage heeft deze matchplay. Echter is de Nederlander in het voordeel als we kijken naar de laatste ontmoetingen tussen beide waar MvG er 9 van de 15 duels wist te winnen, 1 duel werd een gelijkspel. 

Programma donderdag 21 juli vanaf 21:00 uur:
Peter Wright v Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen v Nathan Aspinall