Home PDC Reminder: Extra mogelijkheid plaatsing PDC WK U21 in Rosmalen

Reminder: Extra mogelijkheid plaatsing PDC WK U21 in Rosmalen

A.s. zaterdag, 29 oktober, is er een extra mogelijk voor jeugdspelers om zich te plaatsen voor het PDC Unicorn WK onder 21 dat op vrijdag 4 november plaats zal vinden in Crawley. Jeugdspelers die zich niet gekwalificeerd hebben via de Order of Merit van de jeugd krijgen op 29 oktober een unieke mogelijkheid om alsnog directe plaatsing af te dwingen voor de laatste 64 van PDC Unicorn World Youth Championship.

Dit kwalificatietoernooi zal op 29 oktober plaats vinden in Café D’n Beer in Rosmalen. Naast directe plaatsing voor het PDC Unicorn World Youth Championship in Crawley krijgt de jeugdspeler ook de vlucht en het benodigd aantal overnachtingen voor 2 personen.

Het kwalificatietoernooi op 29 oktober in D’n Beer in Rosmalen zal georganiseerd worden door PDC Europe in samenwerking met Sterkdarts en zal gesponsord worden door Hemeco. Het is niet nodig om toernooien gespeeld te hebben van de Youth Tour, wel is de leeftijdslimiet van toepassing. Spelers moeten minimaal 14 jaar oud zijn en mogen op de peildatum van 3 januari 2011 maximaal 21 jaar oud zijn.

Bij het PDC WK onder 21 is meer dan alleen een titel te winnen. Naast de hoofdprijs van £10.000,- liggen er voor de finalisten ook uitnodigingen klaar voor de William Hill Grand Slam of Darts 2011 en krijgen de 2 finalisten ook een ProTour Card voor het jaar 2012 en 2013. Het inschrijfgeld voor beide jaren zit bij de ProTour Card inbegrepen. Het halen van de finale is daarmee een mooie start geworden voor een glansrijke carrière als prof bij de PDC. De finale zal niet tijdens het regulier PDC WK in Alexandria Palace gespeeld worden, maar is verplaatst naar mei. Nu zal de finale op 16 mei 2012 live op Sky Sports uitgezonden worden, tussen de halve finales en finales van de Premier League in de O2 Arena in Londen.

Vanaf 18.00 start de registratie en het toernooi zelf begint om 19.30 uur. Het format is best of 7 tot de halve finales, en de halve finales en de finale gaan over best of 11 legs. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- en inschrijving is mogelijk via Sterkdarts.

Het kwalficatietoernooi staat alleen open voor Nederlandse jeugdspelers die zich nog niet voor het WK geplaatst hebben via de Youth Order of Merit. De eerste 28 spelers van de ranglijst hebben zich direct voor het WK geplaatst, naast de winnaars van de internationale kwalificatietoernooien en de Rileys kwalificatietoernooien in Engeland. Op dit moment hebben Michael van Gerwen, Co Stompé Jr., Dirk van Duijvenbode, Gino Vos en Jimmy Hendriks zich via de top 28 geplaatst voor het WK.