Publiek tijdens de World Matchplay? De PDC geeft de hoop niet op PDC
PDC

Publiek tijdens de World Matchplay? De PDC geeft de hoop niet op

Publiek tijdens de World Matchplay? De PDC geeft de hoop niet op

Eerder deze maand bevestigde de PDC dat de World Matchplay tijdens zijn oorspronkelijke data, van 18 tot en met 26 juli, door zal gaan. Er moet echter nog besloten worden of deze major in de vertrouwde Winter Gardens gespeeld zal worden of op een andere locatie.

Ook is nog de vraag of fans toegelaten zullen worden. Vanwege het coronavirus, is publiek namelijk niet welkom. Toch heeft de PDC de hoop niet opgegeven om alsnog met publiek te spelen tijdens de World Matchplay. Dit benadrukt algemeen directeur Matthew Porter tegenover The Darts Show.

"Alhoewel sommigen de spot met ons drijven, hebben we de hoop niet opgegeven om in Blackpool met publiek te spelen. En dit is puur omdat de overheid ook niet de hoop heeft opgegeven om openbare bijeenkomsten weer toe te staan. We verwachten op 4 juli een bekendmaking. Het is niet onze beslissing, het is handen van anderen en we zullen geleid worden door besluiten van hogerhand".

"Als de regelgeving weer toestemming geeft voor openbare bijeenkomsten, zullen we uiteraard te maken krijgen met verschillende beperkingen, social distancing en testen. Als dit kan zullen we onze uiterste best doen. We weten wat voor goed toernooi de Matchplay is en het publiek is één van de belangrijke factoren voor het succes van dit toernooi".

Als het zover is zal de PDC rond 4 juli een update geven omtrent het publiek. De PDC onderzoekt ook de optie om een kunstmatige sfeer te creëren met geluid van publiek. Porter geeft aan dat er voorzieningen worden getroffen om er voor te zorgen dat een hoogwaardig product wordt geleverd.

"We zijn met de betreffende overheidsinstanties en locaties in gesprek, dus we zijn er klaar voor als publiek is toegestaan" vervolgt Porter. "Als publiek niet is toegestaan, zullen mensen het toernooi toch willen zien. Dan zullen we volledig toegewijd zijn aan een televisie toernooi".

"We zullen verschillende nieuwe ideeën en dingen ontwikkelen om een sfeer te helpen creëren en deze hebben we reeds met Sky besproken, weliswaar kunstmatig. We gaan de World Matchplay niet neerzetten als een soort Pro Tour, dat zal niet juist zijn".

"Als het toernooi achter gesloten deuren gespeeld moet worden, zal dat op een echt podium zijn. Uiteraard zullen dingen zoals de opkomsten, reacties van het publiek niet natuurlijk zijn. We zullen met technologie en creativiteit aan de slag moeten om het mogelijk te maken".

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws