Home PDC Record aantal inschrijvingen voor de PDC Qualifying School 2013

Record aantal inschrijvingen voor de PDC Qualifying School 2013

Greebe Toon cpm11

De PDC Qualifying School die van 17 tot en met 20 januari in de Robin Park Centre te Wigan gehouden zal worden, is al goed voor een record aantal van bijna 250 inschrijvingen. Deelnemers zullen de strijd met elkaar aangaan voor een felbegeerde tourkaart ten behoeve van de Pro Tour. Met de tourkaart kunnen spelers gedurende twee jaar deelnemen aan Players Championships.

Er zijn 25 tourkaarten te vergeven. Per dag winnen de beste vier spelers een tourkaart. Verder wordt er een Q-School Order of Merit bijgehouden die alle vier dagen beslaat. Hiervan zullen negen spelers ook een tourkaart ontvangen, indien de semi-finalisten van het Lakeside wereldkampioenschap 2013 het aanbod voor een tourkaart weigeren. Spelers die geen tourkaart winnen, worden PDPA leden en mogen wel aan de UK Open Qualifiers en de European Tour Qualifiers deelnemen gedurende het jaar. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen PDPA leden het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen zullen geschieden op basis van de volgorde op de Qualifying School Order of Merit.

Ook Nederlanders en Belgen hebben zich aangemeld voor het kwalificatietoernooi. Onder andere Hemeco-speler Toon Greebe, Leon de Geus, Edwin Max, Ryan de Vreede, Mike Nissen en Richard van Zijtveld zullen de reis naar Wigan maken. Ook de Belgen Ronny Huybrechts, David Venken, Rocco Maes en Yves Cottenje zullen hun pijlen in de Robin Park Centre laten spreken. De Q-School zal ook dit jaar weer enkele voormalige toppers verwelkomen. Zo heeft Las Vegas Desert Classic 2003 winnaar Peter Manley zich wederom ingeschreven. Ook UK Open 2005 finalist Barrie Bates zal een poging wagen om een tourkaart te bemachtigen, evenals World Matchplay 1996 winnaar Peter Evison. Zij worden vergezeld door enkele internationale spelers die ook op het afgelopen Ladbrokes wereldkampioenschap te zien waren. Winnaar Tom Kirby Memorial Irish Matchplay Daryl Gurney, het 16-jarig Duits talent Max Hopp, de Zuid-Afrikaan Charl Pietersen, de Fin Jani Haavisto en de Spanjaard Carlos Rodriguez komen ook op de lijst van inschrijvingen voor. Uiteraard zullen de winnaars van het Team Taylor project niet ontbreken.

De top 64 spelers op de wereldranglijst na het Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 zijn automatisch verzekerd van een tourkaart, op Devon Petersen na die zich voor een jaar heeft teruggetrokken vanwege een armblessure. Ook 40 tourkaart houders van de Qualifying School 2012 zien we op de vloertoernooien terug, evenals Scandinavië Order of Merit winnaar Jarkko Komula en twee hoogste ongeplaatste spelers op de Youth Tour Order of Merit Chris Aubrey en Josh Payne. Zie hier de lijst met voorlopige inschrijvingen. Inschrijven voor de Q-School kan nog tot en met 15 januari 12:00 uur via www.pdpa.co.uk of via het telefoonnummer 01228 594 273. Het inschrijfgeld bedraagt £200,-.