Home PDC Raymond van Barneveld verlengt contract met Unicorn voor vier jaar

Raymond van Barneveld verlengt contract met Unicorn voor vier jaar

RvBDuitsland

Raymond van Barneveld heeft zijn toekomst in het darten voorlopig veilig gesteld na het sluiten van een nieuwe deal met ’s werelds grootste dartsfabrikant Unicorn. Barney heeft een nieuw vierjarig contract met Unicorn getekend en hij heeft daarbij meteen aangegeven dat zijn grootste doel een zesde WK titel is. De deal met Unicorn brengt de samenwerking tussen speler en fabrikant tot 2017.

“Ik heb honger om de grote titels te winnen,” zegt hij. “En ik wil dat doen met het Team Unicorn. Ze hebben me geweldig ondersteund in de afgelopen jaren, ook tijdens de slechte tijden. Ze hebben me nooit laten vallen, altijd geloofden ze in mij. Zelfs toen ik dat geloof in mezelf niet had en daarvoor zal ik ze altijd zeer dankbaar zijn.”

Barneveld moest het ruim vijf jaar doen zonder het winnen van een ‘Major’ TV-titel tot zijn briljante overwinning op landgenoot Michael van Gerwen in de finale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton, november vorig jaar. Die 16-14 overwinning gaf Van Barneveld zijn vertrouwen terug en herbevestigt zijn status als een van de beste spelers in de wereld.

“Ik wil het geloof en vertrouwen dat Unicorn in mij heeft gehad heel graag terugbetalen met het winnen van een zesde WK titel in het Alexandra Palace!” Van Barneveld won zijn laatste WK titel in 2007 toen hij Phil Taylor versloeg op het podium van de Circus Tavern in ‘The Greatest Game’. Dit jaar reikte de Hagenaar tot de halve finale waarin hij nipt werd geklopt door diezelfde Taylor.

Edward Lowy, de Managing Director van Unicorn: “Bij Unicorn gaat het om de lange termijn en het is altijd een plezier om te werken met de echte groten van de sport. Raymond van Barneveld past in die categorie. Samen hebben we door de jaren heen iets speciaals ontwikkeld” Hij voegt er nog aan toe: “We zijn zeer verheugd om een nieuw vierjarig contract met Raymond te ondertekenen en kijken er naar uit om nog veel meer successen samen met de “Barney Army” te vieren. Barneveld is een van de grootste Nederlandse sporters aller tijden en misschien wel de populairste dartsspeler ter wereld”.

“De steun die ik krijg en de veiligheid van mijn samenwerking met Unicorn geeft mij het perfecte platform om de aankomende jaren nog veel meer tv-toernooien te winnen, maar het WK is mijn hoofddoel”, aldus een blije Van Barneveld. “Dankzij Unicorn heb ik nu de perfecte set-up van mijn darts gevonden. Er zullen dus ook geen grote veranderingen meer komen met het materiaal. Ik voel me comfortabel. In mijn hoofd zit het goed en ik geloof dat ik nog veel mooie zeges kan pakken in de komende jaren”.

De 46-jarige Hagenaar kijkt ook uit naar zijn strijd voor de Nederlandse dominantie met de nieuwe uitdager voor die kroon, Michael van Gerwen. “Hij is een ongelooflijk talent,” zegt Barneveld. “En het is een geweldige nieuwe uitdaging voor ons allemaal om tegen Michael te spelen in de vorm waarin hij momenteel zit. Ik kijk ernaar uit om die uitdaging aan te gaan”.

De eerste doelstellingen voor Van Barneveld zijn drie grote tv-toernooien in een drukke dartsportzomer. Barney richt zich op een derde UK Open titel in Bolton in juni, daarna is er het Europees Kampioenschap in Duitsland en de World Matchplay in Blackpool, beide in juli.